Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 85>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 10:14
A da nije Nerine bowdenii- pogledaj na google, ja ga isto imam i cvate u jesen. Ima slika na mojoj temi.
život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 10:16
Evo i slikice sa neta pa reci jeli to taj....

Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 12:11
prekrasan je
čovjek uči dok je živ
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 12:21
neobičan i zanimljiv
Na vrh
lejsam View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lejsam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 12:40
Originalno poslano od člana aurora2 aurora2 napisao:

Bice, bice....cim skupim prvu turu saljem ti pa ti gledaj sta ces sa svim tim...[IMG]smileys/smiley36.gif" align="absmiddle" alt="LOL" />, znam da nemas nimalo pa ajd...Ako je jos netko zainteresiran za sjeme amarilisa, neka se slobodno javi ... ako budem dobra pcelica bice toga jos. [IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />

Ja bih molila za neku sjemenku,ako moze,jako mi se svidjaju amarilisi, ali nigdje ne mogu da ih nadjem u prodaji.
Unaprijed hvala!
Na vrh
lejsam View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lejsam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 13:35
Ako neko zna gdje ih u BIH ima za kupiti molim da mi javi!
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 15:16
Ove zime ih je bilo u svakoj cvječari i u većim trgovačkim centrima za kupiti (u Sarajevu).Neznam odakle si ti,lejsam?
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 15:45
Da ima ih,bilo ih je kupiti u trgovačkim centrima,na onim policama za lukovice i gromolje...
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 19:04
Lejsam sjemenke amarilisa nitko ne prodaje niti ne drži iz više razloga:
1. Sjemenke amarilisa jako brzo gube klijavost!
2. Amarilis uzgojen iz sjemenke treba mu najmanje 3 godine da bi dobio cvijet...
3. Sama lukovica amarilisa baca nove gomolje koji puno brže se razviju i dobe cvijetWink

"tjeranje amarilisa" da napravi sjemenke to ti je onak za "fanatike"LOLTongue koji hoće isprobati i igrati se sa oprašivanjem cvijetića i uzgojom novih biljčica/lukovica te napraviti vlastite hibride....
na primjer ako imaš skroz crveni i skroz bijeli amarilis igraš se pčelice Maje i bijeli amarilis oprašiš sa peludom crvenog i obrnuto i onda uz puno strpljenja i truda nakon 3 godine vidiš što je iz toga izašlo...LOL
Ili ako hoćeš baštu/vrt sa puno amarilisa oprašiš jednog i posiješ sjemenke i brzo popuniš praznine sa puuunnnooo novih amarilisaWink

Na vrh
lejsam View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lejsam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 22:58
Ja sam iz Tuzle,ali ovdje ih još nema! Gdje god sam pitala svi kažu da će im doći sljedeće sedmice! Ali ta sedmica nikako da dođe!
Pa vidjećemo!
Ipak puno vam hvala!
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 23:58
A to je ono kada netko odluči nabaviti mislim na dobavljače....
ovdje u hrvatskoj na primjer sada ih je nemoguće naći... tu se amarilisi prodaju na jesen-zimu.... prvo kao same lukovice a od 11 mjeseca pa do sredine januara u tegli sa cvijetnom štapkom....Confused

Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 07:23
ne bih se složio s tobom Brbe,jer ja amarilise nalazim po svim većim trgovačkim centrima,jučer sam čak kupio jednog duplog u bauhausu.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 11:20
Počeli su dobivati duple??? E vidiš to me veseli!!!
Skitnica kolika je cijena amarilisa u bauhausu?
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 14:50
ja sam platio 48 kunića
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 22:36
ConfusedOuchsmile180
Ok pre skuposmile107
znam da je dupla i da su amarilići ljepi ali to poigravanje sa cijenama me uvijek onako rastuži...
tako i prošle godine kad sam gledao amarilise sve lukovice po 40 i više kuna... a poslje i po 25-27 kuna u teglici...
dobro nisu ni bili iste boje, lukovice različitih veličina i tako dalje ali da dođu puno dođu...CryDead
Disapprove
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2009 u 13:13
Ja ću samo skromnoWinkizvjestiti da su moji počeli blago nicati. Nisam ih ubila s novitetima (iskopala. pustila gole da prespavaju, posadila u vlastitu mješavinu). Jest da su obični crveni, ali.... moji su!Big%20smile
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2009 u 19:14
Originalno poslano od člana Brbe Brbe napisao:

[IMG]smileys/smiley5.gif" align="absmiddle" alt="Confused" />[IMG]smileys/smiley18.gif" align="absmiddle" alt="Ouch" />[IMG]smileys/emot60.gif" align="absmiddle" alt="smile180" />Ok pre skupo[IMG]smileys/emot16.gif" align="absmiddle" alt="smile107" />znam da je dupla i da su amarilići ljepi ali to poigravanje sa cijenama me uvijek onako rastuži...tako i prošle godine kad sam gledao amarilise sve lukovice po 40 i više kuna... a poslje i po 25-27 kuna u teglici...dobro nisu ni bili iste boje, lukovice različitih veličina i tako dalje ali da dođu puno dođu...[IMG]smileys/smiley19.gif" align="absmiddle" alt="Cry" />[IMG]smileys/smiley11.gif" align="absmiddle" alt="Dead" />[IMG]smileys/smiley13.gif" align="absmiddle" alt="Disapprove" />

ja idem tamo češče i bez obzira na cijenu prodaju se.danas vidim da su nabavili novu pošiljku.

mi smo djeca cvijeća
Na vrh
salomon View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje salomon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2009 u 08:28
Ja sam jučer izvukla amarilise iz konobe i stavila ih van, ponukana vašim pričama kako već klijaju. Pa..nadam se onda da će i moji ubrzo..Imam ih oko 15 komada ali ne cvatu svi..:O(  Koji bi mogao biti razlog?
Neke dane si golub...a neke kip...
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2009 u 15:11
Originalno poslano od člana salomon salomon napisao:

Ja sam jučer izvukla amarilise iz konobe i stavila ih van, ponukana vašim pričama kako već klijaju. Pa..nadam se onda da će i moji ubrzo..Imam ih oko 15 komada ali ne cvatu svi..:O(  Koji bi mogao biti razlog?
Ja se još ne usudim i držim ih u konobi.
Meni su (daaavno) rekli da obično prvu godinu ne cvatu mlade lukovice, koje zapravo otkineš od "mame".
E sad ove godine nisam imala ni jednu takvu, pa ćemo vidjeti.... 
Jesu li ti svi isti?

Meni jesu, crveni... jer su svi nastali od iste lukovice prije puno godina. Kako je MS imala još samo i bijelo/  roza, to ja nisam do sad ni znala da ima toliko vrsti boja!Confused 
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 15:19
salomon,imaju još vremena procvasti a radi se i o tome koiko su se odmarali.znaš da njima treba bar dva mjeseca odmora.drži ih svakako na tamnom i hladnom njestu,ali ne u frižideru.ako nisu u zemlji svakako ih stavi u zemlju,i čekaj.strpljenje je vrlina.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.