HERBARIJ |
Odgovori |
Korisnik | |
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 20:40 |
Radim herbarij za školu sa biljkama cvjetnjačama.Biljku trebam sa korjenom.Može koji savjet?Koje biljke cvjetnjače sad cvatu?Koliko dugo biljka mora biti pod knjigama....
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nekad davno sam se igrala s tim i zbilja se ne sjećam detalja. A sad ima toliko biljčica koje cvatu da je dovoljno samo prošetati i naići bar na 10-tak zanimljivih- i maslačak je cvijet, pa divlje potočnice, razne puzavice uz cestu!
A jel mora baš biti pravi herbarij- može li biti foto herbarij!!!?? Pa onda kad poslikaš biljčicu sa korjenom - posadiš ju natrag u zemlju nek raste?! Znaš zakaj - jer u prirodi ima toliko biljčica koje su ustvari zaštićene i ne bi se smjele brati i uništavati pa je, po meni , ovo bezbolniji način!! a evo ti i popis od hrvatskih šuma koje su to biljke! http://zagreb.hrsume.hr/contents/ZastitaSuma/biljke/default.asp?ord=1 A možda ti i mi možemo pomoći sa slikanjem biljčica u našim dvorištima!? |
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biljke trebaš staviti u novinski papir i pod neki teret, knjige, štos novina ili nešto slično. Ako je previše tereta biljke će pocrniti. Isti je slučaj ako ih svaka 2-3 dana ne okrećeš, po potrebi premeštaj u druge novine da se brže suši, jer neće ti uspeti presovanje u vlažnim novinama. Najbolje je staviti na presovanje po nekoliko istih biljaka pa odaberi onu koja se najbolje ispresuje. Kada sam pravio herbarijum za fakultet (botanika) biljke sam stavljao u novine i držao ih na terasi pod knjigama, a vreme presovanja zavisi od vremenskih uslova i samih biljaka. Sočnije biljke se teže i duže presuju, a znaćeš da je biljka spremna za herbarijum kada se ne savija prilikom premeštanja.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šta će stvarno pocrnit zbog prevelikog tereta.Meni je u sobi pod mnoštvom teških knjiga.Ovo mora biti herbarij a ne foto herbarij.Tak je bar profesorica rekla. |
|
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..nije baš klasičan način... i ne znam točno kako se radi.... ali ima naka caka da se cvatića biljka ili samo cvijet ( najvjerojatnije i uroni u neku tekućinu specijilnu prije ) i onda malo ostavi da se posuši pa prekrije i sreša pod onom prozirnom samoljepljivom folijom i ostane cijet godinama identičan kakav je bio kad je bio svijež... pogotovo bojaostaje identična :))) ...to bi ti možda bilo zgodno saznati kako se to točno radi... :)))
... zanm samo da se mora jako, jako dobro istisnuti sav zrak ispod folije... |
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To prvi put čujem,raspitat ću se.
|
|
|
|
Luksy
Novo sjeme Pridružen: 08 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam imao herbarij za napravit. Bilo je tesko tražit biljke, ali se isplatilo. Nasao sam ih 27.
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A za koji to razred
|
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |