Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 85> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A da nije Nerine bowdenii- pogledaj na google, ja ga isto imam i cvate u jesen. Ima slika na mojoj temi.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Evo i slikice sa neta pa reci jeli to taj....
![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
prekrasan je
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
neobičan i zanimljiv
|
|
![]() |
|
lejsam ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 3 |
Ja bih molila za neku sjemenku,ako moze,jako mi se svidjaju amarilisi, ali nigdje ne mogu da ih nadjem u prodaji. Unaprijed hvala! |
|
![]() |
|
lejsam ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 3 |
Ako neko zna gdje ih u BIH ima za kupiti molim da mi javi!
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Ove zime ih je bilo u svakoj cvječari i u većim trgovačkim centrima za kupiti (u Sarajevu).Neznam odakle si ti,lejsam?
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Da ima ih,bilo ih je kupiti u trgovačkim centrima,na onim policama za lukovice i gromolje...
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Lejsam sjemenke amarilisa nitko ne prodaje niti ne drži iz više razloga:
1. Sjemenke amarilisa jako brzo gube klijavost! 2. Amarilis uzgojen iz sjemenke treba mu najmanje 3 godine da bi dobio cvijet... 3. Sama lukovica amarilisa baca nove gomolje koji puno brže se razviju i dobe cvijet ![]() "tjeranje amarilisa" da napravi sjemenke to ti je onak za "fanatike" ![]() ![]() na primjer ako imaš skroz crveni i skroz bijeli amarilis igraš se pčelice Maje i bijeli amarilis oprašiš sa peludom crvenog i obrnuto i onda uz puno strpljenja i truda nakon 3 godine vidiš što je iz toga izašlo... ![]() Ili ako hoćeš baštu/vrt sa puno amarilisa oprašiš jednog i posiješ sjemenke i brzo popuniš praznine sa puuunnnooo novih amarilisa ![]() |
|
![]() |
|
Ja sam iz Tuzle,ali ovdje ih još nema! Gdje god sam pitala svi kažu da će im doći sljedeće sedmice! Ali ta sedmica nikako da dođe!
Pa vidjećemo! Ipak puno vam hvala! |
|
![]() |
|
A to je ono kada netko odluči nabaviti mislim na dobavljače....
ovdje u hrvatskoj na primjer sada ih je nemoguće naći... tu se amarilisi prodaju na jesen-zimu.... prvo kao same lukovice a od 11 mjeseca pa do sredine januara u tegli sa cvijetnom štapkom.... ![]() |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
ne bih se složio s tobom Brbe,jer ja amarilise nalazim po svim većim trgovačkim centrima,jučer sam čak kupio jednog duplog u bauhausu.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Počeli su dobivati duple??? E vidiš to me veseli!!!
Skitnica kolika je cijena amarilisa u bauhausu? |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
ja sam platio 48 kunića
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Ok pre skupo ![]() znam da je dupla i da su amarilići ljepi ali to poigravanje sa cijenama me uvijek onako rastuži... tako i prošle godine kad sam gledao amarilise sve lukovice po 40 i više kuna... a poslje i po 25-27 kuna u teglici... dobro nisu ni bili iste boje, lukovice različitih veličina i tako dalje ali da dođu puno dođu... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja ću samo skromno
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ja idem tamo češče i bez obzira na cijenu prodaju se.danas vidim da su nabavili novu pošiljku. |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
salomon ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 496 |
Ja sam jučer izvukla amarilise iz konobe i stavila ih van, ponukana vašim pričama kako već klijaju. Pa..nadam se onda da će i moji ubrzo..Imam ih oko 15 komada ali ne cvatu svi..:O( Koji bi mogao biti razlog?
|
|
Neke dane si golub...a neke kip...
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja se još ne usudim i držim ih u konobi.
Meni su (daaavno) rekli da obično prvu godinu ne cvatu mlade lukovice, koje zapravo otkineš od "mame".
E sad ove godine nisam imala ni jednu takvu, pa ćemo vidjeti....
Jesu li ti svi isti?
Meni jesu, crveni... jer su svi nastali od iste lukovice prije puno godina. Kako je MS imala još samo i bijelo/ roza, to ja nisam do sad ni znala da ima toliko vrsti boja!
![]() |
|
![]() |
|
salomon,imaju još vremena procvasti a radi se i o tome koiko su se odmarali.znaš da njima treba bar dva mjeseca odmora.drži ih svakako na tamnom i hladnom njestu,ali ne u frižideru.ako nisu u zemlji svakako ih stavi u zemlju,i čekaj.strpljenje je vrlina.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |