Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 47> |
Korisnik | |
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i ja sam ove godine obezbedila moje lukovice,dojadilo mi da gledam sta mi rade...
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Uh, danas su mi opet dali posla
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Super o tome stalno razmišljam. Pa ti si prava osoba koja ćeš pomoći u tom mom naumu. Najprije lukovice, one rane, a onda nešto na njihovo mjesto da im ne smeta i tako sva godišnja doba imaju svoj procvat.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Već sam par dana u organiziranju i pakiranju sjemenja, još nisam gotova
![]() ![]() Jučer sam konačno uspela počupati rajčicu s gredica i pospremiti sve to na hrpu za paliti, mada je palo nešto bobica koktel rajčice na tlo: to će slijedeće godine sve niknuti rajčica, tako je bilo i ove. I onda mi je tijekom tog posla došetala druga susjeda da mi pohvalo cvijeće i žicne nešto za drugu godinu...i tak, bla, bla...veli ona: imaš lijep vrt, ali ti to možeš, imaš više vremena od mene ![]() No, odoh dalje na spremanje sjemena...sve je još u kuhinji posvud i MM se je počeo pitati koliko toga nehotice završi u hrani.... ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ma pusti susjedu...sve su iste |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Pa baš i nisu, jedna gora od druge.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Je,je takve su i moje susede,nikad me ne vide kad nešto "normalno" radim,čistim,perem,kuham vozim drva u tačkama...ali uvijek naiđu kad ja ono malo slobodnog vremena provodim oko svog cvijeća pa se uvijek čude:ti stalno kopaš po tom cvijeću,je,za to treba čovjek imati vremena.A ja im ne mogu dokazati da več tijedan dana nisam kopala po cvijeću.
Svake godine u ovo vrijeme kad sadim lukavice tulipana i ostalog bilja uvijek me sa čuđenjem pitaju:a kaj se to sad sadi ,kaj se to ne bu prek zime smrzlo? ![]() I onda,kak bi one imale vremena za cvijeće kad nemaju pojma o njemu. |
|
![]() |
|
Ma da, a činjenica je da je zapravo za nešto najbitnija volja, a vrijeme se onda nekako, koliko teško bilo uvijek nađe, dok će se drugi koji to ne rade zapravo izvlačiti da su prezaposleni i nemaju vremena za to: kaj god. Meni tu foru nitko nebre prodati, sve se može kad se hoće.
Danas sam nastavila s vađenjem kana, dalija i gladiola....baš si mislim, koji mi je vrag bio kad sam sve to kupovala, sad ih imam toliko da bum ih vadila danima, a treba to sve i nekam pospremiti ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
silvek,a zakaj se time zamaraš??? radi što ti je volja na svome i ne obaziri se na tuđe komentare
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Silvek znaš onu priču kad su u grad išli otac sin i magarac. Kad meni počnu o tome kako imam vremena, ali meni radi kompa ili knjiga, ja odgovorim da "svatko ima vremena za ono što hoće. Ja ne gledam sapunice pa radim ovo". Da vidiš kako umuknu jer ih pogodim na pravo mjesto.
![]() ![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da susjede i prijateljice znaju inače biti jako " poticajne"
Meni kažu dvije prijateljice i to jako dobre. Kao mi živimo od penzije, ali lako tebi ti stalno nešto radiš pa zaradiš.
Sad vidite da na to pop....., mislim si lijene krave (oprostite) a tko vama brani da nešto radite i zaradite.
Jer se "intelektualke" srednjom školom (neš ti obrazovanja) neće uhvatiti čišćenja, a ono što ja radim (čišćenje, šišanje pasa) zbilja je jako intelektualno, a gutanje pasjih dlaka jako higijenski.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Haha, baš ste lijepo to opisale.
Slične stvari sam i ja doživio. Pa čak i od najbliskijih prijatelja.
Rečenicu: "lako tebi, ti imaš love kad stalno nešto radiš!" slušam od 15. godine života.
Uvijek su me zanimale biljke i životinje pa sam vječito nešto radio... i zaradio. Uzgajao sam pčele sa 15 godina, pa koze od 16god nadalje, pa posadio mali vinograd i prodavao vino....
Moji prijatelji i susjedi su sjedili ljetom na ulici, brbljali i zabavljali se, a ja kosio sijeno, vukao koze na pašu pa ih vraćao nazad....
Vrlo često su znali dobacivati za mnom: "Bit će maraka....!" i slično. Izrugivali se.
Ljudska zavist, što ćeš.
Nije mi to puno smetalo, jedino mi je stvaralo probleme sa roditeljima. Bilo im je neugodno, jer su vječito strahovali da će ljudi pomisliti kako nemamo od čega živjeti pa da zato prodajem jariće, vino, med i ostale proizvode. Stoga su me neprestano pokušavali odgovoriti od mog stočarsko-vrtlarskog hobija. Nisu uspjeli ni do danas.
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
skidam kapu.žao mi je što i ja nisam tako ali ja sam bio od onih drugih.volio sam zabavu druženje i naravno skitnju.i zato ti se divim.mogu ti samo poželjeti da ti sve ide od ruke i nadalje i nemoj se dati smesti od nekih jadnika koji neznaju što bi sa sobom.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Vrijeme je najdragocjeniji posjed kojeg imamo - i svatko nek ga troši na vlastitu sreću ( i odgovornost)! Dok je meni zdravlja, cvijeća, okućnice - nijedan Zakon ljubavi, Marisol ni Esmeraldo neće doživjeti da pred TV kutijom sjedim i u njih gledam.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Da, vrijeme je stvarno najdragocijenije....pogotovo sad kad su dani tako kratki. Dođem doma s posla u pol 4, brzo nešto pojedem, odem na vrt i već je mrak...još nisam završila s vađenjem mrkve, ostalo neću niti spominjati. Danas sam samo vadila jagode za susjedu i cvijeće za prijateljice...ništa drugo nisam stigla, a sad je i počela kiša koja ća navodno padati 2 dana
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam iskopala 3 grma osteospermuma iz vrta i presadila ih u tegle...baš su se prilično razrasli. Zatim sam premjestila kalanhoe nutra, otuširala ih, oprala podmetače i tegle. Jučer mi je prijatelj namontirao jednu policu u kuhinju, blizu prozora, tako da sad imam više prostora za cvijeće u kuhinji.
|
|
![]() |
|
Što osteospermum treba vaditi iz zemlje. Živim 6 km od mora. Ne bih baš rado.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Možda i ne moraš, ja svoje nisam i preživili su.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Hvala ti na lijepoj utjehi. Baš si me razveselila
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ja svoje nažalost moram, inače bi se smrzli kod mene...blago vama na moru. I danas sam nastavila s vađenjem lukovica gladiola i gomolja dalia....još nisam gotova, dani su sve kraći, tako da imam samo jedan sat dnevnog svjetla poslije posla za vrt
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |