Difenbahija - Diffenbachia |
Odgovori | Stranica <1 56789 11> |
Korisnik | |
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Važi Triša! Da sam se samo koji mjesec ranije uključila - imala sam još jednu. Sada je u njoj pedesetak cm.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa sačelat ću, kad sam već ovoliko čekala, kad bude spremna čujemo se.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ću se nadovezati na gornju raspravu o " kuglicama" u zemlji .Bija veća sam ti u jednom postu napisao te kuglice sporo otpuštajuće mineralno gnojivo na engleskom "slow release fertilizer" vrlo je čest u biljkama koje su kupljene u vrtnim centrima i masovnog uzgoja .Nema potrebe za uklanjanjem toga jer će se opne potrošenog gnojiva same raspasti u zemlji.....
Biljke su ti ljepe i zdrave ali ću ti savjetovati kao i drugima na forumu,nemoj presađivati biljke u prevelike posude( tvoje definitivno jesu).Veličina posude može biti 1-2 broja veća od one kupljene ,a to je dovoljno za 1-2 godine uzgoja u istoj .U tako velikoj posudi teško je odrediti pravu količinu vlage jer će se zimi zemlja teže prosušiti pa bi moglo truliti korijenje.Osim toga presađena biljka će stagnirati u rastu jer će svu snagu usmijeriti u razvoj korijenja ane u list...... |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
bija
Nedavno posijan Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[IMG]http://i472.photobucket.com/albums/rr83/BIJA_01/IMG_0835.
Dali ce smetati staroj difn ako ja ostavim malu da raste ovako ili da li mogu da stavim malu difen u istu saksiju.
|
|
bija
Nedavno posijan Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja baš nemam sreće sa difenbahijama, iako rastu joj novi listovi, ali stari žute, pa ih režem, tako da je samo sa nekoliko listova, a nedavno dobila na poklon difenbahiju druge vrste nego ove što već imam, ali ni ona mi baš nešto ne izgleda dobro, očito ću morat prestat uzgajat difice....a tako mi se sviđa taj cvijet.
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je difenbahija bila prvi cvijet prije 5god.Bila je slična ovoj samo manja i s tanjim listovima i bilo ih je puno,najednom su joj se listovi počeli sušit stalno je izgledala sprženo i kao da se listovi ne podnose,gdje god su se dodirivali sušili su se.Na kraju sam ga bacila.Nije ni čudno pa ipak mi je bio prvi cvijet,pojma nisam imala o cvijeću!!
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slavonka, imaš li onda kakve savjete za difice......??????jer bi mogla i ja svoje baciti uskoro
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno neznam,nešto im očito smeta što mi nevidimo,ja ti sve likvidiram što krene kržljat,bojim se ako je nekakva bolest da će i drugo cvijeće zarazit.
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni su jednu lani poklonile cure s posla i za sada lijepo napreduje. Preko ljeta je bila vani, zasjenjena. Njoj navodno paše vlažnija zemlja i špricanje listova, dosta svjetla (ali ne izravnog) i povremena dohrana. Ja se toga držim i baš lijepo napreduje.
|
|
nema kruha bez motike
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim vas da slike stavljate u temu"slike cvijeća"
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voli li difenbahija vise svetlosti ili umereno?
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sudeći po mojoj,voli više svjetlosti.Uz stakleni zid je i tu joj najviše odgovara.Vjerojatno bi joj smetalo sunce,tako da je smjesti gdje ne tuče sunce no da ima svjetla.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Difenbahija voli svjetlost i mora imati dosta prostora.
Kako biljka stari, donji joj listovi odumiru i to nemožete spriječiti. Kad biljka postane ružna, odrežite je na oko 10 centimetara iznad zemlje, iznad mjesta gdje je bio izboj lista. Potjerati će mladice. Ostatke stabljike nemojte baciti, jer može poslužiti za razmnožavanje. Odrežite ih na dužinu od oko 7-8 centimetara i posadite u zemlju. Pazite da dio koji je rastao prema zemlji zabodete u zemlju. |
|
denis_hr
Novo sjeme Pridružen: 20 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kao prvo pojma nemam o uzgajanju cvijeca.
kupio sam ovu difu prije godinu i nesto ali cini mi se da bas ne raste kako spada i listovi joj se nekako uvijaju. sad sam ju presadio u novu zemlju i zalio. i zanima me kako ju razmnoziti. gledao sam po forumu kako se to radi ali nisam bas skuzio najbolje. jel se odreze jedan list i samo stavi u vodu? kazu da mora imati barem jednu kvrgicu! kakvu kvrgicu? ajde pogledajte slike pa mi recite sto da radim. i jeli ovo ona sto raste u visinu ili grm? |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, dobrodošao na forum!
Što se razmnožavanja tiče, imaš dvije mladice uz matičnu biljku koje možeš pažljivo razdvojiti i zasebno posaditi, ali samo ako mladice imaju dobro razvijeno korijenje i mogu se lako razdvojiti. To ćeš vidjeti dok makneš zemlju s gornje strane korijenja (nemoj maknuti apsolutno svu zemlju da to previše ne šokira biljku). Ako i nemaju razvijeno korijenje, možeš ili pričekati da narastu i "osamostale" se, ili odrezati mlade čim niže kod korijenja i staviti u vodu na toplo mjesto, pa će potjerati korijenje, ali to neće biti 100%, postoji mogućnost da se neće "primiti". Ja ju osobno ne rasađujem tako dugo dok nije stvarno gužva u tegli, ljepše mi je dok je par biljčica na okupu. |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Denis,imaš prekrasnu biljku i na njoj se uopće ne primjećuje tvoje"neznanje"o cvijeću.SilveK ti je objasnila kako je razmnožiti a ja bi te odgovorila od toga jer je predivna zdrava biljka i biti će još ljepša ako ove mlade ostaviš.Iznad tvoje pouke pišu Božikovine da difenbahije gube donje lišće.Tvoja bude i onda lijepa jer ima mladih odozdo koje će tu prazninu popuniti.
Bilo šta da napraviš,sretno ti bilo i nastavi primjenjivati to"neznanje" i nadalje na njoj,očito joj to odgovara
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja moju drzim pored TV-a jer vole njihovu blizinu,a blizu je prozora tako da ima i dosta svjetlosti..! Inace na njoj sam bila pronasla nesto kao malu bijelu paucinu,odstranila sam te dijelove biljke i poprskala sam je s vodom u koju sam stavila 10 kapi Tea Tree Oil- ulje koje koristim u zdravstvene svrhe ali koje je Odlicno i za bolesti cvijeta..tako da je lijepo njoj a lijepo i meni jer se ljecimo na Prirodni nacin !! |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
roberta
Nedavno posijan Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 74 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja diffenbachija je počela jako propadati, a budući da je poklon od pokojne prijateljice, jako mi je važna. jel imate kakav savjet što učiniti s njom? probala sam je i pelcati, a nakon nekog vremena, se samo počne sušiti. evo slika: |
|
SLAVONKA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |