Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 245> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anaida super je dvorište, a gljiva na kamenu - nevjerojatno, a one ostale, pa ti ne moraš u šumu po gljive, a košarica, obožavam uvijek imati nešto što označava godišnje doba u kojem jesmo, sve je predivno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Krasno,gljiva stvarno deluje kao da joj je mesto na kamenu.A sto se tice krtica,one su bas neunistive,i meni zadaju probleme.
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Svaka čast,neko cijeli dan luta šumom da nađe gljive ,a tebi čak iz kamena niču.Vidiš kak te bilje voli.
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Botanički vrt je nula za tvoj
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ove su ti gljive super, nemoj se ljutiti na njih, malo neplanskog ukrasa. Kod mene se to ne može dogoditi. Ako je malo više kiše ili vlage onda mi se po travnjaku naprave nekakve crne ko alge- ljigave. Bolje bi bilo da niknu gljive!!!!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Štefica, gioaa, korijenko, smrcko, Triša i svi vi koji me posjećujete - hvala na zgodnim mislima upućenim, što mom vrtu, što gljivama
![]() ![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
tko će prvi probati gljive?
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Mislim da sam jedino ja dovoljno luda da ih probam, ali prvo pitati Kordija za savjet o jestivosti. Inače uz pomoć foruma i Kordija sam prošlog tjedna prvi put probala i brala sunčanice, živa sam. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kordi je zamoljen za pomoć. Ćemo vidjeti dolazim li na ručak od gljiva ili branje krišom u zoru?
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
A evo i ova raste kod mene, mislim da je ta jestiva (ne samo jednom ![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Od kad su počela trovanja gljivama kod nas prije par godina jedem samo one uzgojene u plastenicima bukovače, šampinjoni. Bolje išta nego ništa.
Inače OBOŽAVAM gljive.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Evo odgovor Kordija. Mislim da misli na ove što su po cijelom dvorištu.
"Da, ta kod ove gospođe je jestiva. Spada u puze (Armillaria). Ovo je vjerojatno obična puza - Armillaria mellea. Neki ih još zovu mednjače, migači, kljukači, zavisi kako u kojem kraju. Sve su one paraziti na nekim stablašicama. Tako se mogu zavući u vrtove i voćnjake i polako ubijati drveće i grmlje. Takav je najvjerojatnije slučaj i kod ove gospođe. Rastu na panjevima, na suhim stablima, polumrtvim stablima, bolesnim stablima, ili prividno na tlu iz podzemnih korijenja stablašica. Treba ih čim prije ukloniti, a kad su jestive može se u lonac s njima." ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
anai,znaš da izgled zna zavarati pa se tako i neke sumnjive gljivice zamaskiraju
![]() ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Smrcko, hvala Kordiju - ja ih ipak ne papam nego uništim
![]() ![]() Kontessa, tako niti ja ne želim riskirati... Gljive volim jako, jako ali mi ih je nekako sigurnije kupiti pa složiti
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Evo i mene s novim sličicama... Prebirala sam po njima jučer prisjećajući se koje vam nisam pokazala, i evo ih...
Mali Gogo bio je idejni kreator kompostera koji je osvanuo i u mojem zadnjem djelu dvorišta!!! Juhuhu kak mi je lepeki!!! A tek praktičan!!! A tek funkcionalan!!! Ok, shvatili ste da mu se radujem jako...
![]() ![]() Maneken iz drugog kuta
![]() Radit će se nešto još prije zime oko kuće - kopati rubni djelovi okućnice u širini cca 50cm od ograde tj od kuće naše i susjedove, pa zatim staviti malo šljunka i na njega batuda. Praktična je vrijednost ovakvih radova u tome da ne moram više kositi te rubne djelove, što je dosta teško jer je nagib npr. ka susjedovoj ogradi, dok je estetska vrijednost u tome što će biti lijepo to s batudom (pazi mene, logika mi je jača strana
![]() Uz to MM ima namjeru graditi garažu za moje vozilo pokraj njegove garaže, pa budem i ja garažirana
![]() btw. Sad vidim da se i ofarbani komposter (radi vlage ga ofarbasmo) na slikicu smjestio, a bome i tačke naše neizmjerno vrijedne su tu!!
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
komposter je prva liga, ne znam da li će moj biti gotov ove godine ( nije ni započet još hehe)
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Pozdrave vam lijepe šaljem, s mirisima jesenje kiše...
Danas ostavljam dvije sličice - mojih malih "rasadnika" smještenih na stražnjem dijelu dvorišta -
u prvom, manjem, su irisi, rudbekija (hmm, ne vidi se na lici, malo je ulijevo
![]() ![]() A u drugom , nešto većem rasadniku, ima svega... Sve drvenasto i poludrvenasto grmlje iz moje okućnice sam probala piknuti u zemlju - jorgovan, lovor višnju, keriju ... Nešto je već zakorijenjeno (ljetni jorgovan) a nešto se još bori, trudi... Sve ću ja to prekriti slamom pred zimu i tako čekati proljeće...
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
odlična ideja za rasadnik
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Hvala, kontessa, neka ga - možda ću u proljeće imati štand s biljčicama |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 245> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |