Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 47> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dan drugi - čak sam uspjela ustati u pola 9 - bravo ja
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Prvi dan godišnjeg je prošao. Sve bi bilo dobro kad bi mogla ustati prije 9
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danas nisam stigla napraviti sve zacrtano, ali gotova je još jedna manja gredica s koje sam prije presadila kupine - tu su sad smješteni irisi i kale od Spring, male margerite, šeboji i godecije te grm ananas od Hane. Još sam malo vadila busenje i proširivala gredice odmah uz vrt, te borba s travom u jagodama - jedan dio je tak zatravil da s travom vadim jagode i opet ih sadim...a jagode već s malim plodovima, nije dobro...neznam kak bum to završila.
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
ja čitam i krivo mi je što ja nemogu saditi ponovo dok se ne rješim puževa
![]() zato ću zasad uživati u vašim biljkicama
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Ono je vrijeme jučer stvarno bilo zanimljivo. Mene je MM zezal da ću dobit vene od trčkaranja u vrt i iz vrta zbog tih smjena kiše - sunca.
|
|
![]() |
|
Monna, blago tebi što već biljčice rastu, ja s glavnom sjetvom startam idući tjedan.
Radim cijele dane, jučer i danas - jučer je puhap gadan vjetar, ali svejedno sam uspjela pripremiti gredice za papriku i rajčicu, koje sam danas posadila. Danas je kiša zezala cijeli dan, padala je svakih 15 minuta, pa sjalo sunce i tako redom. Veći pljuskovi su me potjerali nutra, na manje kapi se nisam ni obazirala - imala sam kapu i jaknu pa nisam premočila ![]() Poslije sam još malo proširila prvu gredicu na početku vrta i kao granicu između vrta i travnjaka posadila zvjezdan, a uz ogradu presadila penjačice. |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Silvek, stvarno imaš posla! Sjemenke koje sam dobila od tebe su posijane i ljepo rastu! Bit će to uživancija. Ja sam od viška jagoda napravila malecku gredicu i tako ih gusto posadila da ništa nemože rasti između njih. Još čekam da kivano nikne!
|
|
![]() |
|
Danas sam sadila biljčice dobivene jučer, nisam baš sve stigla, ganjala sam se s kišom....baš kad je počela pošteno padati ja sam zalijevala posađene biljčice, ali bolje je zalijati, kiša oinako nije dugo padala....mada, dobro je ovo vrijeme da se biljčice lijepo prime
![]() Poslije sam se bacila malo u borbu s stolisnikom (vulgaris bijelim) koji se ja razrastao na jednoj gredici i počeo gušiti sve pred sobom, dobio je sad izgon s gredice ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danas kao da mi je bio rođendan
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
ak ti se nastavlja dalje, imam ja trave za čupanje ko u priči samo navali
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Borim se s travom u gredicama jagoda, još bu par dana trajalo - moram sve urediti do "Dana jagoda"
![]() I moram se pohvaliti da su propupali clematisi koje je MM caknuo dok je radio parapet za ogradu ![]() |
|
![]() |
|
žena s mlaznim pogonom
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Silvek nam se razrasla po cijeloj Lijepoj našoj kao korov!!!
![]() Jučer i u Karlovcu na kavi kod Horti je bila, naravno u mislima s nama!!! P.S. Još kad proglasi "Dane jagoda" u njenom vrtu!!! Bit će ![]() Ekipa iz Samobora se sprema dojti!!! ![]() |
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Imaš pravo Mikica.....tako i ja kad vidim kako napreduju Silvek-ine rudbeckie koje mi je poslala (i meni je u mislima)a nemam pojma kak izgleda Silvek. Zamišljam ju s podužom smeđom kosom i onako šlang 170/60.....tak baš meni po mjeri |
|
![]() |
|
Polako, ali sigurno radovi napreduju. Jučer sam posadila rajčicu, danas još malo krumpira. Također sam konačno našla vremena i mjesta za većinu gladiola, već su vikale iz kutije: posadi nas!!!
![]() ![]() Mnogo se je biljčica samo zasijalo i niču posvud: makovi, silene armeria, kamilica, lupinusi, ljetni zvjezdan, cosmos, carsko oko, čak sam pronašla i malu daliju na vrtu - a još uvijek mnogo toga-pod korovim. Nažalost, za slijedeći tjedan najavljuju kišu....a toliko posla ![]() Danas sam skoknula na sajam cvijela u Prelog s MM, kak smo brzo došli tak i otišli...preglasna muzika, sve pod šatorom i za mene kratkovidnu je bilo premračno da bi sve jasno vidjela, gužva, strka...imala sam osjećaj tamo ispod da se treba nadvikivati da te netko čuje - kupila sam 3 petunije i 3 trajnice i odjurili smo doma, baš sam se loše osjećala tamo. Fora mi je bilo i na štandu gdje sam kupovala trajnice - lijepo sam pitala gospođu za neki cvijet što je točno to, a ona meni to vam je neka trajnice s lijepim žutim cvijetom - pa to sam i sama vidjela ![]() ![]() Ah da, i alergija mi je na vrhuncu, poludjela bum od brisanja nosa...ajd dobro, bar mi ne suze oči ![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Bože Silvek ti si zaista inspiracija! :)))) divim ti se! :)))))
|
|
![]() |
|
Danas sam imala (konačno) presađivanje - s jednog mjesta na drugo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Konačno je pala poštena kiša, stvarno je već i bilo vrijeme
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Svako proljeće novi početak i ja svoje biljke seli sim tam i nikad nema isti vrt a kolko ti posla samo imaš ni dve Silvek nebi sve stigle svaka čast |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Neumorna si i da znaš svaki put kad sam u svom vrtu, sjetim se tebe i mislim, ako može ona pored svih obaveza koje ima, da ne govorim o mladosti, koja bi mogla provoditi vrijeme negdje drugdje, e pa mogu i ja koja sam u penziji. Od prvog dana svratim u tvoj vrt i uvijek nešto naučim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |