Trišino dvorište |
Odgovori | Stranica <1 1516171819 243> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima neki ozbiljan - latinski naziv, a ja ga od milja zovem pelin, ali na forumu su mi rekli da ga u Dalmaciji zovu kostriš, pa sam tako napisala.
Strašno je dekorativan i ful otporan, a prilično zanemarena biljka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jesu ostići trajnice? jer onaj bijeli sa plavom sredinom mi je super
ja sam u svoju kućicu za ptice već počela stavljati malo sjemenki suncokreta (po silvekinom receptu) i ptičice su se već navikle,a i maca ju je morala dooobro promotriti...popela se na drvo na kojem je kućica i probala stati na nju |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posadila sam 2 bijela i sad su poveliki grm. Shasha mi je poslala sjeme i u drugim bojama pa sam ih mislila tu smjestiti, ali u biti mjesta ne fali. Bit će za sve. Još cvjetaju pa bi ih trebala ostaviti na miru.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jutro strašno vjetrovito - s juga okrenulo na lebić (Primorje je poznato po tom neodređenom vjetru, koju na moru zna nekad napraviti pravo čudo.)
No ja baš nisam na moru, ali puše i u mom dvorištu, ljuljaju se kosmosi - tko im je kriv kad su toliki narasli.
Feliciju baš briga što puše - ona je tek četrdesetak cm iznad zemlje i neda svoje plave cvjetiće
Ovaj sedum tek sada je u punom cvatu, pa iako je u visećoj posudi, ne vidim da mu smeta vjetar.
Ruže idu nebu pod oblake - ove godine penjačica je pustila neke svoje krakove duže od 5 m. Uz tu lijepu crvenu penjačicu, stalno se gura i jedna žuta, nije mnogocvjetna, ali stalno ima nekoliko cvjetova - od maja.
Ovo je Shashina bilja - mislim da je to plavi encijan - dobila je svoj mali vrtić u sklopu velikog
Shahskini osteospermumi zapiknuti među ostale ostiće - valjda će se uhvatiti
Jučer sam malo "popravila " kamenje na starom okruglom vrtiću i s desne strane dodala taj mali vrtić za Shashinu biljku, a s lijeve strane je isti takav za Andreini. No dobro Triša između Andree i Shashe (u prosjeku i ja ispadam četrdesetgodišnjakinja)
Kako volim ovaj grmić kostriša u njegov sam kamenjar ugurala neke čuvarkuće
MM me iznenadio s još jednom kućicom za ptice ( jučer je cjelo popodne bio u podrumu) koju samo još mora ofarbati.
Toliko o mom dvorištu - uvijek sam zabrinuta kad mi tema padne na drugu stranicu
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ostići su trajnice i jako su lijepi, moji praktički ne prestaju cvasti, ali imam samo dvije boje, a nadam se da će ovi Shashini biti različiti, ako ne poslala mi je i nešto sjemenja, pa tko zna?
Puno hvala svima - moje dvorište je moj ponos, ali da nema svih vas što bi mi to značilo - ma hvala vam svima
|
|
RIJEKA
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo ti je bas simpaticno,to mi ne bi palo napamet
|
|
Štefica
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blago ptičicama uz tako vrijednog TM.
A tvoj vrt je jako slatki,i tvoje biljčice imaju svaka svoju kućicu.Tak ih lijepo okružiš kamenjem da je to milina. |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša vrt je predivan, pravi mali raj. Na nevelikom prostoru toliko raznolikog bilja i složeno s puno ljubavi.
Kućica za ptice je Onaj tvoj "kostriš" je cinerarija maritima, meni predivna i zahvalna bljka. |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preslatka kućica. A one čuvarkuće su na pravom mjestu!
Vrednico jedna! |
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Značilo bi ti isto kao sada. Da nas ne poznaš ne bi bila ni svjesna koliko ti značimo.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Simpatično rješenje.
|
|
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad bu i MM dobio zadatak napraviti barem jednu kućicu za ptice....
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoje ne porezujem, jer mi stalno cvjetaju, pa mi je žao, a ti ako su ti prestali cvjetati možeš., ali gdje god sam ih vidjela, oni su tako polegnuti, a moji su podignuti nekom žicom, ali imaju tendenciju rasta u stranu.
|
|
RIJEKA
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pelin je i kod nas u posljednje vrijeme više u opticaju. Do prije par godina ne sjećam se da sam ga negdje vidjela u našim (međimurskim) vrtovima...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trisa prava si vrednica,doduse i TM treba pohvaliti
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vera očito će druge godine biti više boja i kod tebe i kod mene, zahvaljujući Shashi.
Jutros je u Rijeci bio prolom oblaka, pa sam svoj kamenjar s kaktusima i sukulentima morala malo zaštititi.
|
|
RIJEKA
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, ja sam ti jako znatiželjna i zanima me što se krije iza te tvoje kapije...izgleda mi tako bajkovito, pa očekujem da je isto i s druge strane ograde. a tvoje dvoriše je kao cvjetno utočište...ograđeno, mirno, sigurno... Baš ti je lijepo!
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li ti tvoje osteospermume podrežeš na jesen? Moji su se malo razbacali pa bi mi dobro došlo ako se smije.
|
|
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša sve 5+ ali kako ja do sada nisam vidjela taj kostriš??? Jako je lijep...
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kućica je super, jedna bi trebala i za vikendicu, da se tičići skriju kad njin je zima
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Odgovori | Stranica <1 1516171819 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |