Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2008 u 09:17

Nana tvoj je prediva i u punom cvatu, ja sam moga tek neki dan kupila, pa me bilo frka, jer Brne kaže da tek kupljeni često odbace pupoljka, ali za sada se drži, a jutros me razveselio s jednim cvjetkom.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2008 u 07:34
O da, naravno da HOĆE!!!  Pa na tvojim slikama sam vidjela da se ti i cvijeće volite snažno a vjerojatno i trajno.  Heart
Zapravo neće biti baš sasvim takav, cvijetovi će mu izgleda biti bijeli, sa nešto roza šara unutra.  Wink
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2008 u 21:45
Nana,prelijep je!! Ko zna da li ce moj biti takav jednog dana Embarrassed!?
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2008 u 20:33
Moj studenački (novembarski) kaktus upravo je u punom cvatu

(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2008 u 19:56
Valjda sam ja pogodio kombinaciju zaljevanja....
sada kad cvijeta da ne odbaci pupoljke treba izbjegavati seljakati ga naokolo i svaki dan malčice zaliti da mu zemlja bude malo vlažna....
nažalost tek kupljeni ti kaktusići nakon par dana odbace večinu pupova
no da se pohvalim nabavio sam narančastog i bijelog...
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 18:12
predivni su ovi kaktusi
samo pazite sa vodom da ih puno ne zaljevate
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 17:38
Danas sam i ja kupila malu biljčicu punu pupoljaka - dali ću imati sreće da mi procvjeta za Božić.
RIJEKA

Na vrh
cvjetoljubac View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 15:36

evo i moj se pridružuje
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2008 u 21:07
Moj nije procvao..a izgubio je i one male pupoljke sto je imao ConfusedConfused..
Drzim ga u kupatilu(u dnevnom boravku nije bilo vise mjestaSmile),ima dovoljno svjetlosti...ali nista... Vidjet cemo!!

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
vule View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vule Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2008 u 18:39

isto se žuri,ali nema veze i Božić če začas
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 21:42
Nisu vam kaktusi uranili. Proučite temu od 11. stranice na dalje i saznat ćete zašto su vam "uranili".
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 18:41
a ja sam mislila da je moj uranio....

Na vrh
ančica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ančica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 17:03
moj cvijeta sve u šesnaest slikaću ga jedan dan, svake godine fula božić
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 07:45
Za ovih par dana gotovo su se svi cvjetovi otvorili, malo su uranili, definitivno ostaju vani.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2008 u 15:46
Mislim da kod tebe slobodno mogu ostati vani. Sada ga nemam, ali znao mi je bez problema procvjetati vani i nikad ga nisam unosila u kuću, a u Rijeci sam.
RIJEKA

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2008 u 11:05
Moji božićni kaktusi bili su vani od proljeća u hladovini. Neznam kako mi je to promaklo, ali krcati su pupova. Znam da se ne smiju premještati kad propupaju, pa je moje pitanje - mogu li ostati vani cijele zime, pod terasom su pa nema opasnosti od prevelike vlage, a na moru sam .
Toliko su se razrasli da ni nemam pogodno mjesto u kući.
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2008 u 09:05
evo i pupića, budem slikala kad procvjeta, baš me iznenadio.
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 21:40
hej ljudi, krenuli su novi izboji, čak tri komada ali super s obzirom da do sada nije mrdnuo izgleda mu ovo novo mjesto godi,,,,,pozzzzzzdrav
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 19:25
hvala puno, evo približila sam ga suncu, stavila na prozor gdje stvarno ima sunca preko cijelog dana, zemlja je mjenjana nedavno, pa se nadam da će krenuti, javim vam, a za Božić nadam se da bude cvjetao pa da uživam u cvatu ako već ne u veličini ovog prekrasnog cvjetića.
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 00:29
Originalno poslano od člana cvjetoljubac cvjetoljubac napisao:

a ja mogu reći sto puta da ne raste, pa neće da krene.... jel znate u čemu je problem????Unhappy

Pa ovak, ja ono sto sam napravila je da sam mu promjenila mjesto gdje sam ga drzala.
Zemlja je okej, to nisam imala sta mjenjat jer je posaden u novu zemlju za kaktuse.
Dobio je gnojivo, isto kao i ''uskrsnji'', ali to ga nije potaknulo.

Drzala sam ga isto ko i ''uskrsnji'', a to je na suncu.
Uskrsnjem to pase, ocito, jer raste ko lud (svaki dan novi izboji), ali ovom nije (ocito) pasalo, buduci da je intenzivno poceo rast u - sjeni, a na suncu je zivotario i nije se micao s mjesta.

Tako da probaj ili nesto od ovog sto je Brbe rekao, znaci ako mislis da je zemlja losa - promjeni.
Ako ga nisi gnojio - pognoji.
A ako mislis da je to sve u redu, ona jednostavno probaj naci neko drugo mjesto.
Ako ni to ne pomogne... ne znam...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.