Slike gljiva |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 891011> |
Korisnik | ||
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
...a ja mislisl da je kuštrava :))...ma glavno da je jestiva :))))))))))))))))))))
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
cordyceps ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 155 |
|
Boletus edulis - jesenski vrganj
Nije kuštrava (Macrolepiota rhacodes), već samo sunčanica (Macrolepiota procera).
|
||
![]() |
||
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
|
...malo me jako zeza taj boklet.....
...imajte na umu da je slikano starim mobitelom pa možda neke slike negdje neće biti potpuno vjerne... rujnice ![]() šumske pečurke ![]() livadne zlatače ![]() veri jang and strong :))... ![]() ne raspoznajem podvrste- vrste vrganja ali bila sa znalcem koji je samo klimnuo glavom :)...a bilo tih vrhanja ... :))))))))))))))) ![]() puhare ![]() borov čavlić ![]() ![]() slinavke ![]() ...sunčanica je gljiva mog djetinjstva i nema niti jedne na svijetu koja bi ju meni nadmašila... :)) livadna sunčanica ![]() kuštrava ![]() ![]() jedna od blještavih slika gdje se ne vidi ništa ...samo hrpa... ![]() modrikača ![]() |
||
![]() |
||
|
...hmmm..novi photoboklet mi je lijep ali mogu kopirati onaj niz za kopiranje slike tek nakon što ju otvorim... to traje i troš one neke bajte.... u zadnje vrijeme mi jako rastu.... ako netko zna neki dr način nek javi..... do tada evo nekih slika... kako mi je komp bio skoro mj dana uu komi...što on što konekcije... bilo je jako puno gljivarenja i šetnji u međuvremenu i svašta se puno i fino bralo :)))
maglenke ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
...uf... bio mi komp pa net u komi neko vrijeme a ja sa onim mojim starim mobitelom slikala i sada se nakupilo toga hrpu slika....dižem ih već sat vremena.....i tratim vrijeme tipkajući ovo... :)))...nadam se da sam otkirla nalazište one ljekovite...hrastove sjajnice :))
p.s. novi imiđ photobokleta je super :) |
||
![]() |
||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
|
![]() ![]() judino uho (a baš "živo" djeluje, kao da je uistinu uho)
![]() gnojištarka, nekakva - cordy zna bolje
![]() ![]() |
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
![]() |
||
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
|
Ajde da i mi ubacimo koju slikicu gljiva
![]() |
||
![]() |
||
cordyceps ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 155 |
|
Ovo je blistava gnojištaraka - Coprinus micaceus. Nije jestiva.
|
||
![]() |
||
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
|
evo još gljiva u mojem dvorištu...baš su mi simpa ovakve...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
|
super...hvala ti puno....svaka čast na poznavanju gljiva...ja to nikad ne bi naučila...
|
||
![]() |
||
|
"Šampita" je velika gnojištarka - Coprinus comatus, odlična jestiva gljiva, delikatesna. Pogledaj iznad moje slike gljiva, i ja sam ju poslao. Na tvojoj predzadnjoj slici je isto ona samo je već starija, u raspadanju. kad je starija onda se raspada u crnu kapajuću masu. Ova na zadnjoj slici je savršeno jestiva. Možeš ju pripremati na razne načine kao i sve ostale gljive. Svakao preporučam probati.
Na trećoj slici odozada je isto vrsta gnojištarke, jajasta gnojištarka (Coprinus atramentarius). Ovo su već isto malo stariji primjerci, nije jestiva.
A na prve četiri slike su puze iz roda Armillaria (najvjerojatnije Armillaria cepistipes). Dobre su jestive gljive, ali ove na tvojim slikama su već malo prestare tako da ti ne preporučujem njohovu konzumaciju. Ovako izgledaju dok su mlade - http://www.naturamediterraneo.eu/Public/data5/lipo/Armillaria%20cepistipes%202.JPG_20071122194320_Armillaria%20cepistipes%202.JPG
|
||
![]() |
||
|
ljudi,meni po dvorištu rastu neke gljive a ja nemam pojma ni kak se zovu ni jesu li jestive...jako volim gljive ali me ih je i strah...nisam se nikad usudila ubrati gljive u šumi pa čak i kad bi bila sigurna da je vrganj....
evo mojih gljiva... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ova mi je fora...izgleda ko šampita cordy,koje su to gljive i kakve? |
||
![]() |
||
|
@skitnica, ove prve su sumporače - Hypholoma fasciculare, lakše otrovne.
A ovu drugu bijelu ni Sherlock Holmes ne bi otkrio
![]() |
||
![]() |
||
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
|
vidim da si izvrstan znalac o gljivama pa molim kakve su ove.
![]() ![]() ovu možda nisam baš kako treba ulovio,ali pokušaj ![]() ![]() |
||
mi smo djeca cvijeća
|
||
![]() |
||
vikica46 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 114 |
|
A kad nema vrganja dobro dođe i pohana sunčanica:
![]() |
||
![]() |
||
vikica46 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 114 |
|
Ove jeseni našla sam samo ovaj jedan jedini primjerak vrganja:
![]() Ali zato ovih otrovnih ljepotica ima koliko god želiš:
![]() |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Cordi moram ponovo komentirati, baš bi bila lijepa knjiga s ovim prekrasnim slikama.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
|
Ljudi moji slike su odlične, a vi pravi znalci!!!
Ja sam na moju veliku žalost valjda najveći antitalenat koji postoji za gljive, a tako rado bi ih išla brati...
|
||
![]() |
||
|
... ja imam onu njegovu staru knjigu.... :))
..šaljipoštom uplatnicu!!:))) |
||
![]() |
||
|
Ima Božac sad u novoj enciklopediji od 2000 vrsta, te sve koje sam poslao ovdje. Ali imam i neke koje nema...
Hvala. Čim napišem nešto takvo, šaljem ti poštom
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 891011> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |