Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jesenske lukovice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Jesenske lukovice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 22>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 17:19
Marine hvala ti to sam si i mislila, neke biljke baš valjda ne mogu biti plave, tako je i s ružom - plava ruža uopće nije plava. No svejedno čekamo proljeće - ako uopće izađu plavi, ako ne posadila sam 50 crvenih, žutih i narančastih, pa ću uživati u njima.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Marinn View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marinn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2008 u 01:27
Ma sve jedno i ljubičasti su ljepi a i imaju i malo drugačiji oblik latica nego obični tulipani sigurno će ti se sviditi!
Na vrh
Ginger View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ginger Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2008 u 10:59
Veliki pozdrav svima!Smile
Već neko vrijeme pratim ove stranice i nakon što sam našla mnoštvo super savjeta za mene kao početnika sa malim balkonom napokon sam se odlučila registrirati.
I meni su ovih dana istjerali irisi (i pitam se hoće li preživjeti).
Žao mi je ako je na ovo pitanje već odgovoreno, ali imam u teglama posađene tulipane i narcise od prošle zime. Proljetos su bili prekrasni, ali me zanima trebal li što posebno napraviti ove zime s tim istim lukovicama?

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 09:53
Ginger dobrodosla!
Nemam iskustva s lukovicama u teglama pa ti i ne mogu dati odgovor...posto si nova pronadji temu "tipkam iz",predstavi semnogi nisu mozda ni videli da si se uclanila...
pozz i nadam se da ces dugo ostati s nama
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 10:12
Ako ih nisi vadila iz tegle, mislim ako su i sada u tegli, onda baš ništa, samo čekati da izrastu i na proljeće procvjetaju.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 13:34
Ginger ja obavezno imam tulipane, narcise, zumbule, šafrane i još koješta u teglama - ništa ne vadim iz njih i vani su mi cjele zime i svako proljeće me obraduju predivnim cvjetovima.
Doduše ja sam u Rijeci gdje nije tako zima, a ne znam odakle se ti javljaš.

RIJEKA

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2008 u 17:16
ja sam početkom ove godine posadila lukovice zumbula koji je več bio niknuo (ok pitala pa dobila lukovice Smile) i nakon cvatnje sam ih ostavila u teglicama,neke lukovice su strunule osim jedne.... tu jednu bi ovako malo-pomalo zaljevala kad bi zaljevala i ostalo cvjeće sto je na balkonu a sad ce mi zumbul lipo procvjetat.Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2008 u 19:00
Ajme baš ti zavidim kad bi bar moj procvjetao, Dobila sam od Skitnice narančaste, pa sam dvije lukovice stavila u podrum na hladnije, tako piše u knjizi, sada su pustile cvjetnu stapku, pa ću ih preseliti unutra kraj stakla na toplo, možda budem imala sreće kao ti.
RIJEKA

Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2008 u 19:57
ja sam nešto lukovica kupila , ali nažalost i moju sramotu nisam ih uspijela posaditi jer su još u vrećici , ali budem ih metnula u teglu -evo obečajem da mi ne propadnu , a problem je taj kaj sam mislila preslagivati jezerce i onda to obaviti , ali ni to nisam stigla i tako su ostale 
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2008 u 16:47
Vi se svi divite Plantloverovim slikama,  a ja ih ne mogu otvoriti. U čemu je problem?????
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2008 u 17:31
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1101&KW=Plantlover
Probaj ovdje, ja vidim slike bez problema, to je njegov dnevnik, iako tog mladog dečka od ljeta više nema na forumu - ne znamo što je s njim.
RIJEKA

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2008 u 18:17
Hvala Triša. Šteta što se ne javlja imao je krasnih ideja. Baš me zanima kako su mu uspjele.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2008 u 14:22
djevojke i dječaci gdje vi nabavljate lukovice ali one neuobičnijih sorti? Na stranicama MBM ima prekrasnih  ali sjeverno od Zagreba ih nema (nemaju  maloprodaju)  a ne šalju poštom, da li postoji netko ko šalje i gdje da vidim ponudu?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2008 u 16:12
Mnogo toga neobičnog možeš naći u cvjećari u Trgohitu u Čk na proljećeWink
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2008 u 21:29
što bi ja bez tebe tamo nisam ni bila ove jeseni, vidimo se
Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 20:04
evo nešto narcisa prošloproljetnih da se malo prisjetimo toplih dana
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 09:11
Kad da sadim gladiole i dalije u vrtu? Pomagajte
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 09:39
Ja svoje gladiole i dalije sadim negdje april,maj,zavisno od vremena.Bitno je da nema više mraza.Znači čim otopli i ne bude više mraza
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 11:38
Da,i ja gladiole sadim kad prodje opasnost od mrazeva...E sad ,kod nas je vrijeme jako varljivo zadnjih godina,pa tako više ne gledam koji je mjesec nego onako po  svom nekom  osjećaju,sadim..I prošlog ljeta sam ih sadila u razmacima od po 7 dana,da bih kao produžila cvatnju istih,ak nisam baš zadovoljna bila...I ove godine ih sve sadim skupa,jer one svakako ne cvijetaju sve  u isto vrijeme,a one koje sam prve posadila bile su i najljepše i najzdravije...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 14:35
Hvala cure pomogle ste mi puno, dakle lopaticu u ruke dok će biti temperatura iznad nule
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.