Morski luk - urginea maritima |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Rujan 2007 u 09:05 |
porodica ljiljana
Ima vise latinskih naziva,
urginea maritima(gubi listove zimi)
urginea scilla
ornithogalum caudatum (lazni morski luk,procjepak,zimzelen)
scille maritime
Vole suncana mjesta tokom ljeta,a za vrijeme zime hladnije.
Pjeskovitu zemlju sa kombinacijom zemlje za cvjece,optimalan omjer bi mu bio 50;50.
Dok se formiraju pupovi,treba ga obilno zaljevati,preko zime slabo.
Povremeno gnojenje je pozeljno.
Lukovice se mogu odvajati u svako doba godine.
Procjepak je svojevremeno bio omiljena i pozeljna sobna biljka jer se inace ne bi uz pravi morski luk urgineu martimu uzgajao i slican lazni,ornithogalum caudatum.
Ima mnoga ljekovita svojstva (od ljecenja oteklih noga,kaslja,teskog disanja)
Ažurirao tibor - 27 Rujan 2007 u 14:34 |
|
Sponzorirani linkovi | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ažurirao administrator - 24 Prosinac 2007 u 21:05 |
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sada mi je poznato da sasha ima iskustva sa ovom biljkom pa cekamo da vidimo sto ce reci
Zaboravih napisati,u Dalmaciji se uzgaja tokom cijele godine vani!
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gde se mogu nabaviti lukovice ove biljke?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki,na moru raste gotovo svugdje,ali ju je tesko nabaviti u cvjecanicama i vrtnim centrima.
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa imamo mi "veze" i na moru...
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Morati cemo povuci te veze.
Ma biljka je jako zahvalna,i bas simpaticno izgleda!
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki mogu se kod mene nabaviti(u zamjenu za bananu)
Ja o njemu ništa ne znam.U stvari i sad raste na krivom mjestu.Naime ja sam ga od nekoga,ko zna kad,dobila u tegli i to je nešto nikakvo bilo.Onda mi je dosadio pa sam ga samo ovog proljeća van u zemlju stavila.Jedino što je u hladu skoro cijeli dan.Aj ok sad znam.Barem se oporavio vani i potjerao mlade pa ću znati u proljeće kuda sa njime.
Hvala Tibore
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima li iko slikicu cvjeta
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo dina
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvijet mu nije poseban,vise se uzgaja radi ukrasa,listova.. |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš slatko izgleda,ko zna hoće li moj tak lijepo cvasti.Ja njega sutra u teglu selim i stavljam na sunčanije mjesto(da do Božića procvate)
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala tibor
mislila sam da je to jedna biljkica koju ja imam ali ocito nije |
|
koga ,kome i šta... |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam se još susrela s tim morskim lukom....A baš ga i nisam vidjela kod nekog???
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ekipo,samo da se pohvalim. Zahvaljujuci nasoj Sashi,i pomoci Andre-e danas je moj dugo prizeljkivani luk stigao!
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh, što sam se namučila!!! Pitam se što bi bilo "kad bi svi bili tako skromni" kao mi biljkoljubci!!! Gdje bi nam bio kraj? |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je definitivno najljubaznija ekipa koja postoji |
|
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma kako nije cvijet poseban,meni je tako sladak.Evo konačno su se počeli otvarati cvijetići
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
koga ,kome i šta... |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj, ja mislim da znam što je ovo...čini mi se da kod nas raste i
po parkovima, a često sam vidjela da u cvjećarnama koriste listove za
aranžmane...
Donata jel ti poznato? |
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |