Staviti cvijeće ili ne? |
Odgovori |
Korisnik | |
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 12:10 |
Cure s kopna jeste li već stavili ljetnice na svoje terase/balkone? Posebno me zanimaju žardinjere. Kako sam ja uvijek čitala, na kontinentu se cvijeće iznosi van kada prođu opasnosti od kasnih mrazova ili nakon 15.5. A mene sve nekako svrbe prsti ove godine. Evo danas je 21.4. Stavila bih vodenike, viseću begoniju i nešto zelenoga što ide u hlad. Cvijeće ide na sjenovit balkon, na ogradu u žardinjere. Vani nije hladno, ali pada kišurina. Šta napraviti? Baš sam danas kupila zemlju, žao mi je dati novce pa da propadne, evo moje posijane vodenike ne mrdaju, ruže imaju pupove, a i neki tulipani tek će procvjetati (ajde njih sam sadila tek krajem 1.mj pa zato kasne). A sinčić mi iduću subotu slavi prvi rođendan, pa bih ja sve malo ušminkala. U cvijetnjake nebih još sadila jer bih čekala hoće li se moje vodenike više pokrenuti. Uh odužila sam, ajde me savjetujte. Kako vi kontinentalke to radite, ja sam u Kutini, Moslavina.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mačak moje je svo cvijeće već 10 dana vani na lođi. U žardinjerama su na balkonskoj ogradi pelargonije zonale, engleska pelargonija, vodenike, begonijice semperflorens, viseći lotus, streptocarpella. Godinama već iznosim cvijeće negdje u drugoj polovini travnja i nije do sada bilo problema. U Osk sam tako da je to otprilike isto kao i kod tebe. Po meni je ipak malo kasno čekati 15.5. za sadnju ljetnica na balkon.
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
macak možeš iznijeti jer evo u sarajevu su svi iznjeli vani. lana2 mislim da to trebaš uslikati i staviti na temu balkonske kombinacije.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam svoje muškatle i peralgonije iznijela,kao i limun i oliander,i puno ljetnica sam iznijela još početkom aprila....Mislim da više nema opasnosti od mrazeva,i mislim da je kasno iznositi tek polovinom maja,ja početkom maja iznesem i sobno bilje na balkon..
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ostatak društva?
|
|
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U Zagrebu je sve vani,kak kod mene zak i kod mojih susjeda pa samo naprijed
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Juče sam s MM-om išla u grad pa je on vozio a ja škicala. I niko ništa. Pokrenut ću ja lavinu, samo da prestane ova kišurina.
|
|
Magister vitae
Mladi grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sve prije Uskrsa iznio i sve je prezivilo-zahvalilo mi je tako sto imam najbujnije cvijece u ulici,a svi su mi govorili da prerano vadim.
|
|
vrtlarica
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 21 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam svoje iznesla prije Uskrsa, oleandere fuksije krumpirov grm, a i posadila bi već al čekam cvijetni sajam u koprivnici za prvi maj pa bude veći izbor cvijeća.
Mislim da je glupo gledati na datum nekad davno nije u 4 mjesecu bilo 20 stupnjeva pa se sadilo oko prvog maja a današnje klime su drugačije pa i toplo vrijeme dođe brže. |
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila i posadila danas! |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |