zvonkica - dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 10111213> |
Korisnik | |
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u principu je vrlo praktično kad negdje nabaciš ono što ti padne napamet pa se možeš podsjetiti na planove ili samo vidjeti kad si šta radio, vrlo zgodno.
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ne vjerujem da ti njima sunce smeta.Ok zavisi ako je baš suho bilo bi ih dobro zaliti,to im bi moglo smetati-suša,no samo sunce ne.Moj su na cjelodnevnom suncu i ne smeta im,ako ih prihranjujem i zaljevam.Ja isto ocvale djelove režem redovito jer onda više cvatu .Probaj sa prihranom i kad je jako vruće i suho,zalij ih.
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Tek sam počela!...a ja do sada ispisala dvije teke i jedan dnevnik. Sad ću ga morati ovamo prepisati ! Kad nemaš posla Bog ti ga da!
|
|
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
To je nekakav logičan zaključak, isto i ja radim jedino što experimentiram sa gnojivom. Kada ocvatu svaki cvijet posebno porežem. Zbilja se trudim oko njih ali vidim da im smeta jako sunce i da im to uzima snagu pored svega ostalog. Na lišću znaju dobiti fleke, naprosto izgore od sunca.To nekad nije tako bilo. |
|
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Ajme meni, ja samo otišla nešto u kljun ubaciti (kao da nemoram skinuti kg- al nema slađeg nego se napapati u 11 navečer), a kad ono zvonkica napravila pravu inventuru....
|
|
|
|
![]() |
|
A sada ono najgore, planovi za uređenje vrta!
otići po oblutke za vrtne stazice, malo i morskog kamenja,pripremiti žljebce za vrtnu fontanu... dio moga M! Kupiti vaze , nekoliko velikih ! |
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Gle ja nisam nekim stajskim gnojem samo iz tog razloga što ga nema.Da ga imam saznala bi koliko i kako no ni to ne znam pa ti mogu reći ono šta ja radim. I moje imaju prvu cvatnju najljepšu ostalo je slabo ako ih ne prihranim.Ruže bi trebalo 3 puta godišnje prihranjivati(ja kupujem gnojivo-prihranu,za ruže)Znači u proljeće,kad počnu pupati,nakon prve cvatnje i u jesen.Ja to gledam ovako,ako im nedaš jesti ne mogu ni rasti.
Kad ih ne prihranim barem 2x godišnje i meni lišće žuti,otpada.Fali im"papica"
![]() |
|
![]() |
|
Pavetine ili ne , pokušati opet sa pasiflorom, lani nije upalilo!
|
|
|
|
![]() |
|
Zaboravila sam na egzotiku:nabaviti karambolu ako je moguće!
|
|
|
|
![]() |
|
Još za posaditi:
planika - čeka toplije vrijeme, malo jasmin!!!! posadi nas |
|
|
|
![]() |
|
A jesam , naravno na krivom mjestu, a lijepo sam počela s orezivanjem i onda se pogubila. Što mi preporučaš??
![]() Vidim da Horvatovi preporučuju stajski gnoj . To sam prošle godine napravlila, dobila sam konjski gnjoj i razrijedila ga sa vodom pa sam time zalijevala.A možda nisam trebala??? |
|
|
|
![]() |
|
Od povrća i voća još planiram:
lubenicu i dinju, kukuruz , poriluk i luk, feferoni i krastavci, salata, radić i ono što najviše volim suncokreti i bundeve , ove godine zahvaljujući ovom krasnom društvu, u izobilju. Moram potražit sjeme suncokreta koje nisam našla-LEMON QUEEN, od cvijeća nisam našla Bernis (koprivastolisni zvončić) i helenij (mislila sam da ga imam ali krivo)! Nema kod mene selekcije , opet sam pomiješala babe i žabe.Što mogu, takva mi je osobnost... |
|
|
|
![]() |
|
Za ožujak u planu masu toga:
cinije štele suhe rože maćuhice prkos kadifice zečići za ovu godinu, a biljke koje treba posijati u ovoj za drugu u pripremi : šeboj turski karanfilić i možda se još nečeg sjetim. |
|
|
|
![]() |
|
Evo još jednog dnevnika!!!!(a jesmo voajeri,samo bi virkali u tuđu "privatnost"
![]() Mama tebi ću na tvom dnevniku reći(kaj te ide,hehehehe)
Zvonkica jesi li ti pitala na temi o ružama nešto o prihrani i sl?
|
|
![]() |
|
Kada sam sve posijala pogledala sam u mjsesečev kalendar i vidjela da baš i nisam potrefila vrijeme sijanja! Da li se pridržavate mjsečevog kalendara??? |
|
|
|
![]() |
|
Do sada sam posijala:
zahvaljujući dobrim ženama, redom: ricinus peruansku jagodu i crnjiku. A danas, gledajući da vi naveliko sijete,pelcate i sadite i nešto više: datura bijela i ljubičasta delphinium ajacis mak ljetni zvjezdan osteospermum različak scabiosa vučika! |
|
|
|
![]() |
|
ja sam ti žicala susjedu da mi agavu donese i uz nju bar 5 kg zemlje...jadna se navukla ...a agava mi se smrzla iako je bila u podrumu |
|
|
|
![]() |
|
Napisala sam cijeli roman i sve mi je nestalo. kaki kod nas u centru košta 139,00 kuna.
Za kivi imam loše iskustvo, prijatelj vrtlar mi je zasadio tri sadnice i sve su uvenule. Blaženi moji zeleni prsti, nije da se hvalim ali stvarno mi sve manje više lijepo raste. I onda sam se raočarala i više ga nisam kupila,ali moji sausjedi ga imaju na sve strane i super je, krcat je plodova. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ma ja ga kupujem (blaženi veliki centri). Meni je super kad se na kontinentu iznenadiš s nećim što tu ajmo reči ne pripada
![]() I znaš šta mi je velika želja-kolekcija oleandera -tegle sa oleanderima svih boja i na terasu
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ovako izgleda taj kakihttp://www.dkimages.com/discover/DKIMAGES/Discover/Home/Plants/Ornamental-Groups/Trees/Broadleaves/Ebenaceae/Diospyros/Diospyros-kaki/Diospyros-kaki-Hachiya/Diospyros-kaki-Hachiya-2.html
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 10111213> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |