Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 82> |
Korisnik | |
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja sam stsvio sve u vodu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Antune nije greška staviti i u vodu, to je stvar navike mada im treba malo duža prilagodba kad se posade ali nikaj strašno. A kad se listići direktno sade u zemlju važno je NE preduboko posaditi jer se onda stvarno načeka
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hana,znači u tome je "kvaka". Jer sam sam doista "ubola" dublje u zemlju.
A Antune, pa ako nisu izbacili korjenčeki, probaj jedan dva lista prebaciti u zemlju.
Tako ćeš vidjeti što će brže niknuti.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
dobro bako probat ću
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Pčelica 7 čini mi se da si Dalmatinka po ričima "vrimena, cvit, gušt" koje si upotrebila
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
jesam, dalmatinka sam
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() |
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
pozdrav svima, evo još jednog ljubitelja ljubičica..baš sam sretna što sam otkrila ovaj forum..
|
|
![]() |
|
Danči dobro došla na forum. Imala sam niz godina afr.ljubičice kupljene i šta sam sama razmnožila, počele su peopadati i više ih nisam tila kupovati, one su stvarno prekrasne, jedino mi je bio problem šta bi se na dlakavim listovima nakupila prašina, nisam znala kako to očistiti jer ne trpi vodu list, pokušala sam pinelom (kistom) ali bi oštetila baš te dlačice, ružno ih je vidi sa tom prašinom a i nemože biljka disati. Kako ti rješavaš taj problem baš me zanima.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
vanja ja godinama imam ljubičice (možeš ih vidjeti i na "cvijeće foto" kako izgledaju), prašinu skidam kistom (pinelom) i nisam nikad primjetila da su se zbog toga oštetile dlačice, rastu supeeeer
|
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
eto i ja imam puno ljubičica doma,u uredu - zarazila sam kompletno društvo sa njima. Ima nešto kupljenih,ali većinu sam sama uzgojila. To mi je jako zanimljivo,pratit njihov rast. Neznam na koji ih način međusobno izmjenjujete, ali eto i mene zanima-jer vidim puno prekrasnih,a neke od njih i nemam.. |
|
![]() |
|
Lana2 hvala na savjetu, ponovo ću ih obnoviti.
|
|
![]() |
|
ixia ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
pozdrav iz osijeka, u potrazi sam za mini ljubicicama pa ako je netko voljan poslati koji listic (moj trosak), bila bi zahvalna!
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Danči,Ixia,dobro došle
![]() I ja listove kistom čistim i ne smeta im,za raliku od moje mame koja njih uredno tušira ko i sve cvijeće.I rastu.Ja se bojim tuširati ih pa to kistom riješim.
|
|
![]() |
|
pozdrav i iz virovitice, nemam nini ljubičica i ja ih želim nabavit kao i neke veče koje nemam,isto tako ako je netko voljan poslat koji listić - plačam poštarinu.. hvala
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
ej djevojke kakve su to "mini afričke ljubičice" ?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Tija,srce mamino(ak sam ja"teta" onda te tak mogu zvat
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
to je mini
![]() bijelu očito nisam likala kad je cvala
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ja sam prvi put za njih čula prije pet minuta imam ove"normalne" i zato jedva čekam da ih vidim.
A što se posjeta tiće mogle bi nešto izorganizirati.
|
|
![]() |
|
Ni ja nisam nikad čula za njih.Prvo sam ih vidjela,kupila a tek onda nešto malo čula o njima.
Možda se javi netko ko ima neku u drugoj boji,ili ćemo sve imati iste boje
![]() E da,ti kad si blizu,imaš vremena ili sl,samo zvrcn
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |