Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 38394041> |
Korisnik | |
gogica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav svima
![]() Ja sam član već neko vrijeme ali samo pasivni do sada (samo čitam i skupljam info).
Stvarno ima super stvari i dobrih savjeta
![]() Ovi božićni kaktusi su mi super imala sam dok sam živjela sa bakom jedan prekrasan crveni ali kako sam otišla baka ga je uspjela upropastiti a ja prekasno skužila.
Htjela bih opet isto takvog crvenog a gdje god sam tražila uvijek se nude neki rozi .
Ako netko zna gdje bih mogla pronaći crvenog ajde javite .
Hvala unaprijed.
Ažurirao gogica - 21 Listopad 2007 u 07:30 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
![]() a kakav će tek bit ovaj Božić! |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
obećala sam sliku svog kaktusića sa procvjetanim trubicama, pa evo...
malo su mutne, ali mislim da se može vidjeti kako predivan bude
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
moj isto pušta pupove neke, ali mi više liče na nove izdanke nego na budući cvijet, barem sudeći po onome što sam vidjela za prošli Božić :)
|
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Moj je vec unutra,isto je pustio nekakve pupice pa se nadam da ce cvjetati.
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
na kraju sam ipak još ostavila moj kaktus na balkonu,
budem čekala još malo da vidim u šta će se počet pretvarat oni ''kljunčići'', ako su cvjetni pupovi-ide unutra |
|
![]() |
|
ja svoje još držim vani, ali ne znam do kada
preko noći temp bude 9-10 a preko dana i do 20 'C
ne bih ga baš unosila-iznosila, a još je krasan vani
mislim da ću pričekati sljedeću buru i ide u kuću Ažurirao alkemicar - 17 Listopad 2007 u 11:09 |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
arwen, živim u Osijeku. Kod nas je ovih dana dosta zahladilo. Ujutro bude 1. Zato sam već ranije unijela božićni kaktus. Inače ovaj se izgleda "zabunio jer je imao čak 2 cvijeta u 8. mjesecu, a sad opet ima pupove. Držim ga u sobi, ima dosta svjetla, ali ga ne treba previše zalijevati jer može doći do truljenja i pojave crvene lisne uši.
|
|
![]() |
|
cooooooooooooooool
![]() |
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Mislim da je bolje ovo drugo...da je više ne iznosiš... P.S. Mislim da su to cvijetni pupovi -početci jer se i pojavljuju u ovom periodu... Ažurirao Donata - 16 Listopad 2007 u 00:12 |
|
![]() |
|
na jednoj grani mi se na par mista pojavilo par bordo kljunčića....jesu li to naznake pupoljaka?
ili to rastu novi članci? Ažurirao Arwen - 16 Listopad 2007 u 00:01 |
|
![]() |
|
onda ga budem sad unila , a ujtru opet na sunce
može li to? ili bolje da, kad ga jednom unesem, više ne iznosim? ![]() |
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Pošto traži umjerenu temperaturu +10 do 16 stup.noću mislim da bi ga trebalo unjeti i držati u prilično suhom stanju dok se ne pojave cvijetni pupovi... |
|
![]() |
|
lana2 odakle si?
dalmatinke, da još čekam? ![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Moj sam unijela prije 10-tak dana jer su počele oscilacije temperature, sad se osuo pupovima. Čim procvjeta, eto slike
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
cekamo slikicu
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
yessssssssssssssssssss
![]() kad procvjeta, zna se, stavljam slikicu ![]() |
|
![]() |
|
naravno
pa ovaj moj je bio tek na proljeće zaboden u zemlju i iste godine na Božić procvjetao
|
|
![]() |
|
alkemičar, super ti je kaktus
nadam se da će i moj jednog dana biti takav ![]() sad je još mali, nadam se kojem cvjetiću za Božić............... jel može iste godine kad ga se posadi dati cvjetić? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 38394041> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |