Vrtno cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 43> |
Korisnik | |
patuljak01 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bok javljam se prvi put. Imam jedno pitanje. Odlučila sam posaditi tritomu (knopphofia spp. - mislim porodica ljiljana) pa me zanima dali netko ima iskustva sa tom biljkom zbog toga što sam u literaturi našla samo štura objašnjenja. Ja živim u primorju pa me prvenstveno zanima dali bi se mogla posaditi u vazu promjera oko 60 cm radi lakšeg prezimljenja(većinu biljaka moram spremati u zimski vrt zbog jakih bura ) hvala unaprijed i pozdrav od mene
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Patuljčica draga izvoli čitaj i uživaj u našem cvjetnom društvu http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=62 , i da , DOBRO TI NAMA DOŠLA!
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Dobro nam došla, patuljak 01, ono Tijino patuljčice baš mi je zgodno. Daklem, ako si zaljubljenik u tritome, njoj ne treba duboko tlo, može se posaditi u malo zemlje, ukradeno u nekom kamenjaru. Napravi 'džep', malo podgradi kamenom skupi zemlje, tridesetak cm dovoljno, biljka kao stvorena za suha područja, domovina joj je južna Afrika. Ako je hoćeš zbog pomanjkanja prostora uzgajati u važu, cvjetnjaku, tegli, nema uopće problema oko prezimljavanja. Ne trebaš je sklanjati od bure jer se ona ionako kao većina trajnica 'povuče u zemlju' a s dolaskom proljeća počinje ponovno rasti. Nju će prije uništiti zimi previše vlažno stanište gdje se zadržava voda oko korijena. Zato se i sadi u propusnu zemlju i pazi da važ ima rupu za odvodnju. poz..
|
|
![]() |
|
patuljak01 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Hvala puno na ovim savjetima. Planiram ih kupiti ako ih nađem na sajmu cvijeća u Italiji. Pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ako ne nađeš u Italiji, ima i kod nas. poz...
|
|
![]() |
|
adenium ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Moj omiljeni vrtni cvijet je ljiljan,ruža i cvijet perunike.
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
božur,ljiljan
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
E ja se moram da pohvalim . Danas sam dobila sjemena za vrt od meni jedne drage osobe. ALISA.. poslala mi je Brugmalsiju,Impatines, Vrtni hibiskus, Ladolež i Zimzelen. Mislim da sam sve dobro napisala i presretna sam jer ne mogu dočekati da sve posijem u vrt. HVALA ti Ali još jednom . Voli te kolegica.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
mislim da su pošte oduševljene ovim našim razmjenama pola prometa im napravimo
![]() ![]() niho, lijepe si biljčice dobila, jedva čekam da to sve pokažeš ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ja sam to stvarno dobila od drage osobe i sve sam više i posadila a li i da ne bude ništa niklo, kao što već kažeš tako neke male stvari nas mogu činiti sretnim. a ja sam uvijek sretna kad vidim da se i osobe oko mene druže sa veseljem i radošću a ne da vlada zavist
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
jucer donijela iz Trsta campanulu carpaticu - preslatki svjetlo plavi gusti grm cvjetica. I krasnu orhideju. Na Vialle je od danas do kraja mjseca veliki sajam cvjeca.
|
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
hamara - imaš slikicu grmića?
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Danči,slike a i tekst o campanuli imaš ovdje
|
|
![]() |
|
E stvarno je ovo predivno nisam ovo ni poznavala
|
|
![]() |
|
vesna277 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
lijepi pozdrav svima
nova sam i zelim s vama podijelit moje znanje i od vas nešto naučit.
Koje mi je lijepo vrtno cvijeće?-jako volim sve cvijeće,a mogla bih izdvojit kokotac,helenij....
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Vesna277 kažeš da si nova, ma kako nova kad imaš već 13 postova
![]() sve jedno dobro nam došla ![]() |
|
![]() |
|
vesna277 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
|
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Dobro nam došli svi novi (da ne pozdravljam pojedinačno) !
AgavaL ovo su ti ranunkule. Probaj potražiti temu.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |