Aronija |
Odgovori | Stranica <1 23456 12> |
Korisnik | |
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šeflera, i mi smo razmišljali o "plantaži" (mm i ja) - baš me veseli da je netko napravio "prvi korak"...o koliko sadnica aronije se radi?
Jedino krizno razdoblje za plod aronije je kada su plodovi još crveni, jer tada ptičice uočavaju plodove i tada "napadaju"....a kada plodovi potamne, krizno razdoblje je prošlo!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Myfinger
Novo sjeme Pridružen: 01 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sadio sam uz ogradu..
Važno kad naraste visina grma je oko 2,5m i širina 2m
Prvo sam izmjerio razmak cca 1.5-2m, iskopao jame 0,5m stavio na dno pilećeg gnoja (dala susjeda) pomiješao još sa kvalitetnom zemljom. Sadnicu sam stavio malo iznad zemlje kad se ugazi oko nje dođe sa razinom zemlje. Treba je dobro zaliti. Poslije ide održavanje čišćenje korova zalijevanje, pomlađivanje grana rezidbom.
Svaki grm može uroditi oko 10 kg.. u kolovozu. Sad moram samo čekati i gledati... |
|
đuđi
Novo sjeme Pridružen: 05 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedno pitanje za forumaše sa iskustvom.Da li Aronija cvjeta po cijeloj dužini prošlogodišnje stabljike ili na vrhovima mladih izboja ili...Hvala!
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš danas posađen prvi dio. Kupili su 130 sadnica. Baš smo danas raspravljali da će trebati zaštitu kad čvorci krenu u napad. |
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šeflera, 130 komada, to je stvarno plantaža, bravo za tvoje roditelje. Ja sam kupila 3 komada i baš ih vidim danas, nisu još posađene, a počele listati. grrrrr, kada će već prestati kiša padati .....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su u podrumu i sto počele listati, ali u subotu idem u Skradnik i sadim - pa što bude.
Imam 5 aronija, puno malina (hvala korijenoko) i puno tayberyia (hvala kat.rea.) dakle kupila sam ovaj puta samo aronije, odredili smo mjesto tamo gdje imam vrt, koji mi je prevelik, pa ćemo tamo preseliti i nekoliko grmova crvenog ribizla i pitome kupine, to oboje već jedemo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
jaccominijeva
Novo sjeme Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam kupila aroniju. Zanima me zna li netko da li se od nje može dobiti eterično ulje i kakva su mu svojstva.
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nigdje nisam pročitala o takvoj mogućnosti.A nagooglala sam se o njoj.
Ona je vrlo ljekovita ali koliko sam ja vidila ne spada u aromatične biljke.
|
|
bobica
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok svima, evo baš mi je drago da sam pronašla ovaj forum i temu o aroniji pa da malo podijelimo iskustva...
obožavam tu voćku i sve vezano za nju mi je zanimljivo, moje će ove godine imati plodove. btw u sloveniji sam kupila svježe i radila od nje pekmeze i rakiju (koja je prefina) |
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobrodošla bobice, koliko si ih posadila?
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
sanja30
Već proklijao Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoju sadnicu aronije posadila prošlo proljeće. (Milićevu) Nije mi procvjetala , za plodove znam da je rano, al još su je i puževi napali
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam prosle godine kupila aroniju i zasadila u bastu.Naravno nisam ni ocekivala da bude plodova, ali se duboko nadam da ce nesto biti ove godine.Iznenadjujuce da ovako lose vrijeme kisa, hladnoca nije sprijecilo da pusti listice.
|
|
bobica
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da se osvrnem malo na posljednje postove, svoju sam nabavila u rasadniku u brežicama (iz njemačke porijeklo),a i vidjela sam te milić sadnice poslije u bauhausu za 27 kuna ali su bile u kutu nekako zabačene u nekakavoj vrećici, napola već prikraju...šta nije taj milić iz slavonije imao ruže?
|
|
papi
Novo sjeme Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bobica, šta piše na deklaraciji od sadnica aronije koje si kupila u Sloveniji i koliko koštaju (sorta, uvoz i ostalo)?
Čuo sam da tamo ima svega i svačega i da se tip stvarno kuži kada su me svi upućivali na njega? Kako je prenesti sadnice preko granice? Pitam jer planiram skočiti do njih!
|
|
papi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da to je taj milić koji prodaje ruže!
|
|
papi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Inače u Istri se kreču ovako cijene:
Milić Aronija melanocarpa 35,00 - 45,00 (Poreč), Aronija Hugin 49,00 (Višnjan), dok neki tip iz Zagreba aroniju "Nero" prodaje po 15,02Eur.
|
|
geoid
Novo sjeme Pridružen: 14 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok svima!
Svečano objavljujem da u Slunju imamo mogućnost kupovine aronije iz rasadnika "Milić" po 28 Kn! Čini mi se da su dvogodišnje sadnice a ima i trogodišnjih.
Još samo MOLIM savjet: nikako i nigdje ne mogu naći kako uspješno uzgajati vlastite podloge tj. sjemenjake jabuka i krušaka? sjećam se da sam jednom baš posijao ali nije uspjevalo presađivanje. Pozdrav!
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok
ja sam aroniju posadila prošle godine i kupila je također od Milića. Od nje nije bilo ništa prošle godine, samo listići i to je sve. Da li netko zna kada počinje roditi?
|
|
MGrubi
Upravo klijam Pridružen: 31 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kakav je okus?
|
|
autosjedalica glavu čuva
|
|
dedabrada
Novo sjeme Pridružen: 15 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kraj Čakovca 18 kn u vrtnom centru a zna imati i baumax ove godine mislim da su po 24.99
MBM u zg ih je imao u tegli prošle godine cjetale su i bile su oko 60 kn U rusiji je zovu ČERNOBILKA jer su lječili ljude poslije černobila s njom izbacuje teške metale iz organizma ... |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |