Ranunkula, žabnjak - Ranunculus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112> |
Korisnik | |
ron82 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 139 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rastu pomalo jer im je vruće i imaju previse svijetla
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ron82 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 139 |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
baka list više sliči celeru
![]() hrvatski naziv je žabljak,planinčica,a moje rastu pomalo,teško nekako kao da im se ne da |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
kod mene su iznikle ranunkule koje mi je Otok poslala
![]() a ni ja nisam znala šta ide gore a šta dolje ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ma skužila sam ja po cvijetu. A i po lišću.Sad samo čekam da procvatu i ranunkuli, valjda hoće!
![]() A kad sam ih bola u zemlju (jedne i druge) jaaako sam razmišljala što ide gore a što dole!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Baka, ono plavo što si slikala u vrtu je anemona. Ranunkuli imaju gomolje kao kandžice
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() Cvijet koji je procvjetao mislim da su anemone, ali ako se znalci zbrkaju, što tek meni preostaje. Dok ne niknu svi cvjetovi....
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hvala Natalija.Nisam to znala pa sam ih i ja normalno,samo posadila u zemlju onako suhe.Ok,sve su niknule i bez namakanja no možda bi prije niknule da sam ih namočila.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
u subotu sam čula jedan savjet pa da ga napišem tu prije nego ga zaboravim - prije sadnje gomoljčića ranunkule, kad su u suhom stanju treba ih staviti u vodu 6 sati da se natope
eto, ja to nisam znala pa možda još kome bude trebalo, a mislim da se nije spomenulo do sada |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
No možda među tvojim anemonama ima koja ranunkula - baš dobro.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Jučer smo uz stručnu pomoć SilveK zaključile da ovo o čemu sam pisala nije ranukula nego anemona(očito nisam sve Triši poslala
![]() Eto,znači poima nemam jel može ona prezimiti,no anemona može
![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Od nekolicine ranukula koje sam imala i koje su ostale vani u vrtu, sad mi je niknula samo jedna. Možda je zima ipak bila prehladna. |
|
![]() |
|
Ja sam jesenas nekako slučajno posadila ranukulu u vrt(našla se sa zumbulima i šafranima koje sam selila na drugo mjesto).Nebi ni znala da sad nije niknula među šafranima.Budući da joj mjesto ne odgovara(ispod lavande) ,posadila sam je u teglu,da mi cvate na terasi.
Prošle godine sam je prvi puta kupila tako da ni ja ne znam šta sa njom treba no očito podnosi niske temperature budući je ova zima bila dosta hladna.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
OK bice kako ti kazes, ostaje u saksiji!
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ništa ne diraj da nešto ne pokvariš - predivna je, lani sam imala nekoliko u vrtu, ove godine nije izašla niti jedna.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Po prvi put je imam i bas sam joj se obradovala kada sam je dobila (nesto mi je ta zuta boja sve draza
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Ranunkule su meni ostale vani (ali ja sam u Rijeci), izašli su im listovi, koji se fino drže, a cjelo ljeto su cvjetale, ali kako iha imam prvi puta ne znam dali će opstati do proljeća. Moje su direktno u vrtu, a ako su tvoje u teglama, mislim da mogu u podrum, neka spavaju zimski san.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
I ja sam u proljeće kupila ranunkulei posadila u široku teglu. Lijepo su krenule, čak su se pojavili pupovi i onda su ih napale nekakve uši i mravi. Brzo sam ih izvadila da mi ne zaraze ostalo cvijeće i ostavila u nekakvoj maloj teglici ispod bora, da se prosuše i zaboravila na njih. Sada u jesen sam ih našla, ali su već potjerale listiće, pa sam ih posadila u teglu i baš ih danas gledam, vani su na prozoru, lišće zeleno i zdravo i mislim šta da radim sa njima. Sada ste me zbunile. Ja sam ih mislila ostaviti vani, a nakon svega što sam pročitala, mislim da bih ih trebala unijeti. Slijedeća dilema je podrum ili u svjetlu prostoriju?
|
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
bas su fine,meni su od svih najdraže bijele
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |