Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dnevnik jedne ruze
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dnevnik jedne ruze

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Status: Offline
Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 12:51
danas sam posadila pelcere lantana,fuksija,ruža,i sjemenkice lantana.

sad se moram strpiti dok se ne primeSmile

pregledala sam neke lukovice,nikle jesu,cvjetale nisu,al bar su malo veće pa ću ih ponovo posadit,nadam se da ce sljedeće godine cvjetati.

propale su neke lukovice narcisa,al većina će ih biti spašenaSmile

zemlja mi je sva u grumenima,toliko je tvrda,tvrda od kamena,nevjerovatno. morat cu mjenjat zemlju,neke ruže presadit kao i hortenzije,a neke ruže imaju doći tako da me čeka i sadnja novih ruža.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2009 u 14:15
meni su dvije ruže u totalnoj komi Confused
pa ja tek sad vidim kakve lijepe cvijećke ti imaš Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2009 u 20:44
iako redovito vodim brigu o svom cvjeću ove temperature mi ga unistavaju.

tako su mi počeli zutjeti listovi kala,svo lišće sa fuksija je otpalo,menta-ako se uspije spasit bit ce super. ostalo cvjeće je ok,s ružama i dalje imam problema al unatoč svemu jako dobro se drze. u međuvremenu su mi 2-3 ruze ponovo cvjetale,nazalost u vremenu kad sam bila bez interneta.

orhideja je odbacila 4 cvjeta,5 ih je normalno cvjetalo i nakon nekog vremena su usahnuli.ali na samom vrhu grane ima jedan mali pupoljčić tako da se veselim novom cvjetu orhideje. hortenzije vise ne cvjetaju,kako su počele tako su stale,mini ruza je počela da propada al jedan dio nje je u cjelosti zdrav tako da vjerujem da cu je spasiti.
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 15:25

cvijece na balkonu je super!!!  svega po malo...ja imam nesto s cime spricam te gamadi na cvijecu...neznam naziv al pogledat cu  pa javim...ja sam to kupila kod sebe na kontinentu u poljo apoteci...do sad sam uspjesna bila...na kale su dolazile neke crne bube ja pospricala i nema ih vise...

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 00:05
drage volje ali nemam niš od toga ja to sve zaljevam, špricam i poljevam otopinom koprive, čika i ljuski od jaja s bananom-- naravno usmrđenoDead
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 13:34
nije sve idealno u mom ružičnjaku! bolest mi je napala ruže!CryCry na jednoj pepelnica,drugoj odumiraju maldice,mlada stabljika u startu crna ko ugalj,na trećoj ružine bube koje mi jedu cvjetove,ta mala gamadAngry. cvjetovi i stabljike su pune malih bubica kojima su moje ruže poput najveće gozbe.

htjela sam slikati bolesti ruža i ostale ruže kad aparat javlja da je baterija prazna. sad me od ponedjeljka čeka šetnja po vrtnim apotekama u potrazi za: Talstarom,Piroxom fluid,oni imaju širok spektar djelovanja,dok su Dipterex,Fastac i Decis za pojedine bolesti.Za svaku ružu poseban tretman. Ako netko ima bilo sta od navedenog bar malo,ako mi možete poslat pa ću ja platit za pesticide i troškove slanja.
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2009 u 22:30
slikice čekamSmileSmileSmileSmile
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2009 u 22:19
jučer malo posložila pitariće na balkonu,u neke dodala malo zemlje,bacila 4 reznice od ruža koje se nisu primile,Hortiev amarilis će mi uskoro procvjetat.

za sutra: slikat cvjeće,precvale ruže odrezat za u vazu,i ove malene biljčice rasadit do kraja sve sta nisam stigla.
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2009 u 11:53
eto domingo,sad vidis kako je zivjeti u stanu,ali kad se voli cvjeće uvjek se za njega mjesta nađe. o prodaji stana i sl čemo na brbljaonicu-chat ili na neku drugu temu u Brbljaonici
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2009 u 10:34
domingo...rose ima i ostatak obitelji...pa prema tome ne odlučuje samostalno...ali koliko vidim ti iamš kućice..prostora...mlad, sam, voli cvijećeWinkWinkWinkWink, mogao bi skoknuti na jednu kavu u split i razveseliti rose jednom lončanicomWinkWinkWink
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2009 u 10:08
ajme.....što reći,....nemam pojma kako je živjeti u stanu. Treba da prodaš taj stan i kupiš manju kućicu s velikim vrtom.
Znam da u kaštelima ljudi sebi iskopaju bunare u dvorištu.....ionako ta voda ode u more. Tako je kod moje sestrićne Verice u kaštel Gomilici.
Sjećam se kako je to bilo kad smo kao djeca dolazili. Kuća je bila odmah uz more.....i odmah na mol.
Sad je tamo marina.
Hajde, učini nešto s tim stanom pa ćemo ti svi pomoći, donjeti neke biljkice i malo preurediti novu kuću......bit će veselo.
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 23:50
Za ovu veliku što je na slici je roze boje,za ostale 3 nisam sigurna,kupila sam ih kod jedne bake na pazaru prije 3 god., još dok su bile male biljčice svega par cm velike tako da cu tek ove godine vidjeti prve cvjetove. Trebale bi biti crvena,bijela i plava
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 23:45
Stvarno pravi rasadnikClap
Kakve su ti boje hortenzije,Rose?
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2009 u 22:47
sve ljepo napreduje,ruže polako cvjetaju,amarilis bi mogao vec sutra a onda čekam jos ostalih 5. sad sam vidjela da su mi niknule jos 3 gladioleSmile čeka me još dosta posla,moram hibiskus koji sam sijala rasadit,njega ima dosta,vise neznam kamo ču sa svim tim čašama,čim biljkice porastu saljem ih dalje
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2009 u 14:56
rose, kod tebe baš sve pupa i raste- a još kada procvjeta- stvarno super!
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 23:45
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

E stvarno si me iznenadila sad znam šta treba da tražim. I jesi či stvarno toliki ljubitelj ruža -koliko ih imaš
imam 13 ruza i toliko reznica koje se jos  nisu primile,7 amarilisa,za sad 3 afričke ljubičice,4 hortenzije i mislim se širit dalje kad je u pitanju ovako divno cvjeće. želja mi je jednog dana imat i orhideje al otom potom
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 23:40
E stvarno si me iznenadila sad znam šta treba da tražim. I jesi či stvarno toliki ljubitelj ruža -koliko ih imaš
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 11:25
hoče,ja se nadam da će sve biti u cvatu
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 11:23
Rose krenulu je i kod tebe bit će to prava racvjetana terasa.
život je more
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 11:10
ovo je amarilis kojeg sam medu zadnjeg posadila

a sad ima svaki dan da procvjeta

jos jedna ruža

i jos amarilisa

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.