Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 47>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2009 u 20:43
Danas si (opet) nisam mogla pomoćiBig%20smile Imala sam malo vremena i napravila sam turu po vrtnim centrima...mislim ak bi se to uopće moglo tak nazvati, ali dobro, bolje išta nego ništa. U baumaxu me dočekala rasprodaja cvijeća. Dobro da nisam ušla s kolicima, tako da sam uzela samo onoliko koliko sam u rukama mogla nositi LOL:

Anthurium je bio 50 kn, nije baš u bogzna kakvom stanju, ali uz malo njege bu on krasan, gerberi ocvali po 10 kn i jaglaci za 1 kunu. Jasno je zakaj je rasprodaja, usred nikakve brige velika količina cvijeća tam tak izgleda, ali dobro za mene, bum ih ja mazilaBig%20smile
Poslije sam navratila u jednu cvjećaru, katastrofa, ciklame im venu jer su presuhe Cry e pa da ih ne stignu malo zalijati, sramota.
Kasnije pogled u gramu i kaufland, ponuda sjemenja sramotna, ništa novo, jedno te isto godinama. Ali sam u prolazu zapazila da u Čakovcu postoji još jedna poljoapoteka za koju nisam znala do sad...planiram izvidnicu u skoro vrijeme...
No eto, kak bi ti trgovci zaradili kad ništ ne nude...bar nisam puno potrošilaLOL
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2009 u 10:08
hvala na savjetu
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 22:05
Ma ne, kupujem biokompovit s dodatkom gline od Poljo posavca, gotov kompost kojeg imaš u žutim vrećama u grami. Inače sam isprobala razne proizvođače, za svaki imam zamjerku osim ovogWink
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 18:31
I u kako pripremljenu zemlju da stavim sijati, da li treba neka specijalna?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 17:03
Sad sam malo stopirala s sjetvom, iznenadilo me je brzo nicanje, a premalo svjetlaUnhappy  za dva tjedna startam s novom "rundom"Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 16:11
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Danas sam ostala zabezeknuta: niknuli ostići LOL - pa sijala sam ih pred tjedan dana, 05.01.!!!! Prošle godine su mi dugo nicali, nisam ih tak brzo očekivala, sad sam u panici, još nema dosta svjetla. Sutra ih selim u spavaću sobu  na prozor na južnu stranu. Ove godine su za razliku od prošle pokriveni prozirnim najlonom i na toplijem, eto, stvarno utječe na klijanjeBig%20smile

Draga moja osvježila si mi dan, jer sam ih i ja posijala, pa možda bude sreće kao kod tebe.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 15:53

Sikvek svaki dan napiši što si posijala da i ja od onih dobrota što sam dobila znam jer prvi put sijem

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2009 u 21:51
Danas sam ostala zabezeknuta: niknuli ostići LOL - pa sijala sam ih pred tjedan dana, 05.01.!!!! Prošle godine su mi dugo nicali, nisam ih tak brzo očekivala, sad sam u panici, još nema dosta svjetla. Sutra ih selim u spavaću sobu  na prozor na južnu stranu. Ove godine su za razliku od prošle pokriveni prozirnim najlonom i na toplijem, eto, stvarno utječe na klijanjeBig%20smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2009 u 08:43
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Silvek ma baš me veseli, moći ćemo uspoređivati, posijala je Fatka, i ti i ja, ako posije još netko baš ćemo pratiti.

I ja uskoro namjeravam krenuti u taj veliki izazov!!!Tongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 19:28
Silvek ma baš me veseli, moći ćemo uspoređivati, posijala je Fatka, i ti i ja, ako posije još netko baš ćemo pratiti.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 16:30
Proljeće, i ja  prvi puta sijem lantanu, zabockala sam sjemenke u teglu, a onda ak narastu bum ih rasadila... bumo vidli kaj bu s toga.
Ak bumo se imale prilike vidjeti, bude i pelcer kućne sreće za tebeWink
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 10:59
Eh sad si me zaškakljala za kučnu sreću...bila si mi jednom dala ali nisam imala sreće i sada se spremam i idem na Trešnjevku pogledati da li ih možda na placu imaju...
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 10:58
Silvek, znači već si posijala lantanu???
Da li mogu i ja svoju ili da malo pričekam???
Kažeš treba joj više vremena da nikne???
Koliko stvavljaš u jednu teglu?
Puno pitanja jer ove godine prvi puta sijem lantane...
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 16:32
znala sam da ćeš početi nekaj sijati već sad,vrijednica Clap ne volim zimu ni ja i jedva čekam da budu malo duži dani
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 15:13
Ok dani su već malo duži imam mjesto u hodniku gdje mogu staviti nešto na temp. od 17 do 20, svjetla ima puna jer je ispred staklenih vrata, a kad je sunčan dan ima i sunca. Probati ću sa osteospermumima imam par sjemenki.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 13:30
Sijem u male teglice i držim ih na prozorskoj dasci, ispod su radijatori, dakle svjetlo i toplo. Mao me muči nedostatak svjetla, još nije to to, ali nebrem čekatiBig%20smile Ako biljčice neće imati dovoljno svjetla prilično će se izdužiti na toplom, to mi se je dogodilo s jednim narom, bez obzira što je na prozoru juri u visine i baš je gipka biljčica, ali pretpostavljam da za ovo što sam sad sijala da će trebati i jedno vrijeme da nikne, a tad će biti i više svjetla...baš sad krećem malo u sjetvuTongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 10:08
Silvek znači ipak nešto siješ, još reci gdje to što je posijano držiš, kolika temperatura i kolika svjetlost, pa možda i ja mogu nešto ostića posijati odmah, jer su moji vani, pa je pitanje ako bude hladnije dali će preživjeti.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2009 u 22:32
Tija, mislim da od onog što sam ti dala još ništa, malo bu prerano za to, a i većina ide direktno na zemlju van. Ja sad krećem u sjetvu osteospermuma, vrtnog hibiskusa i delphiniuma, te sam bocnula i pasifloru i roza lantanu, njima bu trebalo malo više da odrastu.Smile
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2009 u 22:00
SilveK što da počnem sijati u teglice od onog što si mi dala i kud da stavim na toplo ili hladno? I baš mi je krivo što danas nismo uspijele popiti kavu.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2009 u 21:43
E baš u pravi čas Franjice, već sam razmišljala kome da utrapim višak LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,329 sekundi.