Bergenijino cvijeće |
Odgovori | Stranica <1 89101112 67> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova jesenska ljepota je čista provokacija.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok cvjetoljupci!
Evo mene s novostima iz mog malog cvjetnog carstva u Istri
Ova jesen, tj. kasno ljeto vuče me van na rad.
Tako smo ovaj vikend MM i ja pripremali teren za nastavak kamenjara. Evo i fotkice;
Još nema cvijeća, ali bude....
Šečući, zapazila sam nekoliko zanimljivih detalja pa odlučih da ih podijelim s vama, dragi cvjetoljupci;
Ovom grmiću ne znam ime. Ima mirisne listove i jako lijepo mirišu. Sad je u punom cvatu. Vjerujem da će ga netko od vas prepoznati i imenovati da više ne bude bezimen;
Cvijet i listovi iz bliza;
Jaglac misli da je stiglo proljeće. Jadniček, gadno će se razočarati za nekoliko dana! ali, do tada uživat ćemo u njegovom cvijetu!
U dvorištu sve prekrasno cvate. Ljepše nego u ljeto.
- diascia -
- acidanthera (tek sad procvjetala)
- pelargonija
- AFRIČKI LJILJAN mi je napokon procvjetao. Ne možete ni zamisliti koliko sam sretna. Stoga mi nemojte zamjeriti ako stavim više njegovih sličica;
Ove godine su mi izuzetno zdrave i fuksije. Cvatu neprestano;
I jedino po čemu možemo zaključiti da je jesen ipak pokucala na vrata jest ovaj grmić jasmina kojemu listovi žute i polako padaju;
Dokaz da u Istri mogu uspjevati mandarine (a ne samo u Dalmaciji).
O mandarinam se brinu moji svekri. Ja samo pomažem jesti.
Do idućeg "slikovnog" susreta -
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija, ma kod tebe je izgleda tek prolječe, ma predivnoga cviča a tek afrički ljiljan
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija predivno, a moj favorit afrički ljiljan. Imam ga ali na žalost nije još cvjetao, valjda će dogodine.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koje boje! nije ni cudo sto Trisa voli afr.ljiljan,prekrasan je!Fuksije isto,ne znam za koju bi se odlucila?
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bergenija,ljiljan je super,a fuksije kao jedne od mojih ljubimica (koje meni i ne rastu posebno lijepo) su krasne
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno cvijeće i puno interesantnih detalja. I stvarno izgleda kao proljeće.A kako ste doteglili ono veliko kamenje na novom kamenjaru?
|
|
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno! Neznam čemu da se više nadivim, fuksijama, acidantheri ili afričkom ljiljanu,
|
|
bergenia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam što posjećujete moj post!
Drago mi je da vam se sviđa!
Smrcko, onaj kamen je moj MM teglio s traktorom i prikolicom. Bila sam sva u strahu dok ga je postavljao. Ali, hvala Bogu, sve je dobro ispalo.
|
|
bergenia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram ič' leć jer me ovaj komp jako ljuti večeras. Stalno šteka, sporo se otvaraju linkovi i....... laka vam noć!
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bili su neki problemi sa forumom oko pol sata, ništa strašno.
Vidim ja da imaš Stonehenge i da su stijene, ali je prelijepo i jako mi se sviđa. Imaš vrijednog M, sluša zapovijedi. |
|
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sviđa am se, jako nam se sviđa tvoj vrt, ali rijetko komentiramo. Čista lijenost, a ovo "mi" je šala a ne kraljevsko obraćanje.
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija, vrtić je predivan... Sve još buja, raste, cvate...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Štefica
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija ja sam nova na forumu i tek sam sada vidjela ovaj tvoj kamenjar, prekrasno uređeno, raznovrsno, svašta imaš u tom vrtu i trave i cvijeća i stabla, ma sve po mom guštu.
Ovo je za mene |
|
život je more
|
|
bergenia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana, hvala! Dobro došla u naš cvjetni kutak!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija ne zabušavaj - čestitam na 500 spotova, sada molim lijepo idi u "vidljive" i želimo vidjeti i tebe.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još jedanput sam podledala i opet super.
Reci mi molim te jesu li ovo pokrivači tla i gdje ih nabaviti (da li se siju ili sadnice) http://i252.photobucket.com/albums/hh5/bergenia_photos/DSCF4005.jpg |
|
život je more
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onaj grmić sa slike sa mirisnim listovima zove se lemon verbena ili aloysia triphylla.
Baš sam neki dan na forumu postavila pitanje da li netko zna ime tog grma, koji su moji roditelji imali u vrtu, ali nisam imala slike. Onda sam se sjetila da su ga mještani zvali erba luiđa i pod tim imenom sam ga pronašla na internetu. Osim što lijepo miriše i ljekovit je, a pročitala sam i da u Istri od toga rade rakiju i zovu je baš erba luigia |
|
Odgovori | Stranica <1 89101112 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |