Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtno cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtno cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 18:11

I meni. Napiši ovo podebljanim slovima. pozz...   

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 14:48
je čujte Baka Bea treba napisati i ime i prezime biljčice, mene Vam "narodska" imena "ubijaju" u tome se teško snalazim latinski je "zakon" tu mi već bolje ide
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 14:43
Tija, kaj mi čitaš misli? Ovo je stvarno bila telepatija, još mislim kaj bum pisala sve nazive, tak sam danas opširna i gle tebe?
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 11:43
A sijete možda Penstemon digitalis 'Huskers Red'?
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 11:41

ja sam jednom u Decori naručila Black a dobila Noru lijepa je i ona ali Black je ostao tiha patnja.

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 11:09
Draga moja, potpisujem sve što si napisala i jedva čekam da se upoznamo, kao što sam već upoznala mnoge drage ljude na forumu. Bojim se da ne ispadne da sam dežurna a... da ne velim što. Jesi Tija, trajničarka si.... ako ima biljčica koja će te po ovom pasjem vremenu u rano jutro izvući van da prebrojiš nove pupoljke onda se stvaro cvjetoljubac od glave do pete. Nije bitno jeli vrt posađen po ovom ili onom stilu, tu želju za nekim uzorima nosimo stalno. Stilovi dolaze kasnije s iskustvom i znanjem o biljkama. Bitno je da nas bavljenje cvijećem opušta, oplemenjuje, uči da cijenimo neke trajnije vrijednosti u svakodnevici gdje nas stalo potiču na kupovanje, a da bi mogli stalno kupovati sve treba baciti. Pa se upotrebljavaju jednokrtane pelene, tanjuri, čaše, ručnici itd. Nije da to nema prednosti, ali te onda tješi neka je bar nešto trajno.
Da totalno ne začatam temu, idem sijati: Penstemon, Hypericum, Aquilegiu 'Noru Barlow i Black Barlow', Dodecateon, stratificirati bazgu s crvenim bobicama i jarebiku s bijelim plodovima, jako sam znatiželjna što će biti od ovih dviju posljednjih. poz...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 10:15
Baka Bea velite da bi trebali i mi kao Englezi širom otvoriti vrata svojih vrtova, to bi bilo super pod tim uvjetom da kad uđeš u nečije "carstvo" pitaš domačicu ili domačina što su i kako radili i da se podrazumijeva da imaju pojma o cvijeću a ne da ti kažu "joj to moram pitati one iz rasadnika koji su to radili ja nemam pojma". A slažem se s Vama da je engleski stil pa čak i talijanski ljepši od austrijskog on je sav načičkan nekim bezpotrebnim stvarima, a engleski ima jednu do dvije "žarišne" točke, element vode i neku klupicu. Ostala čarolija se radi sa cvijećem. I da, mogu za sebe reći da sam "trajničarka" uživam gledati sad u svom malom vrtu buđenja biljčica iz zimskog sna i njihov daljnji rast i kasnije ih uspješno pripremiti za ponovno spavanje.
Baka Bea ja fakat jedva čekam doći do Vas.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 09:52
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Baka Bea opet mi se proširio spisak (ljetni encijan (Gentiana septemfida) i Sisyrinchium), dok dođem u posjetu napraviti ću si spisak i od tog spiska ništa više neću jer ovo je napad na novčanik a i trebati ću doći sa kombi vozilom da sve stane.

Ne brini, Tija, imam je prekaljene biljke, kaj su cvale cijelo ljeto. Ove bebice će biti aktualne tek za dvije godine.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 08:41
Slažem se, rain, ljudi putuju, imaju net, literatura je dostupnija, a i među našim cvjetoljupcima ima zanesenjaka. Osim toga mijenja se i način življenja i odnos prema okolišu (još kad bi se promijenili carinski propisi). Sve više ima lijepih vrtova, samo su nam još uvijek nepoznati i nedostupni. Trebali bi mi kao Englezi ustoličiti običaj 'Dan otvorenih vrata'. Zahvaljujući tome u Sloveniji sam upoznala prekrasne vrtove i njihove vlasnike, drage ljude otvorena srca i velike poznavatelje biljaka vrijedne poštovanja, ('trajničare' to je termin jednog od njih, poštovanog gospodina M. S.-a, a meni se baš ta riječ dopada). Što se tiče vrtnog uređenja, više od austrijskog stila sviđa mi se engleski, a i Nizozemci se sve više vraćaju prirodi.
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:45
Baka Bea,hvala na lijepim riječima.Meni se čini da se stvari kod nas,ne samo u vezi trajnica,nego općenito uređenja okućnica,polako kreću na bolje.Prije smo se divili austrijskim vrtovima a sad se bome i kod nas ima kaj vidjeti.Jedino je ponuda jako slaba,uvijek isto.Dobro je kaj ima zaljubljenika koji se trude uzgojiti nešto novo,i kaj je sad ipak barem sjeme dostupno(ako prođe carinu).Lijepi pozdrav!
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 22:17
Hvala Baka Bea,a ja mislila da skoro niste bili kod mene?
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 21:59
Tija, ne samo zavirila, nego se divila što si uz pomoć TM napravila. Mozaik je prekrasan, a i sve ostalo. Za travnjak se nemoj čuditi, imam ja prijeteljice s prekrasnim vrtovima i istim problemom 'još samo ovo', a kad pitam gdje će to posaditi onda je odgovor: 'Imam ja travnjak'.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 13:26
Kak ste se svi okomili na moj "travnjak" , polako neke radove građevinske treba obaviti ovo proljeće/ljeto pa onda ću vidjeti da li travnjak ostaje ili ne. smile161 Baka Bea drago mi je da ste zavirili kod mene.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 12:23
Tija, nemaš straha za novčanik, (kaj te Shasha prestrašila?), radije traži neki komadić zemlje gdje ćeš smjestiti sve te biljke. Vidim da još imaš komad travnjaka. Kod mene ga više nema. poz...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 09:22
Baka Bea opet mi se proširio spisak (ljetni encijan (Gentiana septemfida) i Sisyrinchium), dok dođem u posjetu napraviti ću si spisak i od tog spiska ništa više neću jer ovo je napad na novčanik a i trebati ću doći sa kombi vozilom da sve stane.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 22:23
Draga rain, dobro došla u klub ljubiteljica trajnica, nadam se da ćeš naći dobro društvo. Ne znam što je tome razlog, ali vidim da 'trajničara' ima sve više (anketa koju je neki dan proveo Antun007, iako je premalen uzorak, tek nekoliko ispitanika, ipak ukazuje na promjene, naime kad sam prije spomenula trajnice nitko nije ni znao o čemu se radi. Ovdje su ipak okupljeni znalci. Moji plastenici su mali, igračke no korisne. Lampa funkcionira (dobila za božićni poklon). I ja sam improvizirala, a radim to i danas. Držim ti fige da te nove biljčice razvesele.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 21:46
Dobra večer drage moje, bila danas u vrtu, brijao sjevernjak s potpuno bijelog Sljemena, a meni u srcu proljeće. Cvatu Helleborusi, Chimonanthus, najradije bih zasukala rukave i u akciju, kad čitam što rade naše marljivice s mora. Kako je kod nas pikirala ljetni encijan (Gentiana septemfida) i Sisyrinchium.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 20:14
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Nisam ja rekla da Baka Bea ode na WC nego da mi sjednemo i istražujemo biljčice

Tija, pa ne ljutiš se valjda, baka bea je jedna od nas i bilo kakva pošalica na njen ili naš račun neće je smetati, to je bilo u kontekstu da će tamo imati najviše mira za taj popis koji željno očekujemo.

Htjela sam da to tako shvatiš
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 20:02
Draga Baka Bea,i ja se pridružujem onima koji čekaju Vaš popis i jako sam Vam zavidna na plasteniku i na svjetlu.Ja sa svojih stotinjak vrsta improviziram.Pola je posijano na hladnom i molim Boga da ne niknu prerano.Pozdrav od (također)ljubiteljice trajnica!
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 20:24
Nisam ja rekla da Baka Bea ode na WC nego da mi sjednemo i istražujemo biljčice
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.