Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 51> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dugo me nije bilo jer pokušavam rastjerati "sedam gladnih godina", nekako je sve krenulo nizbrdo pa čekam da stane... još malo, nabrojali smo 6 zlosretnih događaja u nizu pa kad preživimo sedmi idemo opet u pozitivu. Možda mi je najteže od svega palo kad je vjetar "izvalio" prozor iz okvira i polomio cvijeće i tegle...
Za brži oporavak MPK me danas odvela u novootvoreni vrtni centar na Žitnjaku... baš ima svega... poučena iskustvom dočeka jednog SV Nikole sama sebi kupujem poklone za sve dane koje treba obilježiti (ili poklonima obilježim neke dane kako vam se više sviđa).
Uglavnom danas mi se dva iberisa posebno dopala a i vidjela sam gdje ih mogu ugurati u bušovu kopanjicu, na putu do blagajne shvatila sam kako je moj spatifilum nekakav suh i bez cvijetova pa bi bilo red da mu pokažem kako izgleda kad je lijep... jasno kako je MPK shvatila odlazak u dućan kao dobru prigodu za razveseliti majčicu i teškom mukom sam izabrala samo jednu orhideju... MKM nije palo na pamet ponuditi olakšanje pa kupiti još jednu.
![]() Kako u novom centru nismo pronašli tegle koje za svoju terasu traži MPK (gledale smo ih u Ikei po 40 E i bile su joj skupe a kod nas su puno lošije po 500,00 kunića) navratile sm i u Pevec i jasno, morala sam nešto kupiti a kako nemam niti jednu paširicu a bile su jadne na rasprodaji ( 10,00 kunića) jedna je došla kući, već je okićena i onovčena i vjerujem kako ćemo se jedna drugoj jako veseliti. Pazit ću je i maziti, dovesti do toga da bude lijepa a ona će me svojim zelenim lišćem uveseljavati
![]() Napravila sam i izmjenu sobnog cvijeća (baš se ne mogu pohvaliti kako je uspješno preživjelo zimu) pa su na opustošena mjesta doplovile lađice sa aloee vericama i kaktusićima i ostalim sukulentima.. (joj kak mudro pišem, kaj ne!)
![]() Evo, napravila sam si i malo vedrije okruženje iz kojeg se družim s vama pa ću valjda preživjeti i sve što se događa ili ne događa!
![]() No, dobro zdravi smo a to što se još uvijek ne možemo okupati, pa tko je još umro od prljavštine!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Franjice, kad već nemaš pogleda na jastuk kraj sebe
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ahoj Franjice, di ćeš ljepše dobro jutro.
Smrčko, posaddi bilo što što ti se sviđa. Ja prvo vidim hrane bora pa me čak i to oraspoloži za početak dana. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasna magnolija.
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
kraasnnnooo..baš lijep pogled
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ajme ova magnolija je prekrasna
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....divna ti je magnolija i još je gledaš iz postelje
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Koja divota. Prekrasni pupovi!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Prekrasni blagdan, čista uživancija u vremenu i ljudima, pa kako ne bih bila dobre volje kad ujutro iz kreveta kroz prozor vidim ovo
![]() a ne moram ni skakati, mogu se još malo valjuškati i gotovo da vidim kako se otvaraju
![]() |
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Franjice tvoja kopanjica je pravo remek djelo
![]() |
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E baš je uživancija vidjeti tako lijepi vrtek, e neka netko ima manji vrt od mene.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() U kupanjicama se stvaraju aranžmani
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Franjice vidim da nas Lantana sve redom usrećuje.
A što se tiče tvoga vrta, nemam ništa novoga za reći, što drugi već nisu rekli.
Zaista supe cvijeće i super komentari...
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Plavo-žuto-bijela kombinacija je prekrasna.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Ovo je najveseliji dnevnik.Kada ga pročitam puna sam volje za rad,baš si me napunila svojom duhovitošću.Naravno tvoja energija i optimizam su toliko jaki da si to sve lijepo prenijela na mene i sada odoh u vrt.Pa bit ću tako slobodna da te cimnem kada budem u Zg. pa ako si za to možemo na kavicu,bit ću gore tjedan dana.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Franjice dobro jutro, kopanjice su u punom cvatu, stvarno si čarobnica. Molim te isprazni pp. Hvala.
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Ovih sam dana silom prilika na razno raznim odvikavanjima... jedino što ne dam nikako je cvijeće, posadila ruže i ono nešto puno korijenja, pa ono nešto treće što je još ostalo za posaditi iz Lantaninog paketa... Prvi dio biljčica drži se kao velike, sve se izgleda primilo, ostići nastavljaju cvijetati.
Danas je Cvijetnica i fala dragom Bogu na narodnom običaju i "zabrani" rada, znači mogu uživati, iznesla neke biljčice na sunčanje, iznesla klijalište (baš dobro izgleda, čini mi se da ću morati odmah početkom slijedećeg tjedna presađivati)
A u kopanjicama raj, raj na zemlji
![]() (Skitnica
![]() ![]() Milostivice se nisu pokazivale (već su definitivno bile osuđene na istrebljenje) kad danas preko trideset cvijetova
![]() ![]() ![]() Plavim je mačuhicama jako, jako puno trebalo da se rascvjetaju ali zato su sve nadoknadile, ima ih kao u priči
![]() Jedna zajednička fotografija koja dokazuje onu fantastičnu izreku "gdje čeljad nije bijesna ni "mala kopanjica" nije tijesna"
![]() Na kraju meni posebno dragi cvijetak - sa porukom - ne zaboravi me!
![]() |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
kaktusići su preslatki
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |