Rajska ptica - Strelitzia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupila sam prošle godine streliciju koja više nije imala cvjetove (zato je bila jeftinija) ali zdravih listova.
Kako je bila prilično bujna, ja sam je rasadila u 2 tegle.
![]() Nakon presađivanja obje su uginule u roku od 2 tjedna....
Nisu bile izložene direktnom suncu i nisam i h pretjerano zalijevala.
Kako planiram nabaviti novu biljku ove godine, makar je dovezla s mora, zanima me gdje sam pogriješila.
Ako sam otvorila temu na krivom mjestu.... ispričavam se!
|
|
http://lorna.mojblog.hr/
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
A,ako jedne godine procvate,oće onda svake godine cvasti?
![]() |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Baš zgodno
![]() |
|
![]() |
|
zagorka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
![]() ova je kupljena prije godinu dana u bauhausu. jako lijepo napreduje; cim jedan list izraste pojavi se novi tako da sam vrlo hepi pa ko zna mozda za 5 godina dodje i cvjetic ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Meni su donjeli 5 sjemenki sa Kariba (pravi suvenir za mene) u već pripremljenoj zemlji za sadnju. Nicale su mjesecima. Kad sam skoro odustala pojavile su se dvije. I sad već 2-3 godine gledam samo list. Nešto mi ih je i pofurilo, pa se bojim da neću dočekati šest godina do cvata. Draga mi je biljčica jer je uspomena, ali bi rađe kupila već oformljenu biljku.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Stavit ću ja pitar u zemlju ljeti, a zimi van s njim i u konobu. |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Kod nas ispred hotela su uvijek vani u zemlji i brzo će procvasti, ali tu je ipak malo blaža klima. Ja mislim da je problem ako su u pitaru, ako su u zemlji ona se neće tako lako smrznuti.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
A ako ja moje posadim u vrt - mogu li one izdržati zime u Rijeci. Da li netko zna?
|
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Našla sam jednu s korjenjem koju su bacili, nju sam odmah posadila, valjda će se bar ona primiti.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Držim ti palčeve. Jedna od mojih dvije nešto odumire. Prije će propasti nego procvasti.
|
|
|
|
![]() |
|
Hvala Tropi, ja ću pokušati pa što bude.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
šteta.....vidim da ima i cvijetni pup.....!
Odreži ga i stavi u vazu ......mogao bi i procvijetati Nebih te htio razočarati ali mislim da od ovog nebu niš...... Možeš pokušati s hormonom za zakorjenjivanje u sterilnoj zemlji (može i fungicid) obavezno pod najlonom i na toplom.......Držim fige |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Evo slikala sam, ako se vidi do pola vaze su bili u zemlji.
![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
teško da se može zakorijeniti,trebala bi imati očuvanu jezgru s malim dijelom stabla,Ako je samo rozeta listova mislim da nema šanse.....
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Danas su u hotelu dijelili busen strelicije pa im je puklo pri dnu lukovice nekoliko komada (nema korijena). Znate li može li se to spasiti, da li bi pustile kornjenje u vodi ili u zemlji?
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Od 15 posijanih semenki ove godine imam 10 malih biljčica i 3 biljčice od prošle godine.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
macuhica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 75 |
pronasla sam sama ajme pa koliko trebam cekati do prvoga cvijeta..
|
|
tatjana
|
|
![]() |
|
macuhica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 75 |
RAJSKA PTICA
|
|
tatjana
|
|
![]() |
|
pozdrav svima...nova sam i evo citam malo o rajskoj ptici ja sam je nema sada dugo kupila i posadila sam je u kalj no drzim je vani...ako mora u kucu neka mi netko pomogne bilo kojim savjetom...unaprijed hvala...
|
|
tatjana
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Franci je izbacio seme strelicije po veoma povoljnoj ceni. U vrecici su tri semenke - crne, okrugle, velicine zrna graska sa narandzastim cuperkom.
|
|
Aglaja
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |