Bršljan - Hedera helix |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ih obozavam, ali sam uspjela vec 2 ubiti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
bas razmisljam staviti nesto da prekrije pogled susjeda..znaci stavila bi ogradu i pustila brsljan da se penje..i sad me zanima kad bi to bilo?zid bi bio visok do 2m..kolko sam shvatila prvih godina sporo raste..a ja sam se nadala da bi mogao vec ove godine
![]() |
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
o lanatana kao je ovo krasno ma divota pa ja sam prosto oduševljena
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Hedera u kući, da li voli više vode ili manje. Mojoj su počeli otpadati listići, zalijevala sam jednom tjedno.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Manči nije moja terasa nego od prijateljice, ali nema veze, mislim da bi ti mogla malo sporednih grana porezati da se dolje zgusne, a one glavne prikratiti koliko treba. Ona ga stalno šiša i prekrasnu je nadstrešnicu napravio.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....lantana, divno si uredila taracu...imam isto tako veliki bršljan koji pravi zid prema susjedu, star je preko12 god ( računam po rođenju najmlađeg ).......sad je poludio u visini, a dole se prorijedio, ako ga drastično ošišam , nadam se da će se omladiti?!
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Hvala ti na brzom odgovoru!!
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Neznam Dzo, ali sigurno puno, bršljan prvih par godina ide sporo, ali onda jako krene, samo ipak treba vremena da se ovako ispreplete.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Lantana,Koliko je godina trebalo za ovakvo nesto...prelijepo!!!
![]() ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ja imam ovaj šareni bršljan sa malim listićima, on ne raste baš brzo
![]() |
|
![]() |
|
Ovaj šarenolisni bršljan se popeo po konstrukciji i napravio natkrivenu trasu, toliko je gust da je ispod duboka hladovina
![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....i zeleni H.helix se isto ponaša, to je onaj što raste u šumama...popenje se na stablo sve do vrha...
|
|
![]() |
|
ladybee ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 5 |
Upravo je Hedera helix i to onaj skroz zeleni bez zutog oboda.
|
|
![]() |
|
Nisam sigurna da ona kod tebe može stalno vani, kod mene je bio snijeg 1 dan i sve je listove spržilo, ali deblo je ostalo.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Hvala ti Lantana..pogledat cu...nadam se da je nisam izgubila jer mogla bih je ovog proljeca prebaciti u dvoriste! ![]() |
|
|
![]() |
|
...sad sam i ja našla Senecio mikanioides....čopnula sam grančicu i lako se prima, inače pokriva "nečiji zid" i cvjeta žuto...
Uh, sad ovo treba u novu temu....
|
|
![]() |
|
Dzo ovo ti je ona moja "žuta penjačica" kako smo je nazvale kad nismo znali što je, a zove se Senecio angulatus, porodica Asteraceae. Kod mene cvjeta jer je stalno vani u zemlji.
Pogledaj u prepoznajte mi ovo na str. 13 i 14. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Manci,dobila sam ga od prijateljice-koja je dobila od prijateljice ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
....po mom iskustvu, može sjena, polusjena, dapače....u početku raste sporo, a poslije 2 god luduje....imam šareni velikog lista....onaj sa malim listom vrlo sporo napreduje...
...na str 1 su slike mog zida koji je cijeli u bršljanu 3x4m, možda i više...
|
|
![]() |
|
dzomba....čini mi se da tvoj nije Hedera, nego biljka koju zovu "bršljan" i ima žute cvjetove....Đe si ga nabavila?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |