Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 136>
Korisnik
Poruka
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 378
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 10:31
malo se dvoumim bilo bi mi žao da vani propadne..Confused
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 21:34
Magister imaš možda kakve slike tih svojih kandidata?? Posebno od tog žutog??
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 10:08
danči clematis podnosi niske temperature. Ako imaš mjesta vani puno je bujniji i ljepši u vrtu. Moj je budući da sam u stanu u velikoj posudi na lođi, zimi ga samo ušuškam suhi lišćem ili slamom oko korijena, ostaje vani i  to je to.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 21:25
ima li tko od naših cvijetoljubaca da se bave i prodajom clematisa jer ja nisam baš u prilici u dućkasu kao neki kupit ovu divotu jer ga jednostavno tu nema...baš sam jadna CryCry
Na vrh
adenium View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 203
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje adenium Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2009 u 12:40
Lili i bolje da nisi možda je već stradao korjen i nikad nebi napredovao kako treba

anagalis mislim da je bolje izabrati neku snažniju biljku
trajnicu
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 11:16
Slažem se da nema problema oko prezimljavanja vani u vrtu.

Slobodno ti njega posadi van.
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 07:41
slika s net-a Golden tiare

nisam ga dosad vidjela u centrima, sretno s potragomWink

btw moj favorit je Dutchess of Edinburgh
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2009 u 23:08
Evo i moj je potjerao.

U velikoj je tegli i društvo su mu prošle godine pravile pelargonije, a ove godine će verbene imati tu čast (naravno ako niknu :-) )
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 12:46
sadim ga van-odlučenoClapClap
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 07:50
slika s neta - snow gueen

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 23:49
clematis će ti cvjetati odmah iste godine jer obično kupimo već gotovu sadnicu
moj "star of india" je već istjerao dosta mladica iako baš nije još bilo nekih toplih dana

Na vrh
adenium View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 203
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje adenium Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 20:48
I ja se slažem slobodno ga posadi vani.
Na vrh
Magister vitae View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 685
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 08:51
bas sam bezobziranEmbarrassedEmbarrassed. evo link http://www.clematis.com/html-docs/varieties.html

EDIT flavia smile58smile211. thx puno evo tiara prekrizena. stavio bih ga u teglu pa da mi jos naraste ogroman kak bi je u kucu unio.
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 09:39
pozdrav svima,trebam i ja mali savjet kupila sam ovih dana i ja ovu prekrasnu penjačicu,pa se dvoumum posaditi ju u cvijetnjak pa ju zimi nositi unutra ili negdje vani???SmileSmile inače sam iz Virovitice..
Na vrh
Magister vitae View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 685
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 21:09
u subotu ga idem kupiti ovo su kandidati : Miss Bateman, Golden Tiara (taj mi je najljepsi), Montana Grandiflora, Dutchess of Edinburgh, Snow Queen (Janica KostelicSmile). Sve su bijele osim Golden Tiara-ona je zuta al je najljepsa. Sad se sam nadam da ce biti izbora u ducanima
Na vrh
Suzizana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 80
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Suzizana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 23:00
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Moj je lani bio oko 60 kn, nije mi bilo žao, jer mi je dao nekoliko predivnih cvjetova u par navrata, ali po zimi je skroz nestao, pa sma ga skratila praktički do zemlje i sada vidim tjera mladice, što je dobar znak

što će reći da on cvate odmah iste godine kad se posadi?
to me zanima iz razloga što bi ga stavila na jednu ogradu s jedne strane njega, s jedne pasifloru, ali sam negdje pročitala da pasiflora ne cvijeta iste godine. ne bi htjela da mi ograda bude gola (bez cvjetića), pa imam u pričuvi i ukrasni slak, ak niš (pasiflora, clematis) ne cvate iste godine kad se posadi, stavila bum njega.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 18:23
Moj je doduše isto u velikoj tegli, ali je bio vani i preživio, ali u Rijeci sigurno nije tako hladno kao kod tebe Danči u Virovitici, ali Lana je u Osjeku, treba je poslušati, a i Primorka je u hladnijim krajevima od Rijeke (zaleđe Crikvenice).
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 08:30
Clematis%20Madame%20Le%20Coultre
Originalno poslano od člana Magister vitae Magister vitae napisao:

u subotu ga idem kupiti ovo su kandidati : Miss Bateman, Golden Tiara (taj mi je najljepsi), Montana Grandiflora, Dutchess of Edinburgh, Snow Queen (Janica KostelicSmile). Sve su bijele osim Golden Tiara-ona je zuta al je najljepsa. Sad se sam nadam da ce biti izbora u ducanima

Najprije, pozdrav svima Smile, ja sam relativno nova ovdje, ali morala sam se uključiti vezano uz clematise tangutica sorti, a kojoj pripada i GOLDEN TIARA. Je, on je prekrasan, ali samo na slici Wink. U živo je to jedan ogroman žbun koji naraste preko 5 metara Confused, vrlo sitnih, slabo vidljivih cvjetića i što je najgore, uništi sve biljke koje rastu u blizini Dead. Vrlo se lako razmnožava i sjemenom i kroz koju godinu imat ćete pun vrt TOGA. Osobno ga nisam imala i uvijek sam patila za žutim klematisom, dok ovo što sam napisala gore nisam vidjela kod prijateljice. Od tada su mi puno draži svi ostali. LOL
Od tvog spiska ja imam Miss Bateman Clap - prekrasan je, cvijet izgleda kao plastičan i evo ga već je sada pun cvjetnih popova, a lišće mu još nije pošteno potjeralo! Od bijelih, moja je preporuka i Madame Le Coultre - veliko cvjetni bijeli na gornjoj slici,  cvijet je promjera do 20 cm. Evo ga kod mene od prije dva tjedna. Big%20smile
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 11:07
neznam zašto se bojiš posaditi ga vani. Potrebno je samo da mu donji dio biljke bude u hladu, to ćeš lako riješiti ako posadiš kadifice ili neko drugo cvijeće. Meni se on jako sviđa zato sam i uzela "star of india" jer sam pročitala na netu da dobro podnosi ako je u posudi, iako i dalje tvrdim da bi puno ljepši bio negdje u vrtu uz neku ogradu.  
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 21:40
Originalno poslano od člana Magister vitae Magister vitae napisao:

mogu li znati u kojem dućkasu..možda pošaljem nekog od svojih..  
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.