Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori | Stranica <1 56789 80> |
Korisnik | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da ovi savjeti mogu se odnositi na kontenentalni dio...što se tiće moje anđeoske trublje...ona je puna pupoljaka i mislim da će cvasti i narednih mjeseci....ostaje vani ....deblo joj je dosta odrvenilo...i nebi trebalo biti problema....ako bude žešća zima....slijedi vreća....
Stavim vam sličicu kad procvijeta.... |
|
Sponzorirani linkovi | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači i tebi puštaju nove cvijetove..... pa onda bi mogle cvasti cijelu zimu.... |
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pušta pupove i nadam se da će cvjetati, samo se brinem što će biti kad zahladi. Baš sam si nešto razmišljala o vrećama , najlonima i slično. Ipak je na kontinentu hladno. Na dosta su zaštičenom mjestu , ali ipak su one moje mezimice i nebi voljela ostati bez njih, a vaditi ih sad kad cvijetaju u tegle
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E da, cvjetaju kao blesave (ovo im je druga cvatnja) i baš ih briga za moje muke. Imala sam ih 6 ali mi 2 nisu preživile prošlu zimu , a od preživjele 4 samo mi 2 cvjetaju. S obzirom na nedostatak prostora 2 sam obečala poklonit (sad mi je žao i razmišljam o izvlačenju i event djeljenju reznica). Da li netko ima iskustva s reznicama (što se točno reže, da li se stavlja u vodu ili zemlju i kad? Help SOS |
|
Donata
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Dakle mladi izbojci iznad Y i oni koji niču iz zemlje dok se stariji dijelovi grana ne bi smjeli dirati, osim ako stradaju zimi. Orezuje se u jesen prije spremanja za prezimljavanje radi pomlađivanja biljke ali i kako bi se izbjeglo širenje gljivičnih bolesti. Ukoliko prezimljava u tamnom prostoru potrebno je odsjeći i sve preostale listove s biljke! Ja sam svoju zabola direktno u zemlju u pitar....može i sada ali izboje bez pupoljaka.... |
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.abads.net/Rooting/ http://www.abads.net/aboutbrugmansia/aboutbrugmansia.htm
Super. Hvala. Probat ću. Ažurirao Hele - 02 Listopad 2007 u 22:40 |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoju unijela u kucu posto je bilo jako hladno vani u kuci je i cvjetala ali sad posto su joj svi listovi opali ona opet ponovo izbacuje mlade listice
sta da radim ako je sad pustim onda mi nece cvjetati |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam baš razumjela kako ćeš je pustiti??? |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e sad kad sam procitala kako sam napisala ni ja nebih razumjela mislila sam da joj novi listici rastu kao da je proljece bojim se da ce ona sad sva da olista i da ce iscrpiti svu snagu tako da na ljeto nece moci cvjetati ili jos gore da mi se ne osusi |
|
koga ,kome i šta... |
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako su joj otpali svi veći listovi....savjetujem ti da je porežeš...i to vrhove grančica ali nemoj dirati drvenasti dio...znači iznad Y.
|
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeste li več počeli razmišljat o mrazu i vađenju trubi iz zemlje ili ja pretjerujem s obzirom da tako lipo cvatu ?
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moram slikicu staviti da vidis kako izgleda |
|
koga ,kome i šta... |
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje se tek sad pripremaju za drugu turu trubica, nadam se da neće zahladiti jer bojim ih se sad dirati.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hele ako si u unutrašnjosti onda bi i trebala razmišljati .....a vidim "lipo" znači nisi... ja svoje neću vaditi nego ću ih ako baš bude hladno....pokriti i zaštititi....sad su u cvatu..... ništa ne diram.... |
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma jesam , u ZG ali još pupa ( 3 tura cvjetova) i svaki dan strepim kolike su jutarnje temp. |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, kod mene je bilo drugacije.Moja brugmansija je bila visoka pola metra, nije imala Y ali je imala dva cvijeta.Brzo raste samo joj treba gnojiva i dosta vode uvijek je zedna..Sto se tice cvjetanja sada je kasno .Ja imam bijelu, roze i zutu.Dva dana sam ostavila da ih orezem i u kucu unersem.Ne znam koliko ih imam, jako mnogo.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mojih ljepotica još su u punom cvatu...i ako ne bude nekih oscilacija velikih u temperaturi...
cvjetat će mislim još mjesec dana... |
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas je tri jutra bilo mraza i iako su pune pupova nikako da se rascvijetaju, hladno im je. Svako veće ih pokrivam i ujutro provirujem kako su. Nisam pametna dali da ih vadim i preselim u tegle ili da ih i dalje tako pokrivam za laku noć.
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata
|
|
koga ,kome i šta... |
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoje prebacila u tegle i utrpala u dnevnu da su mi blizu. Cilj je da mi budu dekorativne ali im otpadaju žuti listovi. Mene je sada strah da će joj svo lišće otpast i volila bi da mi javite svoja iskustva i eventualne savjete koliko često zaljevat, treba li ipak prihranjivat, prskat listove (ako koji ostane).
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |