Vrtno cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 43> |
Korisnik | |
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Toplo zahvaljujem na pakujčeku.
sad znam gdje Vas na forumu mogi naći, imamo svoj kutak
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Baka Bea ,imam ja ovaj pakujac s cvijetom ko klematis-ružičasti sa malo svijetloga na vrhovima latica.Jako je lijep,ne bu vam žal!
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Hvala, rain, baš me veseli, čekam cvetek. Imaš li ti kakvih noviteta?
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Tija, moram se osvrnuti na 'pričalice', što i nije loše, znači da imamo o čemu pričati, samo što već postajem iskompleksirana jer u skoro godinu dana jedva da sam skupila dvjestotinjak postova. Prema nekima marljivima ja sam 'mali od kužine'. Moram raditi da to promijenim, nastradali ste. A sad idem utvrditi brojno stanje u plasteniku. pozz |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Baka bea, ma pogledaj kvalitetu svojih dvjestotinjak postava i mojih... dovoljno sve sam ukratko rekla. ![]() Samo ti nadziri brojno stanje, uskoro se bude naveliko mijenjalo! Ovog proljeća ispunjavam svoje obećanje! ![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Moj najveći ulov je Stokesia lewis.Nju sam tražila jedno 2-3 godine.Tak sam jednom "surfala" po Dolcu i tražila Stokesiu,i upoznala moju dragu "gospođu u ljubičastom"koja uzgaja i nabavlja rijetke biljke.Umrla je od smijeha kad je čula kaj tražim.Ali mi je ipak jedamput pripremila iznenađenje-donesla mi je Stokesiu!Tak sam ipak na Dolcu ulovila tu biljkicu!
![]() Od nje sam kupila i Cercis,Poncirus,moju prvu Tiarellu,Dracocephalum za kamenjar i pitaj Boga kaj još sve,nemrem se sad sjetiti. |
|
![]() |
|
Pa Andreić, kad malo odradiš školske zadaće bilo bi lijepo kad bi pala koja podsljemenska kavica.poz..
|
|
![]() |
|
Strast kojom cvjetoljupci ganjaju neku biljku stvarno se može svrstati među ovisnosti. Nasreću, od te ovisnosti nitko ne strada, nego svi profitiraju i cvjetoljupci i promatrači. Pri tom je želja obrnuto proporcionalna s dostupnošću - što je nedostupnija to je više želimo. Imam i ja svoju listu želja, rain....
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
O vidim ja da se društvo širi. Baš mi je drago. Baka Bea cvijeće je ovisnost koje se ja ne želim odreći, i fakat svi od nje imaju koristi kako kažete. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Malo sam pregledala po google ovaj tvoj ulov na placu, stvarno je majstorica ta tvoja dobavljačica. Ovaj Cercis je super. Slikaj ga malo na proljeće. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
biserka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
ha,ha,ha.... ![]() A Bea je preskromna i ne hvali se sa svojom zbirkom prekrasnog i rjetkog bilja |
|
![]() |
|
Oooo,gleč,gleč!Znači,zelena telepatija nas je dopelala do prečice!Fala za info!Baka Bea
![]() |
|
![]() |
|
ovo proljeće bude prometno kod Baka Bee
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Znate da je meni,čitajući post od Rani,prvo palo na pamet:Ta gđa na Dolcu je od Bake Bee sigurno.Onda Baka B ništ ne veli pa aj,možda ima još neka ,kad ono,ipak nema
![]() |
|
![]() |
|
![]() Shasho, hvala kaj si premjestila nas pričalice. 'Ajmo curice, ajmo dječaci...' ima li tko kakvu želju? Joj kad bih ja svoje napisala. Ma dobro znam dužna sam popis, stiže, poduzela korake, bila kod nećaka. Gdje su nam naše 3 H (Hana, Horty i Hoya), sigurno siju?poz.. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja sam se sad posve zbunila. Već dva sata gledam ovaj post i uzmem ime biljke pa na google pa pretraži pa slike, pa sam skoro pala u nesvjest i još mislim ma tko to na Dolcu prodaje biljke, za koje ja uz sav internet nisam ni čula ni vidjela, a ono...
Ja imam puno cvijeća 95% su trajnice (onih 5% su cinije, i nešto što se samo rasije) i voljela bih imati još trajnica, ali ja priznajem javno neznam latinska imena i ne mogu onda ni tražiti nešto. Zato i ja Baka Bea željno iščekujem spisak biljaka, a onda kad ja to sve proučim i naučim dolazim u metropolu u nabavku. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Otkud ti Biserka, pobogu,
![]() Dobro došla i dugo s nama ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Baka bea imaš li ti dosta toga, jer kad mi navalimo na biljke opustošit ćemo ti rasadnik. Naravno i ja se preporučujem za neke trajnice, ali meni ćeš morati malo pomoći s odoabirom za hladnije krajeve, no znam da to tebi neće biti problem.
Željno očekujem tvoju temu u kojoj će biti "trajnice bake bee" ili nešto slično.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
A kaj moreš kad te biljke koje su kod nas rjeđe uglavnom nemaju naš naziv,ili je u svakom kraju drugačiji.Ovak,tko zna,zna o čemu se priča,tko ne zna-nauči.I svi sretni!Ja cijelu zimu proučavam svoje knjižurine,sto put isto pročitam,pa tak nekaj i ostane u glavi.Jedino me muči kaj ne znam engleski(u doba moje davne mladosti se učil njemački,a i to je isparilo),pa ne mogu googlati,osim najosnovnije.No,nekak se krpam.pozdrav!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Baka B.ja imam toliko želja da mi ni onoliki plac oko klijeti,ni mamino dvorište nebi dosta bilo.Sastavljam stalno neke liste želja,pa kad su predugačke,brišem ih,pa nadopunjujem....Pokušavam izvući latinske nazive no nije lako sa svima kad jedva da znam onaj "naš"naziv.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |