Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajska ptica - Strelitzia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajska ptica - Strelitzia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 10>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2009 u 18:37
Kupila sam prošle godine streliciju koja više nije imala cvjetove (zato je bila jeftinija) ali zdravih listova.
Kako je bila prilično bujna, ja sam je rasadila u 2 tegle.

Nakon presađivanja obje su uginule u roku od 2 tjedna....
Nisu bile izložene direktnom suncu i nisam i h pretjerano zalijevala.
Kako planiram nabaviti novu biljku ove godine, makar je dovezla s mora, zanima me gdje sam pogriješila.
Ako sam otvorila temu na krivom mjestu.... ispričavam se!
http://lorna.mojblog.hr/
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 11:52
A,ako jedne godine procvate,oće onda svake godine cvasti?smile42
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2009 u 21:06
Baš zgodnoThumbs%20Up
Na vrh
zagorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 688
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zagorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2009 u 20:24

ova je kupljena prije godinu dana u bauhausu. jako lijepo napreduje; cim jedan list izraste pojavi se novi tako da sam vrlo hepi pa ko zna mozda za 5 godina dodje i cvjeticsmile105
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2009 u 18:55

Meni su donjeli 5 sjemenki sa Kariba (pravi suvenir za mene) u već pripremljenoj zemlji za sadnju. Nicale su mjesecima. Kad sam skoro odustala pojavile su se dvije.

I sad već 2-3 godine gledam samo list. Nešto mi ih je i pofurilo, pa se bojim da neću dočekati šest godina do cvata. Draga mi je biljčica jer je uspomena, ali bi rađe kupila već oformljenu biljku.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2008 u 11:14

Stavit ću ja pitar u zemlju ljeti, a zimi van s njim i u konobu.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2008 u 20:05
Kod nas ispred hotela su uvijek vani u zemlji i brzo će procvasti, ali tu je ipak malo blaža klima. Ja mislim da je problem ako su u pitaru, ako su u zemlji ona se  neće tako lako smrznuti. 
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2008 u 05:52
A ako ja moje posadim u vrt - mogu li one izdržati zime u Rijeci. Da li netko zna?
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2008 u 20:12
Našla sam jednu s korjenjem koju su bacili, nju sam odmah posadila, valjda će se bar ona primiti.
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2008 u 13:58
Držim ti palčeve. Jedna od mojih dvije nešto odumire. Prije će propasti nego procvasti.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2008 u 22:29
Hvala Tropi, ja ću pokušati pa što bude.
život je more
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2008 u 21:32
šteta.....vidim da ima i cvijetni pup.....!
Odreži ga i stavi u vazu ......mogao bi i procvijetati

Nebih te htio razočarati ali mislim da od ovog nebu niš......
Možeš pokušati s hormonom za zakorjenjivanje u sterilnoj zemlji (može i fungicid) obavezno pod najlonom i na toplom.......Držim fige
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2008 u 21:16
Evo slikala sam, ako se vidi do pola vaze su bili u zemlji.

život je more
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2008 u 07:40
teško da se može zakorijeniti,trebala bi imati očuvanu jezgru s malim dijelom stabla,Ako je samo rozeta listova mislim da nema šanse.....
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2008 u 20:40
Danas su u hotelu dijelili busen strelicije pa im je puklo pri dnu lukovice nekoliko komada (nema korijena). Znate li može li se to spasiti, da li bi pustile kornjenje u vodi ili u zemlji?
život je more
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2008 u 07:46
Od 15 posijanih semenki ove godine imam 10 malih biljčica i 3 biljčice od prošle godine.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
macuhica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macuhica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2008 u 23:13
pronasla sam sama ajme pa koliko trebam cekati do prvoga cvijeta..
tatjana
Na vrh
macuhica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macuhica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2008 u 23:12

RAJSKA PTICA

Strelicija ili rajska ptica danas je sve više u uzgoju kao lončanica. Vrsta je to neobično lijepih, dugotrajnih cvjetova i dekorativnih listova. Kako naraste između 1-1,5 metara visine, potrebno je osigurati dosta prostora. Jednostavna je za uzgoj. Uspijeva na dobro osvijetljenome mjestu, zaštićenom od direktnih sunčevih zraka. Zalijevamo ju umjereno, tek nakon što se supstrat na površini lagano prosušio, pazeći da suvišna voda ne zaostaje u podlošku. Dobro je povremeno mlakom vodom rositi listove. Držimo ju na umjereno toplome mjestu, zimi najbolje na temperaturama između 13-15 C. Do prve cvatnje obično prođe 5-6 godina.

tatjana
Na vrh
macuhica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macuhica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2008 u 22:43
pozdrav svima...nova sam i evo citam malo o rajskoj ptici ja sam je nema sada dugo kupila i posadila sam je u kalj  no drzim je vani...ako mora u kucu neka mi netko pomogne bilo kojim savjetom...unaprijed hvala...
tatjana
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 15:46
Franci je izbacio seme strelicije po veoma povoljnoj ceni. U vrecici su tri semenke - crne, okrugle, velicine zrna graska sa narandzastim cuperkom.
Aglaja
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.