Brdska palma- Chamaedorea elegans |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4567> |
Korisnik | |
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Moja palma stalno cveta, šteta što nemam i mušku biljku da se formira i seme, bilo bi semena za ceo forum... |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Hmmm a kako se raspoznaje muška od ženske kućne palme???
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Pojma nemam, ali sam čuo da postoje muške i ženske biljke i da nema semena ako nisu obe biljke u blizini.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Lepo je narasla u "pravu" palmu ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Predivna je ,mimar,imam i ja dvije,jednu vecu jednu manju...Koliko vremena je trebalo tvojoj da naraste ovolika?Pa da se i ja nadam,da će i moja jednog dana biti takva.hehehe
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Pa... moraces sacekati jedno 5-6 godina najmanje
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
![]() evo, mene zanima ova biljka? vidim da je tu pod chamaedoreom, ali kolko mi je poznata ona raste samo u grmolikom obliku, a ne ko stablo. inace, ova mi je skroz divna i stvarno bi je htjela pa mi malo priblizite informacije o njoj... TNX |
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
dakle, nakon precitavanja vec po znam koji put ovaj forum, skuzila sam da postoje dvije vrste, acera i sadera. na mojoj pise sadera, ali znamo svi da to nije bas pouzdano. kak da sad znam koja je zapravo kad su tak slicne? sadera isto dolazi u žbunju? i onda od svake grane naraste za kojih 10 godina ovo prekrasno stabalce? molim vas, rijesite me dileme! HIHI
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
evo i moje,cvijeta već mj.dana
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
i moja jos uvek
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Evo i moje palmice..Da li je trebam razdijelit?malo ko da joj je guzva..
|
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Zanima me da li itko zna nešto o sijanju brdske palme. Trenutno se na mojoj palmi nalaze sjemenke koje su izrasle prije mjesec dana. Još uvijek su zelene. Da li one pšromijene boju ili su takve stalno, htjela bi si posijat ali ne znam da li su sjemenke zrele za sadnju. Molim znalce da se jave!!!
|
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Tanja 20, pa zar nisi baš ti napisala članak o brdskoj palmi na naslovnici, između ostalog i kada i kako se sije?
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Brdska palma se razmnožava sjemenom, koje u proljeće treba posijati u klijališnu zemlju pri temperaturi od 25stupnjeva. Sijte po 3 sjemena zajedno i pazite da pri presađivanju nikako ne oštetite korijenje....
![]() |
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
>Pa jesam, ali ništa ne piše konkretno o sadnji sjemenki, uglavnom piše da se siju rano u proljeće na temperaturi od 25 stupnjeva i da moraju biti pokrivene papirom i staklom i da jako dugo im treba kako bi proklijale ali ne piše kako sjemenke trebaju izgledati pri sadnji. Ja stvarno ne znam. Samo znam da su sjemenke uvijek zelene. A jako dugo se drže na biljci dok ne otpadnu.
|
|
|
|
![]() |
|
cvjećarka12 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 44 |
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
rakitic ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 22 |
tanja 20 palmi treba i do 4-5mjeseci da ponikne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
UUuuuuuuuuu, al ću se načekat. Ma nema veze, strpala sam ja to u plastenik pa neka stoji. Tamo će sigurno niknuti, ako sam izabrala dobre sjemenke. Uglavnom hvala ti!
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |