Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 136> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
flavia predivni su
![]() ovaj tamni mi je pogotovo ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
ja već neko vrijeme pokušavam povaliti moj klematis jer i ovaj kojeg imam je iz povaljenice ali mi ne uspijeva kako se razmnožava reznicom
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
AgavaL, nisam sigurna da bi klematisi bili dobri za viseće posude....vidjela sam i ja na netu, negdje vani prodaju u visećim posudama, ali klematisi su jako osjetljivi na toplinu, naročito korijen, pa sam gotovo 100% sigurna da bi nakon nekog vremena propali u takvim posudama. Klematise je najbolje posaditi direktno u zemlju (vrt) i to malo dublje (zbog zaštite korijena od topline). Za klematis je idealno da im je podnožje u hladu, a gornji dio biljke na suncu.
![]() Hvala na pohvali za klematise.....
|
|
![]() |
|
adenium ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Athena Clematis ti je divan!Na slici se ne vidi da li je potpuno bijel ili roskast.
Pogledat ću malo koji bi to mogao biti. Mladi zapelcani obavezno skrati i to čini prvih par godina da mu stabljika ojača i da naravno da će ti cvjetati. |
|
![]() |
|
Oriares ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 14 |
Maggi,predivan je ovaj plavi.Nagodinu kupujem plavog definitivno.
Moj ljubičasti "Margaret Hunt" samo što nije procvjetao,ima dosta pupova i jako je visok,za prvu godinu poprilično sam zadovoljna. Nadam se da ću ga uspjeti slikati da vam se pohvalim ![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Odlično MV, dobro je da si ga dodatno izolirao i uvijek je bolja glinena od plastične posude...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala Macak, evo mojih klematisa Mrs. cholmondeley i Piilu u drugoj "turi" cvjetanja!
![]() Clematis Mrs Cholmondeley
![]() Clematis Piilu
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Moj je u glinenoj posudi, ali sam ja stavio stiropor oko tegle i posadio kadifice u tegl-super mu je-vidim da raste
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Aime šta su krasni! Ne znam jel mi ljepši Warsaw Nike ili Rouge Cardinal. Stvarno su divni!!!
|
|
![]() |
|
Ovo je klematis Warsaw Nike
Warsaw Nike
![]() Warsaw Nike
![]() Warsaw Nike
![]() Warsaw Nike
![]() |
|
![]() |
|
Rain, hvala na pohvali za klematise |
|
![]() |
|
Athena, tvoj klematis je najvjerojarnije vrste Madame le Coultre (još se zove i Marie Boisselot). Sigurna sam nekih 90% jer i ja imam takvu vrstu i gledajući po listu...identičan je. Ako nije taj, mogao bi biti još i Gillian Blades ili Guernsey Cream ili Huldine....malo proguglaj pa usporedi...
![]() |
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Flavia, clematisi su ti sve jedan ljepši od drugog
![]() ![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
žene.... ovo je predivno :)))))))))))))))))))))))
|
|
![]() |
|
Klematis Rouge Cardinal....
Rouge Cardinal
![]() Rouge Cardinal
![]() |
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Evo i mojeg klematisa, usput neznam kako se zove. Od tog kojeg vidite na slici zapelcala sam prošle godine novog i posadila ga. I taj novi raste ko lud, već ima vitice od 2 metra, ali neko slabašne, tanke. Da li da ih skratim i kad od pelcera mogu očekivati cvijet?
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
ja sam danas gledala Montanu i neki alpina blue ali su bili jadni pa nisam uzela. Sad si mislim da ipak idem sutra pogledati opet, joj žemska kaj mi radiš. Em sam ovisna o ružama a sad budem kak izgleda i o klematisima. Imaš koji zeleni? Ja sam negdje vidla fenomenalan zeleni klematis,ne mogu se sjetiti kak se zove ali ludo dobro izgleda
|
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
![]() |
|
Evo još malo mojih klematisa
![]() Hagley Hibrid....
![]() Hagley Hybrid
![]() Hagley Hybrid
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Flayia,klematisi su ti styarno prekrasni,njegoyani.Di ih nabayljaš.pol tipkoynice mi je riknulo,pa ne zamjeri na greškama.Ja sam u potrazi za Omoshirom,Rebbecom i Iyanom Paylom II,ali bez rezultata.Hyala ti za slike Warsaw nike,uprao ga kupila.poz
|
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Adenium, moj clematis je potpuno bijeli, makar se na slici čini roskast, ali slikan je predvečer.
A zapelcala sam ga u kolovozu od reznice desetak centimetara duge. Umočila u hormon i zapiknula u zemlju i pokrila plastikom. Tak je prezimio u kući i na proljeće van. Međutim moram reči da sam tak upiknula tri reznice, a samo jedna je opstala.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |