frida - početnički vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 24> |
Korisnik | |
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koja ljepota još plaža samo takva
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
pokušavam napravit i jedan kamenjarčić, ali sam stigla samo započeti
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Kad nakon desetak dana dođeš u vrt vide se promjene...ali je MD morao pokositi opet da bi se bilje vidjelo...evo jednog pogleda na vrt na koji sam već sad ponosna ( s obzirom kako je to bilo prazno kad sam ga zatekla)
![]() evo i detalja...vrtić pod mandarinom ![]() đurđice su tu, a dio je ostao u gradu u tegli ( što ću kad se teško odvajam od cvijeća) ![]() ![]() pa vrtić pod narančom ( koji je bio uvijek u hladu i bez sunca jer su lovori zaklanjali, ali sad smo ih porezali pa cu se više posvetiti ovom vrtiću) ![]() tu su mjesto našle kale ![]() dio kala je također u gradu u pitaru ![]() puno toga posijanog je niklo, ali su još male biljčice, prepoznajem pakujac ![]() andrein lupinus ( ali i digitalis) je posađen i super se adaptirao ![]() jedna od tri preživjele ruže pupa ![]() pupa i mala hortenzija ![]() bazga koju nisam stigla posaditi izvan sela procvjetala u tegli ![]() opet nešto andreino...asteri se šire ![]() ponešto i rasađujem ![]() uz more cvjeta puzavac ![]() i privlači bumbare ![]() dvije male biljčice buhača cvjetaju ![]() ![]() iz šetnje sam donijela malo kadulje i smilja... ![]() |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
krasnih biljcica i kod tebe,i kod sveki ti,divota
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo da vas upoznam i s vrtom moje sveki, ali u kom i ja imam prste...vrt je u ZD pa mi je dostupniji nego onaj na otoku kojeg smatram samo svojim...
radost - božur propupao..jesenas posađen ( hvala shasha) ![]() i još nešto od shashe lijepo napreduje..crni i crveni ribiz, ali ne znam još koji je koji ![]() ![]() magnolija koja je preživila, ali nije cvjetala ove godine, valjda je još beba ( hvala Vepre) ![]() maćuhice još cvjetaju ![]() u ovom malom cvjetnjaku ![]() u povrtnjaku cikorija jednostavno poludila ![]() jagode ![]() nikao je špinat i blitva...posađeni su fazoleti, ali te sličice kad naraste... |
|
![]() |
|
Jesu, jesu to šumske ciklame....ali eto ovdje rastu po maslinicima i dvorištima...kao i ljubičice, ali su one već prošle..
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Kakve su to ciklame u ovo doba, izgledaju kao "šumske" ali sa čudnim lišćem? " nešto divlje"
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ni tu nisam bila! A ljepote.
Prvo Frida položaj.... vrt pa more!
![]() Onda raznolikost cvijeća.
![]() Bugenvilija je divna, ali mi se jako sviđaju donatice...Baš su dekorativne.
Magnolija... ha Opatija je mediteranska klima, ali ima Učku i zbog toga poslije tri kad sunce zađe za Učku je svježije. Puno više nego na pr. kod nas u Rijeci.
I hortenziju stavi u debeli hlad, da ne moraš točiti hektolitre vode kao ja nažalost.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
kako će prekrasni biti ti ljiljani!
ove "orhideje" rastu i kod nas, a ima i u žućkastoj boji
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Ovaj divni lijepi cvijet izgleda kao orhideja.
![]() |
|
![]() |
|
Ne znam što je to, ali stvarno sliči orhideji...moram reći da je cvjetak izrazizito mali...cijela biljčica je visoka nekih desetak cm...prijateljica , oja je odrasla tu na otoku, kaže da su taj cvjetić oni kao djeca zvali "cica mace"...i da su se jako veselili kad bi je našli..po tome se onda može zaključiti da je možda i rijedak...ovog sam uslikala u masliniku dalje sela....
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
E da,ovo divlje,da to nije ona vaša tamo velebitska orhideja.Netko je već tu pričao o njima a budući da ova jako liči na orhideju,sjetila se te.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
stvarno,
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
prekrasno...zaista su se mogle napuniti baterije na toj ljepoti
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
ljiljani se šire sve u 16...nikad ne vadim lukovice ( zatekla sam ih tu)...najesen mogu i dijeliti malo...i jesenas sam neke poslala...
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nešto divlje je
![]() |
|
![]() |
|
Evo sličica sa uskršnjih blagdana...nadam se samo da vrt izgleda za nijansu bolje nego lani ( s početka)...u cvelini još nije ni približno lijep kao vaši pa slijede slike po isječcima.
počet ću s voćkama... dunja ![]() kruškica ![]() ...ima tu još šljiva, nar, limun, naranča i mandarina i bajame, ali to nisam slikala... ...nastavimo s grmićima burgmasija ( mislim da se tako zove) ![]() jorgovan je ove godine procvjetao ( lani nije, ne znam zašto) ![]() forzicija ![]() primila se i hortenzija ( tako sam sretna) ![]() ...a sad trenutno cvjetajuće... bijeli ostić ![]() pa rozi.. ![]() roza ivančica ima pupove ![]() jaglaci ![]() okrugla gredica ![]() ljiljani još nisu u cvatu, ali lijepo napreduju ![]() ima i nešto ljekovito.. matičnjak ![]() ruta ![]() ...i ljepota samoniklog ciklame ![]() nešto divlje ![]() Eto, za sad toliko.... ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
super,hvala frida,
![]() ne treba biti visoki zid samo treba napraviti prepreku da se autima ne može po cijelom dvorištu parkirati tako da će ovo biti dobro :) |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
moje ti je iskustvo ovakvo...za "zid" je mozda prikladniji ruzmarin, ali moja sveki ima i lavandu..to ti zahtjeva redovito šišanje i oblikovanje...lavanda je ljepša kad se oblikuje u polulopte...poželjno je i stalno rezanje lavande kako ne bi odrvenjela pa tako onda i ne možeš dobiti neki visoki zid...
Sto se tice razmaka mozes i na pola metra jednu od druge, tada neces imati spojeno bar jos dvije godine, a ako hoces brže onda posadi gusto ( 30 cm otprilike), no, neće bas brzo ići u visinu... |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
možda joj je sol naškodila..donijelo jugo,bura..ostalo je super pogotovo ružmarin i ostići
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |