Vrt, dvorište, povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 9> |
Korisnik | |
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasan ti je vrt, moj je mini u usporedbi sa tvojim pa crnčim cijele dane kad sam doma. Bio je to prije vočnjak pa sad treba sve to pretvoriti u povrtnjak (da ne spominjem borbu s kupinama i dračem) ti bar imaš mjesta. Krasno ti je već sad
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Ne znam da li sam ti vec pozelela dobrodoslicu,pa to radim sada-dobrodosla
![]() |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
hej pozdrav i mene zanima kako se pravi sirup od iglica bora
|
|
![]() |
|
radosnica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Pozdrav hana!Evo samo da ti velim da je naše dvorište u startu bilo drukčije nego li je sada; sve puno voćaka, drveća, loze-šmarnice i trave. Nije bilo vrta, ni cvjetnjaka i stalno trebamo nešto vaditi da damo zraka. Pa ti imaš prekrasno dvorište. Istina da treba puno raditi ali ja to jako volim (više nego rad u kući)
Gioiaa hvala na dobrodošlici, a inaja tebe upućujem na temu:brbljaonica-recepti, tamo je recept na predzadnjoj stranici. I na kraju evo nekoliko sličica susjedne livade (koje sam obećala poslikati Perli) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
KojA JE OVDJE LJEPOTA I MIR STVARNO PREKRASNO------------ups-velika slova ---izvinjavam se
|
|
![]() |
|
radosnica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Prelijepa je ova livada i ja obavezno je nagledavam rano ujutro kad je sve tiho.
Danas su moja dječica bila jako marljiva. Ubrali su u našem dvorištu (odnosno jednom ograđenom dijelu koji nije obrađivan) točno 380 cvjetova bazge. Sutra ćemo napraviti sok. Evo slikica gdje su brali: ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
dok ti se ja pozovem na kavu ima da mi i sok ponudiš, ma zezam se, mene bazgin sok podsjeća na moju bakicu nisam ga pila sigurno 14 godina ako ne i više |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Gleć' sad ovo!
U ZG na svakom koraku bazga, al' je malo teška.... puna olova i kadmija iz ispušnih cijevi naših limenih ljubimaca, a ova.... krasna, čista i medena. U srijedu idem u TT, nabrati ću si i ja takvu!!!! |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
nekad sam i ja pravila sok od zove,priznajem,odavno nisam.
|
|
![]() |
|
Tija ti si lijepo pozvana kod mene i znaj da te očekujem (i to ubrzo). Dobiti ćeš i sok a ako želiš i bazge za čaj.
Perla a da dođeš brati kod mene?! To bi me jako usrećilo. Gioiaa nisam znala da se bazga zove i "zova". Jako je osvježavajuća ljeti. Pravili smo je nekoliko godina sa C vitaminom (umjesto limunskom kiselinom), međutim prošle godine se nešto dogodilo i uzavrela je. Ne sva ali dosta, a napravili smo oko 90 litara. Stalno šećem po tuđim vrtovima i ne mogu se načuditi kako sve lijepo njegujete cvijeće i kako prekrasnih cvjetnjaka ima. A tako je puno toga da uz svakodnevni posao ne uspijem puno pregledati. Neke započnem pa onda prekinem i već zaboravim na kojoj sam stranici bila (naročito ako ima 30, 40 i više stranica) i onda opet ispočetka. Što me zarazio ovaj forum.... |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Da ćeš se dobro naraditi - to je sigurno, a da su i rezultati vidljivi - jesu.
Bravo
|
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Eto da se nisi javila u mojoj temi, ja tupan ne bih još skoro zavirio u tvoj vrt. Propustio bih ovakvu ljepotu.
Još jedan divan cottage garden ili po naški: ladanjski vrt.
Pa kod tebe izgleda nema suše. Sve je lijepo i zeleno, raste, razvija se....
Prekrasno! Sve pohvale!
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Hvala na pozivu bilo bi još zgodno kad bi nam se pridružile........pa malo u "brege" i onda u grad
|
|
![]() |
|
Hvala Otok već sam se naradila (dobro bi došla kiša za odmor).
Mali gogo hvala da si došao u moj garden koji nažalost još nema nekog stila. No nadam se da ću ga s godinama osmisliti. Tija bilo bi jako zgodno, no nadam se da nije neostvarivo...do onda čekam te.. |
|
![]() |
|
Bila sam u jednom vrtu nedavno i vlasnica je rekla da ga sređuje 20 godina i još uvijek nije u potpunosti zadovoljna njime, dakle nema žurbe, samo polako ideje će i onako "padati" u letu
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Pogledam srednju sliku s bazgom-zovom, a pod njom ''cijepljene'' koprive.
I... mislim si, kako vi ''selske puce'' nemate pojma da se kod nas u gradu ('em ti metropolu) mlade koprive, mladi listovi maslačka i cvatovi gospine trave (kantariona) prodaju kao da su zlatom gnojeni! Al' neka, poslije posla svratim na livadu k Radosnici, a onda na osvježenje u mali gradski vrt, ili neki drugi vrt, a ako sam željna putovanja.... odoh ja u Englesku, pa sjednem na Zvrkičinu klupicu.... kaj nam pak moreju? |
|
![]() |
|
Svaka čast Perla imaš dobro oko
![]() Hm, prodaju se ko da su zlatom gnojene??? A ja ih se na nekim mjestima ne mogu riješiti. |
|
![]() |
|
Je, je, draga Radosnica! Gradski gosponi, čajeka od sušenih kopriva u apoteci kupuju na grame i deke, da bi im prostata bolje delala (Korprivit i drugi čajeki)!
Moji mušketiri nisu ni primjetili da su umjesto špinata papali koprive i to zagorske, fine, mlade i još k tome zabadaf! A sutra popodne idem po zagorske bazge, u brege iznad Tuheljskih Toplica!!! Evo mi u kuhinji, kraj sudopera stoji kupovni sok od borovica: ni pipnuli ga nisu već deset dana. Nabrati ću si bazge makar je nakuhavala do nedjelje! Lani sam skuhala 30 l. Nešto sam podijelila, a ostalo se popilo kod nas doma! |
|
![]() |
|
Perla ti kuhaš sok od bazge? Ja ga samo namačem 24 sata, dodam šećer i limunsku kiselinu ili C-vitamin i stavim u pasterizirane flaše pa u podrum.
Evo niknula meni alblizia i od mnogog sjemenja što sam sijala nikli samo neveni, ablizia i dalije. Evo mog malog primjerka, samo ne znam gdje ću ga smjestiti ![]() |
|
![]() |
|
Ovaj dio dvorišta sam poslikala da opišem nešto što sam loše napravila. Ova zgradica je podrum a iznad njega je improvizirana terasica. Desno ispred podruma su posađene maline. Njih sam čistila tek u subotu, bile su pune korova i kopriva. Već se spuštao mrak a meni je malo falilo da dovršim, tek kutak s desne strane gdje je posađena wisteria. Kad tamo neko gnijezdo.
Napipavala sam grabljama, bilo je puno lišća. Odgrnula sam gornji sloj lišća i onda odustala od čišćenja. Pomislila sam da je gnijezdo zmije. Otišla sam na terasicu iznad tog gnijezda pa štapom probala odgurnuti ono što je bilo unutra. Bilo je nešto veliko, kad ono JEŽ. Otrčala sam po djecu da ga vide. No kad smo došli on je izašao iz svoje kućice...brzo su mu donijeli orahe. Međutim te večeri nas je napustio ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |