Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoyin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoyin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 12>
Korisnik
Poruka
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 13:40

Jest da mi dođe da negdje ispraznim takujin! To ću ja već sutra, preksutra...

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 15:03
hoya, drži takujin čvrsto....jer inače odeeeee....u jagode......hm.....to i nije loše, a li je moj pošo na jaglace, šareni fikusić, kalanhou i amarilis....reko bi MM...pa tu se ništa ne može pojest....

.....mislim da je počelo ,  za mene,  predproljetno ludilo u vrtnim c......Approve
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 17:57
Sinoć dok je bila utakmica (ona naša loša) prelistala sam 20-tak starih flora i vrtova. I tu sam napravila, mo'š mislit - grešku. Oduševila sam se još jednom svim lila, plavim i žutim kombinacijama.
Do sada su moje boje bile crvena i bijela.... To je ravno atentatu na naš buđet.
Ovako će početi:smile62 smile138smile230 smile174smile42Ovako završiti:smile155smile58 
Ali baš me briga smile156
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 18:12
smile96
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 18:14
Hoya ne narušavaj mir u kući, lijepo to izvedi laganini - svako malo nešto kupiš i neprimjetno uvališ doma, a hvališ se samo na forumu.

A osim toga crveno, bijelo, pa lila, plavo, žuto, tu su već sve moguće kombinacije i kad njih izmiksaš dobiješ sve ostale bojesmile96osim crne, ali ionako će ti se crno pisati ako ostvariš planove koje kuješ doksmile62
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 18:37
Jooooj, smijem se sama sa sobom ... doslovno do suza ... Neki dan sam tako zbog vas na poslu plakala od smijeha, a kolege su me čudno gledale.

Imat ću najkričaviji balkon u naselju - neka se svi čude smile203
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 21:01
....balkon??...a vrt!!Cool
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 22:48
Ja mislim Hoya da si ti malo hiperaktivna, i neka si, više volim takve nego one kojima treba pola sata da se pokrenu. 
život je more
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 22:57
Hoya čitam ja ovo i umirem od smijeha, ono opasni su ovo planovi, ali čuj razumijem te i ja sam u takvim planovima.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 11:15
Manči, Triša, Lantana, Tija - danas sam ko bubica. Tiha i mirna - radim i samo se smijuljim dok čitam. Šef iza marenda sa kolegama, a ja pobacala u sebe samo da smile79.
Upravo nam je dečko došao očistiti aparat za kavu. Uzela sam mu ostatke kave - fundaće da mogu opet pobacati po vrtu.
Lani nisam imala niti jednog puža - možda bude opet tako.
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 19:14
Ma nemoj mi reči, soc od kave ubija puževe, a zakaj ja to nisam prije znala...
Vidim po tvom pisanju da nisam jedina koja će promijeniti boju svojeg okoliša, lani me držala žuta a ove sam godine krenula još po snijegu sa plavom... sva sreća da nikome ne polažem račune pa neću ni od koga dobiti smile42
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 20:33
Hoya draga baš sam se od srca nasmijala. A jesam se i našla u toj priči,priznajem. Boje... kod mene su odavno srušene sve granice i vlada kreativni nered ( ajmo to tak reć ). Zato Thumbs%20Up imaš sve moje simpatije.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 21:05
Dakle ovo je previše. Ipak si odlučila u vrt unijeti i crnu boju i to ni manje ni više talogom od crne kave.
Sutra ćeš vjerojatno skinuti sunce s neba da vrt obojiš u žuto.

RIJEKA

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 21:31
nije dobro miran biti previše.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 21:39
....kao dosadno-precizna osoba koja  uvijek  pazi na boje ( mislim na sebe )....odlučila sam biti ipak  ona druga ja ( vjerojatno sam podvojena LOL ličnost )....ona razigrana, razbarušena, gredice u svim bojama, velike i male, čupave i dlakave....nemam  živaca više  ništa  u vrtu  planirati  i  zato sadim  kako  mi što  dođe pod  ruku  ....smile126

....druge godine ću prenašat  ko mačka mačiće.....
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 21:50
Ostala mi vreća fundaća - soca - taloga od kave ispod stola. Ako to nađe žena od gazde.... bit ću ja ne crna nego garava... i evo palete svih boja !
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 09:39
nisam znala ovo za soc od kave...treba probati definitivno, soc se među biljke i cvijećke postavlja? 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 10:23
Probaj kontesaa ili time ili sa pivom.
Kod taloga kave ne prilaze, a ako negdje dođu probaj sa pivom.
Meni se preko noči utopi onih golih u pivi toliko da mi je ružno vidjeti posudu.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 10:44
Hoya kod mene dolaze na perunike, odnosno dolazili su, a ja posipam s vapnom, nestali su zauvijek, a vapno inače nije loše za biljke, a nije tako otrovno.
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 10:56
Super, to mi je još jedna nova metoda!
Sad sam malo pretražila tekstove gdje sam čitala o kavi pa sam našla ovo:

Puževi mrze kofein

LONDON, 4. srpnja – Poljodjelcima i vrtlarima koji žele zaštititi usjeve od puževa mogla bi uskoro pomoći obična crna kava. Puževi mrze kofein. Već i male koncentracije kofeina mogu biti smrtonosne za te štetočine, tvrde znanstvenici iz američkoga Poljoprivrednog istraživačkog centra u Hilou na Hawaima. Stimulans koji svakodnevno pokreće milijune ljudi i pomaže im da započnu dan postaje smrtonosan neurotoksin za puževe kada se njime poprskaju. To bi mogla biti ekološki prihvatljiva alternativa za suzbijanje puževa u poljoprivrednim usjevima, kaže Richard Hollingsworth u članku objavljenom u znanstvenom časopisu Nature. Otkrili smo da veliki puževi, položeni na rahlo tlo i poprskani sa jedan do dva-postotnom otopinom kofeina reagiraju na podražaj nekoordiniranim pokretima; preživjeli su jedino oni koji su se odmah nakon tretiranja zavukli u tlo´, kaže Hollingsworth. Blaga otopina kofeina nije oštetila lišće palmi i orhideja, a požutjeli bi se listovi mogli izbjeći miješanjem kofeina s prikladnim polimerom. (Reuters/Hina)

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.