Frezija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Korisnik | ||
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
voki...kako to da ti imas tri polovice od necega?
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
|
Hvala Donata na savetima, pola ću saditi u baštu, pola ću u saksije, a pola ostavljam za proleće
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
![]() |
||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
|
Ah da moja je već iznikla s mladim listovima....ne siječam se da je prošle godine tako rano....Ako bude jaka zima seli unutra...
|
||
![]() |
||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
|
Ja vam savjetujem da ih posadite u pitare a ne u vrt - zemlju jer su jako osjetljive i na vlagu a i na štetočine...
![]() |
||
![]() |
||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
|
To i ja mislim da ih treba saditi sada kako bi se do zime razvilo korenje. Znam iz iskustva ako se tulipani i zumbuli sade u proleće ili ne procvetaju te godine, ili su im cvetovi sitni i neugledni.
|
||
|
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
Ja bi ih onda sad posadila,a ta dubina je vjerojatno da se nebi smrzle ako se pliće posade.Ako cvatu u proljeće ne znam baš da bi bilo dobro saditi ih onda.Prvo,zemlja je hladna i vlažna pa postoji velika vjerojatnost da istrunu,a ako ih kasnije sadiš možda je to malo prekasno.Drugo,čito iz nekog razloga proljetne lukovice čak ni rasadnici ne forsiraju da cvatu ljeti ili kasnije(što bi se,ako uspiju niknuti,moglo možda desiti onima u proljeće posađenima)
|
||
![]() |
||
|
Piše da se sade od 9 - 12 meseca, na dubinu od 15 cm, razmak između lukovica 10 cm, da cvetaju u 4 i 5. mesecu, visina biljaka 50 cm i da se mogu uzgajati i u posudama i u bašti. Još piše i da su veoma osetljive biljčice.
|
||
|
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
A šta piše na pakiranju,kada se sade?
|
||
![]() |
||
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
|
Ok...pa cemo razmijeniti iskustva....jer ni kod tebe zima nije puno blaza nego ovdje gdje sam ja, znaci uvjeti bi im, bar sto se toga tice, trebali biti slicni.
|
||
![]() |
||
|
I ja planiram da kupim još jedno pakovanje, pa nešto posadim sada, a nešto u proleće.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Voki, ja sam odlucila ovako: pola cu posaditi sada, a pola u proljece...pa cu vidjeti koje ce biti bolje.
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() I ja sam kupio Frezije, ali ne znam da li da ih sada sadim. Sade se na 15 cm dubine, mislim na toj dubini da ne bi trebalo da izmrznu. |
||
|
||
![]() |
||
|
U krajevima gdje su jake zime preporuča se proljetna sadnja u ožujku, a
u krajevima gdje su zime blage mogu se posditi sredinom jeseni pa već
početkom proljeća cvatu. U područjima s jakom zimom početkom jeseni
gomolj bi trebalo izvaditi, jer ostane li u zemlji najvjerojatnije će
smrznuti.
Ako želiš saditi na jesen onda je stavi u ono svoje predvorje...predhodnik ...ako želiš vani onda pričekaj proljeće... ![]() |
||
![]() |
||
|
Sad ja opet tu moram nesto pitati....skuzila sam ovo gore ali je l to znaci da se isto postupa i sa freesijama koje idemo sadit vani i sa onima koje idemo sadit u teglu? I da ju stavim u teglu, ta tegla bi morala biti vani ili kako...?? ![]() Malo sam zbunjena jer recimo, ovdje ih vec ima za kupiti i na vrecici stoji da se sadi sada....a ovdje zime nisu bas blage. I sto jos primjecujem....jako malo ima na internetu o njoj...bar sto se njemackog tice. ![]() |
||
![]() |
||
angi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
|
hvala Donata
![]() |
||
![]() |
||
|
U krajevima gdje su jake zime preporuča se proljetna sadnja u ožujku, a u krajevima gdje su zime blage mogu se posaditi sredinom jeseni pa već početkom proljeća cvatu. Gomolji se sade na dubinu od oko 5 cm. Ažurirao Donata - 27 Rujan 2007 u 22:09 |
||
![]() |
||
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
||
![]() |
||
angi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
|
evo mene sa pitanjem;
kako i kad saditi fressiu u tegle ;
|
||
![]() |
||
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
|
Evo jedne i iz mojeg vrta!!!
![]() |
||
![]() |
||
tratinčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
|
Hvala ti na informacijama! Ova jedna jedina žuta frezija je procvala, predivna je, ali ostalima ni traga |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |