Aptenia cordifolia |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 05:15 |
Sponzorirani linkovi | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lavandablue, da li ima mesnate listove?
|
|
Aglaja
|
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima
Kada se ne zalije svaki dan, brzo klone, i listovi omeksaju.
Bas volim ovu biljku ali ne znam sta je.
Izgleda joj na ovom mom severnom prozoru leti bas odgovara.
A zimi je cuvam u hodniku zgrade gde ima puno svetla, i ima tendenciju i tu da cveta
Zna li neko koja je ovo biljka
|
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A lako se i razmnozava reznicama.
Prosle godine sam je u prolece mnogo orezala, i do leta je dosta dobila u obimu i pocela da pusta nove izdanke i da ide na dole i na gore.
Ovog proleca je nisam orezala toliko drasticno, samo malo.
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je Aptenia - 'jadranska lepotica'.
|
|
Aglaja
|
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proverila sam danas, i evo da potvrdim da je aglaja u pravu.
Ja dakle imam Aptenia-u cordifolia-u ili Jadransku lepoticu.
Vodi poreklo iz juzne Afrike.
Slede slike sa neta...
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj cvijet se jako brzo širi, ali svake godine mi se smrzne. Onda moram opet žicati novi od mame, koja ga uredno spremi u toplo! |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenia, ne znam gdje živiš, ali Aptenija mrzne samo u kontinentalnom djelu gdje su zime debelo ispod 0 i čuva se zimi u hladnom zimovalištu na temperaturi oko 10 stupnjeva, ne buni se niti na nešto nižoj, ali joj treba dosta svijetla zimi. Nikako mračno mjesto. U Dalmaciji raste u vrtu i ne mrzne.
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam da je to pokrivačica tla, ima je kod nas na moru.. Sliku trenutno nemam,eto ako ima netko,bila bi mu zahvalna..
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je li to ona sa debelim listićima i malim roza cvjetićima, neki je zovu jadranska ljepotica?
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slika je s neta,
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da,da baš ta vidjela sam da ima i sa crvenim cvjetičima..
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja preporuka je DANČI napravi spisak želja i javi se na PP Baki Bei pa da se vidi što ona ima a ima svega.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
daj nam ju malo opiši ... šta i kakve uvjete treba i voli!???
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad zaredaju temperature ispod nule gotova je. Jedan do dva ona prva blaža mraza podnese. Ja je imam u kamenjaru i jako se širi, ali uvijek u jesen posadim koji busen u teglicu i držim na prozoru, zalijevam oskudno i tako mi prezimi.
U proljeće opet sadim u kamenar. Listovi su joj posebno lijepi jer blistaju na suncu. Čim meni tako dobro uspjeva u kamenjaru znači da voli suho, toplo, sunčano stanište. Našim ljudima s mora sigurno bez problema uspjeva na otvorenom. |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ona je stvarno za mene biljka ljepotica, ali je ja znam pod imenom: Sirotica. Ne zaslužuje takvo ime po izgledu nego joj je takvo dano zbog skromnih uvjeta u kojima ona opstaje. Meni raste u suhozidu (nju nisam slikala) u vrlo malo ili ništa zemlje, a zaljevam je kad se sjetim pa makar to bilo i u doba najveće žege. I opstaje. |
|
DANČI
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna ti je |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, danči, ali sad sam provirila kroz prozor i .
Nisam je ni gledala nakon ovih silih minusa. E temperature ispod nule kao već rekoše - ne izdrže. Ali ona druga u kamenjaru je s druge strane kuće i čini mi se da je opstala.
Ako ti bude trebala samo šalji adresu na PP.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoja stvarno ti je predivna, moja je minijaturna - tek sam lani dobila mali pelcerić, koji je već cvjetao.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |