Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 47>
Korisnik
Poruka
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2008 u 19:39
i ja sam ove godine obezbedila moje lukovice,dojadilo mi da gledam sta mi rade...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2008 u 19:47
Uh, danas su mi opet dali posla LOL - vrečica lukovica narcisa, dostavila mi baka. Prvo sam na vrtu nakopala hren koji se nalazi na trasi kud bumo postavljali ogradu, nešto spremila u podrum, nešto za cure na poslu. Zatim ispred kuće skinula još jedan sloj trave (MM bu oduševljenLOL), i tu posadila lukovice, zapravo ne samo tu nego posvud, pokraj velike ukrasne trave i između trajnica: to sve bu na proljeće malo i tad budu narcisi u prvom planu, zatim budu nastupile trajnice...ove godine sam vidjela da sam posadila dalie preblizu te ukrasne trave: na proljeće se čini kao da imam mjesta na pretek, ali kad se sve razraste postaje gužva, zato sad počinjem kombinirati cvijeće po cvatu po godišnjim dobima.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2008 u 20:52
Super o tome stalno razmišljam. Pa ti si prava osoba koja ćeš pomoći u tom mom naumu. Najprije lukovice, one rane, a onda nešto na njihovo mjesto da im ne smeta i tako sva godišnja doba imaju svoj procvat.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2008 u 21:36
Već sam par dana u organiziranju i pakiranju sjemenja, još nisam gotova Ouch, a da se sjetim da još i nešto treba pobrati na vrtu....Posla ko u priči. Danas sam konačno posadila zumbule, MM mi je pomogao napraviti mreže i sve sam to konačno smjestila u zemlju. Presadila sam i ljiljane madone u zemlju - za njih se posebno bojim jer imam samo 6 komada, a baki su ove godine voluharice skoro sve potamanile: sad su i oni u mreži. A voluharice, stare prijateljice smile206, opet su aktivnije u vrtu: papaju mrkvu. Zapravo sam se danas zaputila iskopati mrkvu iz zemlje, a onda je MM počeo raditi mreže, pa sam se prebacila na zumbule. Nakon zumbula i ljiljana sam počela iskopavati gladiole: gredica je blizu gredice mrkve, za sad im je mrkva slađa, ali bolje da sve ja to povadim. I onda, mrak: da, sat se je pomaknuo, i prvotno sam bila oduševljena jer sam imala 1 sat viška, a onda skužila da će i mrak ranije...a toliko još posla na vrtu, još mnogo gladiola, dalija i ostalih lukovica za povaditi, baš sam se osjećala jadno...
Jučer sam konačno uspela počupati rajčicu s gredica i pospremiti sve to na hrpu za paliti, mada je palo nešto bobica koktel rajčice na tlo: to će slijedeće godine sve niknuti rajčica, tako je bilo i ove. I onda mi je tijekom tog posla došetala druga susjeda da mi pohvalo cvijeće i žicne nešto za drugu godinu...i tak, bla, bla...veli ona: imaš lijep vrt, ali ti to možeš, imaš više vremena od mene Confused - mislim kaj god, nisam se uopće upuštala u raspravu, ali niti ja znam kaj sve ona radi u životu, niti ona zna kaj ja radim sve u životu...pa otkud joj taj zaključak....kak su mi ljudi smiješni, hoću reći površni: kako možeš procjenjivati ono što ne znaš i ne razumiješ?
No, odoh dalje na spremanje sjemena...sve je još u kuhinji posvud i MM se je počeo pitati koliko toga nehotice završi u hrani....LOL, ma pretjeruje.

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2008 u 21:46

ma pusti susjedu...sve su iste LOL

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 09:13
Pa baš i nisu, jedna gora od druge.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 13:23
Je,je takve su i moje susede,nikad me ne vide kad nešto "normalno" radim,čistim,perem,kuham vozim drva u tačkama...ali uvijek naiđu kad ja ono malo slobodnog vremena provodim oko svog cvijeća pa se uvijek čude:ti stalno kopaš po tom cvijeću,je,za to treba čovjek imati vremena.A ja im ne mogu dokazati da več tijedan dana nisam kopala po cvijeću.
Svake godine u ovo vrijeme kad sadim lukavice tulipana i ostalog bilja uvijek me sa čuđenjem pitaju:a kaj se to sad sadi ,kaj se to ne bu prek zime smrzlo?

I onda,kak bi one imale vremena za cvijeće kad nemaju pojma o njemu.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 22:11
Ma da, a činjenica je da je zapravo za nešto najbitnija volja, a vrijeme se onda nekako, koliko teško bilo uvijek nađe, dok će se drugi koji to ne rade zapravo izvlačiti da su prezaposleni i nemaju vremena za to: kaj god. Meni tu foru nitko nebre prodati, sve se može kad se hoće.

Danas sam nastavila s vađenjem kana, dalija i gladiola....baš si mislim, koji mi je vrag bio kad sam sve to kupovala, sad ih imam toliko da bum ih vadila danima, a treba to sve i nekam pospremitiLOL, a najgore od svega je to što bum sigurno još nešto i kupila na proljeće...jer baš to nebum imala. Uglavnom, moram nagovoriti MM sa sklepa nekakvu kutiju za podrum da tamo stavim dalije u pijesak, da ih opet ne navlačim na tavan s svim teglama koje imam, a još uvijek nema ni stepenica, još uvijek se pentram ljestvama na tavan...I posadila sam si dva peršina u teglu, da imam svježe lišće cijele zime.

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 22:46
silvek,a zakaj se time zamaraš??? radi što ti je volja na svome i ne obaziri se na tuđe komentare Smile mi imamo vrt na strani prema susjedima i stignemo na njemu raditi jedini vikendom kad smo jedino vikendom tamo i iako se na selu ne radi nedjeljom,ako mi radimo nitko ništa ne prigovara nego kažu da smo opet vrijedni..drugi susjed sa kojim graničimo ionako ništa ne radi pa mu i nije bitno
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 23:20
Silvek znaš onu priču kad su u grad išli otac  sin i magarac. Kad meni počnu o tome kako imam vremena, ali meni radi kompa ili knjiga, ja odgovorim da "svatko ima vremena za ono što hoće. Ja ne gledam sapunice pa radim ovo". Da vidiš kako umuknu jer ih pogodim na pravo mjesto. Clap imam dvije prijateljice, inače divne žene, koje nemaju ni stoljnjak na cvjetiće (kako je to netko divno rekao na forumu) jer su one, pazi sad: jako savjesne a cvijeće je odgovornost pa ne mogu preuzeti tu obvezu. Sreća da sam vidjela komičnu stranu izjave pa nisam pitala da li to znači da sam ja neodgovorna i neozbiljna.smile102 (ovo njima ne tebi)
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2008 u 09:32
Da susjede i prijateljice znaju inače biti jako " poticajne"
Meni kažu dvije prijateljice i to jako dobre. Kao mi živimo od penzije, ali lako tebi ti stalno nešto radiš pa zaradiš.
Sad vidite da na to pop....., mislim si lijene krave (oprostite) a tko vama brani da nešto radite i zaradite.
Jer se "intelektualke"  srednjom školom (neš ti obrazovanja) neće uhvatiti čišćenja, a ono što ja radim (čišćenje, šišanje pasa) zbilja je jako intelektualno, a gutanje pasjih dlaka jako higijenski.
RIJEKA

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2008 u 10:10
Haha, baš ste lijepo to opisale.
Slične stvari sam i ja doživio. Pa čak i od najbliskijih prijatelja.

Rečenicu: "lako tebi, ti imaš love kad stalno nešto radiš!" slušam od 15. godine života.

Uvijek su me zanimale biljke i životinje pa sam vječito nešto radio... i zaradio. Uzgajao sam pčele sa 15 godina, pa koze od 16god nadalje, pa posadio mali vinograd i prodavao vino....

Moji prijatelji i susjedi su sjedili ljetom na ulici, brbljali i zabavljali se, a ja kosio sijeno, vukao koze na pašu pa ih vraćao nazad....
Vrlo često su znali dobacivati za mnom: "Bit će maraka....!" i slično. Izrugivali se.

Ljudska zavist, što ćeš.

Nije mi to puno smetalo, jedino mi je stvaralo probleme sa roditeljima. Bilo im je neugodno, jer su vječito strahovali da će ljudi pomisliti kako nemamo od čega živjeti pa da zato prodajem jariće, vino, med i ostale proizvode. Stoga su me neprestano pokušavali odgovoriti od mog stočarsko-vrtlarskog hobija. Nisu uspjeli ni do danas.  Tongue

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2008 u 19:30
skidam kapu.žao mi je što i ja nisam tako ali ja sam bio od onih drugih.volio sam zabavu druženje i naravno skitnju.i zato ti se divim.mogu ti samo poželjeti da ti sve ide od ruke i nadalje i nemoj se dati smesti od nekih jadnika koji neznaju što bi sa sobom.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2008 u 07:14
Vrijeme je najdragocjeniji posjed kojeg imamo - i svatko nek ga troši na vlastitu sreću ( i odgovornost)! Dok je meni zdravlja, cvijeća, okućnice - nijedan Zakon ljubavi, Marisol ni Esmeraldo neće doživjeti da pred TV kutijom sjedim i u njih gledam.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2008 u 22:43
Da, vrijeme je stvarno najdragocijenije....pogotovo sad kad su dani tako kratki. Dođem doma s posla u pol 4, brzo nešto pojedem, odem na vrt i već je mrak...još nisam završila s vađenjem mrkve, ostalo neću niti spominjati. Danas sam samo vadila jagode za susjedu i cvijeće za prijateljice...ništa drugo nisam stigla, a sad je i počela kiša koja ća navodno padati 2 danaCry
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 20:44
Danas sam iskopala 3 grma osteospermuma iz vrta i presadila ih u tegle...baš su se prilično razrasli. Zatim sam premjestila kalanhoe nutra, otuširala ih, oprala podmetače i tegle. Jučer mi je prijatelj namontirao jednu policu u kuhinju, blizu prozora, tako da sad imam više prostora za cvijeće u kuhinji.
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 20:57
Što osteospermum treba vaditi iz zemlje. Živim 6 km od mora. Ne bih baš rado.smile49
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 21:22
Možda i ne moraš, ja svoje nisam i preživili su.
RIJEKA

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 23:41
Hvala ti na lijepoj utjehi. Baš si me razveselilaClap
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2008 u 20:53
Ja svoje nažalost moram, inače bi se smrzli kod mene...blago vama na moru. I danas sam nastavila s vađenjem lukovica gladiola i gomolja dalia....još nisam gotova, dani su sve kraći, tako da imam samo jedan sat dnevnog svjetla poslije posla za vrtCry
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.