Uresnica - Cosmos |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jedva čekam da procvjetaju....obožavam ih
ove godine sam uspjela nabaviti uz veliiiiki trud jedne dobre duše i sjeme žutih i narančastih....nikli su....uf kako sam nestrpljiva da narastu
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
ja imam vec male sadnice,pa ako tko treba saljem...doduse neznam koje su boje
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
ja jedva čekam prvu sjetvu jer sam konačno pronašla sjemenkice tj. dobila ih od jednog dobrog anđela foruma, a tek slatko iščekivanje prvog cvijeta?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
A ja se pomalo bojim jer mi se je previše sjemena rasulo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Narucila sam puno sadnica Cosmos-a za proljece, radujem se cijeloj sumi cvijecA na ljeto
![]() |
|
![]() |
|
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
meni je prekrasan..poslala mi ga je SilveK i jedva čekam proljeće da ga posijem
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Točno kat.rea, ako se ne skupi sjeme i ono padne na tlo, tako se "kvalitetno" zasije sam da ga druge godine treba rasađivati na sve strane koliko biljčica nikne
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
E pa sad što se tiče sijanja imam dilemu. U prirodi ( čitaj bez intervencije vrijednih cvjetoljubaca) on se sije sam, znači kada sazrije sjeme pada u zemlju i u proljeće samo niče. Ja sam ga ovoga proljeća sijala, ali mi je dosta kasno izišao i kasno procvao, tako da ove godine nemam sjemena.
|
|
![]() |
|
Sije se u 4. mjesecu i nema neke posebno velike zahtjeve za vodom.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Stvarno su prekrasni, vrijedi pokušati, samo mi reci kada se sije i da li treba puno vode.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Čini ti se krhka biljka, ali ustvari nije. Nježni su mu cvjetovi i listići, ali stabljika je snažna i vrlo elastična, pa se savija i odoljeva buri. Naraste preko 2 m, a kod mene još cvjeta, i sam se zasije, kad ga jednom imaš - teško ga se riješiti.
No tko mi se htio riješiti ove prekrasne biljke.
|
|
![]() |
|
Marinn ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Nekoć je samo kosmos rastao oko moje kuće i kad bi procvao početkom jeseni ima sam osječaj da sam u nekakvoj rozo-zelenoj džungli!
Kosmos se jako širi sjemenom pa smo ga morali malo obuzdati ali čini se da smo pretjerali pa sada nema niti jednog već godinama! Zato razmišljam o njegovom povratku u moj vrt! |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja taj kosmos nisam nikad imala, a jako mi se sviđa, čini mi se jako krhko za ove naše bure i suše ili..
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
I mene Uresnica podsjeća na djetinjstvo. Prije par godina kupila sam nekakvo mix sjeme i izišlo mi par Uresnica ali su kasno cvjetale i nije bilo sjemena. A bile su ogromne cca 1,5 -2,0 m. Lani sam šetajući gradom sa svojom ljubimicom u jednom vrtu ispred kuće koja je bila na prodaju usnimila tamno roze pa skoro ljubičaste boje. Kibicirala sam ih dugo i ukrala sjeme krajem jeseni, ali niklo par biljčica od kojih evo ostala jedna koja sada cvjeta. Cvjet joj je svjetliji od matične biljke, ali bojim se da od sjemena ne bu ništa. Morati ću opet u krađu.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moj se širi zelenilom u visine - gledajući ga pored mene (152) mislim da je visok bar 2 m- evo SilveK - to su tvoji, mazim ih i pazim. Dobro sad baš ni
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ja sam probala odvajati sjeme, ali nema to veze, kao ni kod noćnih frajli, posiješ žute, a izađu ljubičaste, tako je i kod cosmosa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
kod mene ima i bijelih i tamno crvenih...al sam ja sjeme sve skupa skupljala...nisam odvajala boje
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
pobrala sam,za vrijeme jednog prijateljskog druženja,sjeme cosmosa...ljubičasto i rozo..ima još kakva boja?
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Super!!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |