Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041> |
Korisnik | |
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
roza-crveno,fala mam mi je lakše
![]() Pozdrav Vule Ažurirao vule - 25 Listopad 2007 u 20:56 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
btw
prekrasan je ovaj tvoj. koje su mu boje trubice?
|
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Vule, neće mu ništa biti, pa i ja ga pomjerim kad brišem prašinu bitno je da promjene nisu drastičnije i dugotrajnije |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Prekrasno!
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Sad neznam jel sam zeznul stvar sa slikanjem tad sam ga premestil i vratil nazad
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Buduci da imam problema s bozicnjakom (nece da cveta, leti odbaci nove clanke…), malo sam istrazivala, pa da podelim sa vama. Evo sta sam saznala: da bi bozicnjak cvetao, mora se voditi racuna o smeni faza mirovanja i rasta. A to je dva puta u toku godine (dve faze mirovanja, dve faze rasta). Bozicnjak je upravo trebao da izadje iz faze mirovanja. Pocela je u 8 mesecu, a zvarsila se sredinom 10 meseca, kada su se formirali cvetni pupoljci. U ovoj fazi mirovanja, trebalo je prestati sa zalivanjem, odnosno svesti ga na najmanju mogucu meru, tek da se biljka ne osusi. Cim se pojave pupovi (kraj 10 meseca) ne sme se pomerati sa mesta na mesto i treba poceti sa redovnim zalivanjem. Preporucuje se zalivanje mekom vodom ili kisnicom. U toku cvetanja trazi stalno i svetlo mesto, udaljeno od izvora toplote, najbolje na prozoru. Zbog promena temperature i promaje, pupovi ce otpasti i cvetanje propasti. Faza cvetanja traje od 11 do 2 meseca. Posle cvetanja nastupa opet faza mirovanja, kada se biljka odmara. Zalivanje opet treba svesti na najmanju mogucu meru. Pocetkom proleca dolazi faza rasta koja traje sve do 8 meseca. Treba poceti s redovnim zalivanjem i prihranom. Kada otopli najbolje je izneti ga van.
Pozdrav! |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
predivan je vule :)
slažem se za premještanje, to sam zaboravila spomenuti, a vrlo je važno :(
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Moj je pun i to već velikih pupova. Istina je, ne smije se premještati kad počne pupati, jer pupovi otpadnu.
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
osjetljiv je na premještanje,
čim se počnu oblikovati pupovi, treba mu naći stalno mjesto i ne micati ga dok cvjeta ps. ono kod mene što je počelo rasti su novi listovi, a ne pupi ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Vule ne znam jel istina no na mom su prošle godine otpali.Prenjela sam ga u dnevnu sobu da ga gledam kad cvate a ono
![]() |
|
![]() |
|
Ovo je moj trogodišnjak i čini mi s da je prebrzo poteral pupove
![]() ![]() ![]() Ažurirao vule - 23 Listopad 2007 u 17:43 |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Da to mi je nedjeljna dekoracija. |
|
![]() |
|
gogica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
Nije rijetka ali mi je draga i trenutno nemogu doći do nje.
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
TeaK,ovo ti je svečana nedjeljna frizura
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
To je samo pokazatelj da je naša Shasha široke ruke i da smo svi mi dobre dušice
![]() |
|
![]() |
|
gogica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
Hvala vam cure.
pa truditi ću se povremeno i napisati nešto ako nište drugo bar ću vam slikice stavljati,
Sasha baš ti hvala na ponudi super nisam se niti nadala da ću ga dobiti tako brzo.
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
gogice dobro dosla
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Prekrasan je,Alkemičar
![]() Gogice,dobro nam došla i kao aktivan član.Da te malo potaknemo na aktivnost evo ja ti nudim crveni
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Super
![]() Nadam se do ćeš uspjeti
Hvala Teak na dobrodošlici Ažurirao gogica - 21 Listopad 2007 u 13:38 |
|
![]() |
|
Moj je crveni, ali krenuo je nizbrdo, ako ga uspijem spasiti podjeliti ćemo ga.
Inače Gogica dobro nam došla. Alkemičar, kaktus je ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |