Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Frezija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Frezija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9101112>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2880
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2007 u 08:58
voki...kako to da ti imas tri polovice od necega? kod mene obicno budu samo dvije....ili jedna, zavisi...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2007 u 07:19
Hvala Donata na savetima, pola ću saditi u baštu, pola ću u saksije, a pola ostavljam za proleće
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 19:30
Ah da moja je već  iznikla s mladim listovima....ne siječam se da je prošle godine tako rano....Ako bude jaka zima seli unutra...
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 19:27
Ja vam savjetujem da ih posadite u pitare a ne u vrt - zemlju jer su jako osjetljive i na vlagu a i na štetočine...smile48

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 11:38
To i ja mislim da ih treba saditi sada kako bi se do zime razvilo korenje. Znam iz iskustva ako se tulipani i zumbuli sade u proleće ili ne procvetaju te godine, ili su im cvetovi sitni i neugledni.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 11:12
Ja bi ih onda sad posadila,a ta dubina je vjerojatno da se nebi smrzle ako se pliće posade.Ako cvatu u proljeće ne znam baš da bi bilo dobro saditi ih onda.Prvo,zemlja je hladna i vlažna pa postoji velika vjerojatnost da istrunu,a ako ih kasnije sadiš možda je to malo prekasno.Drugo,čito iz nekog razloga proljetne lukovice čak ni rasadnici ne forsiraju da cvatu ljeti ili kasnije(što bi se,ako uspiju niknuti,moglo možda desiti onima u proljeće posađenima)
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 11:04
Piše da se sade od 9 - 12 meseca, na dubinu od 15 cm, razmak između lukovica 10 cm, da cvetaju u 4 i 5. mesecu, visina biljaka 50 cm i da se mogu uzgajati i u posudama i u bašti. Još piše i da su veoma osetljive biljčice.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 10:55
A šta piše na pakiranju,kada se sade?
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 09:05
Ok...pa cemo razmijeniti iskustva....jer ni kod tebe zima nije puno blaza nego ovdje gdje sam ja, znaci uvjeti bi im, bar sto se toga tice, trebali biti slicni. 
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 09:01
I ja planiram da kupim još jedno pakovanje, pa nešto posadim sada, a nešto u proleće.
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 09:00
Voki, ja sam odlucila ovako: pola cu posaditi sada, a pola u proljece...pa cu vidjeti koje ce biti bolje. smile42
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2007 u 07:31

I ja sam kupio Frezije, ali ne znam da li da ih sada sadim. Sade se na 15 cm dubine, mislim na toj dubini da ne bi trebalo da izmrznu.
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2007 u 13:08
U krajevima gdje su jake zime preporuča se proljetna sadnja u ožujku, a u krajevima gdje su zime blage mogu se posditi sredinom jeseni pa već početkom proljeća cvatu. U područjima s jakom zimom početkom jeseni gomolj bi trebalo izvaditi, jer ostane li u zemlji najvjerojatnije će smrznuti.

Ako želiš saditi na jesen onda je stavi u ono svoje predvorje...predhodnik ...ako želiš vani onda pričekaj proljeće...smile46
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2007 u 08:05
Originalno poslano od člana Donata Donata napisao:

Originalno poslano od člana angi angi napisao:

evo mene sa pitanjem;
 kako i kad  saditi fressiu u tegle ;

U krajevima gdje su jake zime preporuča se proljetna sadnja u ožujku, a u krajevima gdje su zime blage mogu se posaditi sredinom jeseni pa već početkom proljeća cvatu.

Gomolji se sade na dubinu od oko 5 cm.

Sad ja opet tu moram nesto pitati....skuzila sam ovo gore ali je l to znaci da se isto postupa i sa freesijama koje idemo sadit vani i sa onima koje idemo sadit u teglu?
I da ju stavim u teglu, ta tegla bi morala biti vani ili kako...?? Confused
Malo sam zbunjena jer recimo, ovdje ih vec ima za kupiti i na vrecici stoji da se sadi sada....a ovdje zime nisu bas blage.

I sto jos primjecujem....jako malo ima na internetu o njoj...bar sto se njemackog tice. Confused
Na vrh
angi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1139
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje angi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2007 u 08:02
hvala Donata Heart
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2007 u 22:09
Originalno poslano od člana angi angi napisao:

evo mene sa pitanjem;

U krajevima gdje su jake zime preporuča se proljetna sadnja u ožujku, a u krajevima gdje su zime blage mogu se posaditi sredinom jeseni pa već početkom proljeća cvatu.

Gomolji se sade na dubinu od oko 5 cm.

Ažurirao Donata - 27 Rujan 2007 u 22:09
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2007 u 17:07
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
angi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1139
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje angi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2007 u 12:45
evo mene sa pitanjem;

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2007 u 12:33
Evo jedne i iz mojeg vrta!!!

Na vrh
tratinčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tratinčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2007 u 20:03

Hvala ti na informacijama! Ova jedna jedina žuta frezija je procvala, predivna je, ali ostalima ni traga Ouch, nadam se da mi nisu propale lukovice. Mislim da ću ih izvaditi iz zemlje na jesen, ova zima je bila blaga, ali sljedeća... Question

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9101112>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.