Aronija |
Odgovori | Stranica <12345 12> |
Korisnik | |||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Đuđi dobro nam došao u naše cvjetno društvo.
A o kojoj Poljoopskrbi je riječ? I ja bih htjela nabaviti jednu biljkicu...
|
|||
Sponzorirani linkovi | |||
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Ne radi se o takvoj vrsti znatiželjnika.Oni su dobro došli.
|
|||
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Naravno da može, i predivna je, ali moraš uzeti u obzir da je listopadni grm. Reže sa kao i ostale živice koje služe kao dobar zaklon od nepoželjnih pogleda.
|
|||
đuđi
Novo sjeme Pridružen: 05 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Pozdrav Proljeću!
Prvo nadam se da si iz Splita i da poznaješ centar grada.A do dućana ćeš doći kad ideš niz donji dio Tolstojeve ulice.Pri dnu sa desne strane skreneš u volat.Dućan se nalazi 30 m naprijed na desnoj strani ulice.Nadam sa da sam jednostavno objasnio. |
|||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Minimode, hvala na informacijama.
Da, brine me jedino to što je listopadna inače sve drugo o aroniji mi paše.
Posebno što je ljekovita.Zaluđena sam ljekovitim biljem.
Zimi je i znatiželja manja
A imam u rezervi i dodatne načine zaštite.
|
|||
minimode
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Ej Đuđi - dobra informacija-zaletit ću se do Poljoopskrbe. Bile su neko vrijeme u Peveca po toj cijeni al su nestale....
|
|||
minimode
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Kada dođe moje vrijeme za "zaštitu" svakako ću te molit za savjet
|
|||
đuđi
Novo sjeme Pridružen: 05 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
Terezija
Već proklijao Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Hvala vam što sam, zahvaljujući vama, saznala za aroniju. Naravno da ću je kupiti i ,nadam se , uživati u njenoj ljepoti i ljekovitosti (imam problema s krvnim žilama).
|
|||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Đuđi tako sam se slatko nasmijala???
Ti si meni to super objasnila ali tu postoji jedan mali problem: ja živim u Zagrebu...
|
|||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Problem ćete puno lakše riješiti jer đuđi je muško - pa proljeće...... |
|||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|||
đuđi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Hvala Triša na točnoj informaciji iako me ne čudi greška Proljeća jer sam jedan od rijetkih muškaraca (u pravom smislu te riječi) koji pregledava ovaj forum,a primjetio sam da mi se prvi put točno obratila.
A sad da se vratimo na temu.Ja još nisam posadio Aronije a kako mi je krenilo Minimode će mi sve pokupovati u Poljoopskrbe. |
|||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Pa nisam ni ja. Moje još stoje u tamnom u podrumu, a kakvo je vrijeme neću ih još sigurno stavljati, strah me od smrzotine. Iako moje ide u ogulinski kraj pa je to i logično, ti bi mogao-čim prođe ova snježna oluja vi ste u proljeću.
|
|||
RIJEKA
|||
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
E pa baš dobro, da sam ode navratija!!! Jučer sam kupija sadnicu aronije i danas sam je posadija, naletija sam na sadnice u Baumax-u (Zadar) i tamo je svaka sadnica 100kn pa sam odusta od kupnje (inaće primjetija sam da je u Baumaxu velik broj biljaka smrznuto i oštećeno od hladnoće), e ali onda sam navratija do Peveca i tamo naša potpino iste sadnice od istog proizvođača (rasadnik milić) i to za 35kn čini mi se!
Na etiketi koja visi na sadnici piše da su osjetljive na sušu pa ne znam kako će preživit ljeto ali uz redovito zaljevanje valjda će opstati!! Jedino ne znam kako ću je obrezivati, ali učit ću polako pa ćemo vidit!! |
|||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Dobro si prošo, ja sam ih u Rijeci platila 5o kn, ali su lijepe i visoke preko metra. Na netu sam čitala da ih ne treba obrezivati, ni špricati, niti ništa oko njih raditi, a podnose do -47 stupnjeva, pa vjerujem da ne trebaju ni puno vode.
|
|||
RIJEKA
|||
Myfinger
Novo sjeme Pridružen: 01 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Pozdrav svima
Tražim po internetu kako se sadi Aronija i naletim na forum.
Jućer sam slučajno navratio u Bauhaus Žitnjak Zagreb i kupio 8 kom Aronija sadnica po cijeni 22,90 kn velićine su od 0,5 do 0,8m. Ostalo ih je još samo par komada. 2008 god napravili smo pekmez od ploda aronije pomiješan sa 1/3 šljiva. Ispalo je nešto fenomenalno, prava delicija... |
|||
minimode
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Dobrodošao Myfinger i hvala na informacijama, posebno vezano za pekmez
|
|||
Myfinger
Novo sjeme Pridružen: 01 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
pekmez ili tintni namaz ..
Aronije su iz rasadnika Milić www.rasadnik-milic.hr iz Donjeg Miholjca.
Posadio sam ih u Stubakima na razmak od 1,5-2 m jer u uputama piše da Aronija naraste u širinu/visinu 2,5m/2m .....ostalo je samo da ih gledamo |
|||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Kako si sadio? Opiši.
Moje danas dolaze.
Apropo cijena jedna zanimljivost: u Dubrovniku sam našla najjeftinije sadnice aronije (29 kn ) što je za nevjerovati budući da je u Dbk-u inače sve skuplje nego drugdje.
|
|||
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Moji roditelji su upravo u postupku sadnje "plantaže" aronije. Ja sam za nju čula prvi put prekjučer. Uglavnom moji su oduševljeni jer ju samo posade i onda zaborave na nju dok ne rodi. A vele da plod nakon sazrijevanja može još dugo ostati neobran, a da ne propadne ili padne. A i kontinentalne temperature joj , čitaj = smrzavice, ne smetaju. Podnosi temperaturu do
- 30 c. Plod očekuju za cca 2 godine. Pa bumo vidli! |
|||
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|||
Odgovori | Stranica <12345 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |