frida - početnički vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 24> |
Korisnik | |
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na suncu je po vazdan.Jedina razlika je što moja ne gleda na more.Ako
je to bitna razlika.I da, redovito sam je ljeti zalijevala, nikad po
listu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
nisam ni ja po listu...stvarno ne znam razlog, osim da joj zemlja mozda nije bila dovoljno kisela...mislim da sam negdje pročitala da i one traže malo onog tla ispod borova...poput kamelija...kako god sljedeća ide u pitar,definitivno, dok ne ojača...
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Vidim da je tvoj vrt dosta blizu mora i nizak.Postoji li ikakva mogućnost da joj korijen dođe u dodir sa morem,?Je li bilo kakvog plimnog vala?
Kad u nas dođe plimni val na dio vrta uz more tu godinama više ništa ne raste.
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
nije joj korijen mogao jos do mora...mimoza ima korijenje svud po oba vrta pa je mozda i mimozin korijen omeo magnoliju...plimni valovi nisu pojava kod nas, ali kad je jugo mogu doci do ruza, što se i dogodilo prošle godine...
|
|
![]() |
|
Ne vjerujem da bi joj korijen mimoze mogao naštetiti.Ona je ipak pri sadnji dobila svoj dio zemlje i gnoja.
Probaj u pitar pa kad ojača možeš je prebaciti u vrt.Iako kažu da magnolija ne voli premještanje ali premještanje iz kontejnera ne bi smijelo smetati ni jednoj biljci.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
možda joj je sol naškodila..donijelo jugo,bura..ostalo je super pogotovo ružmarin i ostići
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
moje ti je iskustvo ovakvo...za "zid" je mozda prikladniji ruzmarin, ali moja sveki ima i lavandu..to ti zahtjeva redovito šišanje i oblikovanje...lavanda je ljepša kad se oblikuje u polulopte...poželjno je i stalno rezanje lavande kako ne bi odrvenjela pa tako onda i ne možeš dobiti neki visoki zid...
Sto se tice razmaka mozes i na pola metra jednu od druge, tada neces imati spojeno bar jos dvije godine, a ako hoces brže onda posadi gusto ( 30 cm otprilike), no, neće bas brzo ići u visinu... |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
super,hvala frida,
![]() ne treba biti visoki zid samo treba napraviti prepreku da se autima ne može po cijelom dvorištu parkirati tako da će ovo biti dobro :) |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Evo sličica sa uskršnjih blagdana...nadam se samo da vrt izgleda za nijansu bolje nego lani ( s početka)...u cvelini još nije ni približno lijep kao vaši pa slijede slike po isječcima.
počet ću s voćkama... dunja ![]() kruškica ![]() ...ima tu još šljiva, nar, limun, naranča i mandarina i bajame, ali to nisam slikala... ...nastavimo s grmićima burgmasija ( mislim da se tako zove) ![]() jorgovan je ove godine procvjetao ( lani nije, ne znam zašto) ![]() forzicija ![]() primila se i hortenzija ( tako sam sretna) ![]() ...a sad trenutno cvjetajuće... bijeli ostić ![]() pa rozi.. ![]() roza ivančica ima pupove ![]() jaglaci ![]() okrugla gredica ![]() ljiljani još nisu u cvatu, ali lijepo napreduju ![]() ima i nešto ljekovito.. matičnjak ![]() ruta ![]() ...i ljepota samoniklog ciklame ![]() nešto divlje ![]() Eto, za sad toliko.... ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nešto divlje je
![]() |
|
![]() |
|
ljiljani se šire sve u 16...nikad ne vadim lukovice ( zatekla sam ih tu)...najesen mogu i dijeliti malo...i jesenas sam neke poslala...
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
prekrasno...zaista su se mogle napuniti baterije na toj ljepoti
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
stvarno,
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
E da,ovo divlje,da to nije ona vaša tamo velebitska orhideja.Netko je već tu pričao o njima a budući da ova jako liči na orhideju,sjetila se te.
|
|
![]() |
|
Ne znam što je to, ali stvarno sliči orhideji...moram reći da je cvjetak izrazizito mali...cijela biljčica je visoka nekih desetak cm...prijateljica , oja je odrasla tu na otoku, kaže da su taj cvjetić oni kao djeca zvali "cica mace"...i da su se jako veselili kad bi je našli..po tome se onda može zaključiti da je možda i rijedak...ovog sam uslikala u masliniku dalje sela....
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Ovaj divni lijepi cvijet izgleda kao orhideja.
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
kako će prekrasni biti ti ljiljani!
ove "orhideje" rastu i kod nas, a ima i u žućkastoj boji
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ni tu nisam bila! A ljepote.
Prvo Frida položaj.... vrt pa more!
![]() Onda raznolikost cvijeća.
![]() Bugenvilija je divna, ali mi se jako sviđaju donatice...Baš su dekorativne.
Magnolija... ha Opatija je mediteranska klima, ali ima Učku i zbog toga poslije tri kad sunce zađe za Učku je svježije. Puno više nego na pr. kod nas u Rijeci.
I hortenziju stavi u debeli hlad, da ne moraš točiti hektolitre vode kao ja nažalost.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Kakve su to ciklame u ovo doba, izgledaju kao "šumske" ali sa čudnim lišćem? " nešto divlje"
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Jesu, jesu to šumske ciklame....ali eto ovdje rastu po maslinicima i dvorištima...kao i ljubičice, ali su one već prošle..
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |