Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena - Zmajevac
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena - Zmajevac

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 34>
Korisnik
Poruka
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 09:35
Vanja, moja nije bolovala, lisce je opadalo zato sto je rasla, i to samo ono odozdo. Pogledala sam tvoj post, i odgovore na njega. U pravu su, to se desava usled neadekvatnog zalivanja, manjka svetlosti ili suvog vazduha,
ukoliko nije u pitanju neka "biljna napast".
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 16:34
hvala za utjehu  Clap
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 16:30
Evo i moje dracene malo je lošija slika jer je slikano sa mobitelom,ali nadam se da se dobro vidi.Ovu je kupio MM u Konzumu prije 3 godine i bila je na samrti ali lijepo se oporavila ništa joj ne smeta niti klima koja cijelo vrijeme lupa po njoj.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 21:33
Moja je bar se meni tako čini na super poziciji, ali je u nekoliko godina bacila tri lista, slabo napreduje.
Ova tvoja je prekrasna
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 10:37
Trisa, mislim da je normalno da vremenom izgubi po neki list, mada je to redje ako ima dosta svetlosti. Jednom sam nasla odbaceni deo bez listova, odnela ga kuci, zabola u zemlju i zaboravila na njega. Posle skoro godinu dana iznenadila sam se kada sam u saksiji nasla izdanak. E, to je danas ova biljka od skoro 3m. Stoji u delu hola koji ima najvisu visinu i vec predstavlja problem kad je treba isprskati ili obrisati lisce. Jos je ovih dana iz zemlje krenuo i treci izdanak a od svih biljaka je najvise zanemarena Embarrassed.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 10:43
Mimar smile227Ova dracena "drvo života" pravi je kapitalac, predivna biljka.
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2009 u 16:18
Mimar pa ovo je prekrasno ja sam mislila da moja brzo raste ali ova tvoja je pravi div,ako moja nastavi ovako ne znam kuda ću sa njom blago tebi kad imaš toliko prostora!!!!smile141
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2009 u 19:33
hvala, kad imate desetak kapitalaca onda shvatite da i nemate bas mnogo prostora , ustvari i da imam 500m2 bilo bi stiske jer se uvek nadje nesto novo
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 15:27
jao ja vam zavidim volim cvijeće ali tek što sam nešto prikupila (jako sam mlada tek smo se uzeli i polako sređujemo prostor)morala sam na operaciju i sve je propalo.sada imam samo drvo života,kliviju i jednu puzavicu.ali imam problem drvo života mi je počelo da tuguje tj.listovimu žute neznam razlog u kući imamn grijanje,pa sam ga iznjela u predsoblje ckoje se ne grije stoji pored prozora šta trebam uraditi da ga spasim
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 17:45
Upravo si uradila pravu stvar! Samo nastavi da ga orosavas i oporavice se. Neces mi verovati, ali od 11 meseca odlazem operaciju i neurohirurg je zamalo pao u nesvest kada sam mu rekla da je jedan od glavnih razloga to sto se bojim da ce mi propasti cvece (umalo da dobijem uput za neuroPSIHIJATRA ). Ponekad stvarno mislim da smo svi pomalo odlepili ,mislim, kad je cvece u pitanju . Samo polako, upravo si krenula da OBOLJEVAS...
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 17:48
Dobro nam došla Inaja nadam se da je sada sa zdravljem sve dobro,a što se tiče drveta života meni se je to desilo sa jednim primjerkom a onda sam otkrila da ima nekog nametnika u deblu koji je izgledao kao debeli bijeli crv i naravno napravio je rupe u njemu i sve se osušilo.No ne mora i tebi to biti,možda mu je samo malo prevruće sada kad si ga premjestila vidjet ćeš kako će dalje biti.Pozdrav pa se javi da čujemo što je bilo sa njim.
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 15:42
hvala na savjetima i dobrodošlici rado se javim sa informacijama o mom miljeniku
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 15:01

evo moje dracene koja ne prestaje propadati svi listovi bilo stari ili mladi koji se vide u smeđoj boji s vremenom postanu prozirni i konačno se osuše i otpadnu.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 15:50
Ovi vrhovi žuti,obično su znak da je suh zrak u prostoriji u kojoj je biljka...One ne trpe suh zrak,niti puno vlage u zemlji....Ne znam i kod mene se to dešava,ali uvijek se omladi,u zimu izgubi dosta listova u proljeće to nadoknadi...Meni to ne izgleda baš za panike...I mislim da bi trebala odrezati do kraja ove listove,tj ove polovice il djelove listova koji su ostali,bezveze kvare sliku biljke,i i uzimaju hranu kao i cijeli listovi....Stavi dracenu na svijetlo mjesto,i redovno je orošavaj,uskoro će proljeće pa će ona da se oporavi...Za svaki slučaj provjeri listove da nema kakvih napasti na njima....Smile
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 16:01
Alisa tenks  smile78
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 19:59
moja mimar moram ti reći da se sad opravljam i dobro je ali moja dracena i dalje ima sve više žutih listova ne smo onih prvih do zemlje već i poneki srednji list ja ih već odsjekla novi listovi izlaze ali su tanki i slabašni a bojim se da je orošavam da nebi smrzla jer je sad u hladnom stubištu.ili ipak da to radim
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 12:56
Drago mi je da si ti dobro, oporavices ti i dracenu, ne brini. Ne znam koliko ti je hladno tu gde je, ako je velika razlika od prethodnog mesta, pusti da se malo adaptira. Listovi zute i od preteranog zalivanja. Njoj treba i svetlosti, dobro je da izlaze novi listovi valjda ce biti OK.
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 04:10
Vanja..ne svidjaju mi se te bele tachkice po listovima.... ja bih je za svaki sluchaj prebrisala med.alkoholom i vodom ( 50-50%) jer mi to lichi na...ne smem ni da izgovorim...
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 07:33
Monk ajde ipak mi objasni na šta ti sliče te bile točkice, poslišat ću te i to napraviti. Hvala.
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 16:37
iskreno ..liche mi na jajachce crvenog pauka...pogotovo shto kazesh da ti se sushe i mladi i stari listovi ( "isisavaju sok")  ja se nadam  da greshim ali su  vrlo - zarazni pazi na ostale biljke, pojavljuju se gde god je "suv" vazduh bez obzira da li je bilka unutra ili na terasi..mojom krivicom su mi "pojeli "benjamina od 2 metra , koji nikada nije bio napolju ,za neeeekih 2-3 nedelje- onda znash shta mislim od njima ,  Angry) ako nisu alkohol i voda nece nashtetiti biljci ( ja time chak i isprskam preventivno biljke) ukoliko se ponovo pojave moracesh po neku JACHU hemiju do polj.apoteke
poslushaj me ..na dalje bilke shto cheshce prskaj
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.