Savjet za sadnju |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Molim malu pomoc, navedite mi neke trajnice i grmove iz vasih iskustava, koji nisu jako zahtjevni za vodu i koji podnose cjelodnevno sunce bez imalo hlada. Hvala |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Ej Rijeka i meni treba pomoć oko toga!
A vidim da nitko nije trzao, ajmo u duetu!!! Meni konkretnije treba grm, cvjetajući, koji ne naraste veliki ili ako raste da dobro podnosi rezidbu. Vrlo rado bi da je i zimzelen. Svrha bi mu bila ograda oko terase. E da! Južna strana, lošija zemlja, ostaje preko zime vani (okolica Zagreba). Jedna od opcija je rododendron, ali bojim se da on naraste dosta veliki! Ideja?? I naravno vrlo rado bih da je žuuutoooo! Može i bijelo ili crveno! Dunke ![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Pomogla bi savjetom
![]() Pokušat ću napregnuti penzički mozak da se sjeti nekakve biljke ![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Ruže!
Rododendron ne voli južne strane, a i potrebna mu je izrazito kisela zemlja.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Šeflera ako bašbaš ne mora biti cvjetajući kurika bi bila dobro rješenje
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
HM! A meni teta rekla da bi njemu bilo fino na jugu ![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Jedino žuto čega se ja mogu sjetiti je potentilla ili petoprst. Mali problem je da nije zimzelen.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Crveno - japanska jabuka (dunja), ali nije zimzelena, ali podnosi i sunce i sušu - jedino ju dosta često znaju napasti zelene uši - mlade izdanke na granama.
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Na vrečici kamilice piše:
-u vrtu je dobra susjeda kupusu (poboljša okus), krumpiru, celeru i poriluku
- čajem od kamilice zalijeva se povrče radi očvršćivanja
...pa, nadam se da će i ovo pomoći
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
....trajnica, nije zahtjevna za vodu, voli sunce.....kaktus?? ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Zašto nebi probala lavandu. Jest da nije boje cvijeta koju tražiš, ali je baš ukrasna i uopće nije zahtjevna biljka. Lako se ukorjeni, naraste grm, ali nikada prevelik, orezuje se .... Ako treba reznice - tu sam !
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
I čitala sam da se sve više uzgaja u vašim krajevima.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Grm ili malo stabalce-Lagerstroemija-ima i bijela,u proljeće se orezuje.nije zimzelena,cvate cijelo ljeto.Trajnice:Hellenium,Achillea,Gaillardia,Stachis,Coreopsis...ima toga
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |