Travnjaci |
Odgovori | Stranica <1 4567> |
Korisnik | |
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr izem od bijesa, ali najnajvjerojatnije NECU moci, ali nikad ne reci nikad pogotovo ako dodu ostali forumasi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....nakon ca su me si zijali da moram kositi travu ( a meni je bilo krasno as se nisu vidjele rupe) stigla je i
....jaooooooooooo pa nisam ni pocela, a vec se napunilo
i sad se opet vide r u p e, nevazi tako
|
|
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e pa onda malo narahli tu golotinju i dosij još malo sjemena i naravno dobro zalij
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
o.k. hvala, znaci mogu dosijati bilo kada tj uvijek kad vidim da fali nekamo trave
|
|
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naravno,od 4-10 mjeseca možeš sijati,dosijavati i naravno zalijevati
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem na poklonjenim biljkicama
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a vidim i zalila ih malo
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
......imam srece ove godine pada cesto, a i prognoza je cijeli tjedan kisa
|
|
magnolija
Mladi grm Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prije svega da pozdravim sve forumase i da postavim pitanje velikim znalcima o travnjacima. naime, ja imam veliki travnjak u vikendici i dobro je napredovao do proslog vikenda kad sam primijetila prave pravcate velike gljive na njemu. taman smo postigli donekle lijep travnjak i sad to s.... redovno ga kosimo i mazimo i pazimo i on nas sad tako nasekirao. molim vas da mi neko kaze bilo sta o gljivama na travnjaku. zaboravila sam to uslikati da vam pokazem.negdje sam procitala da nije preporucljivo pokositi tu travu sa gljivama da se ne bi rasirile, a vrijeme je za zadnju kosnju pred zimu. hvala unaprijed.
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
reci barem o kojoma se gljivama radi ,ili ih poslikaj
a ako su jestive poberi ih ako te toliko brinu uzmi neki fungicid i poprskaj ih |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
magnolija
Mladi grm Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti vepre za odgovor. za vikend cu uslikati i poslacu sliku. i alisa mi kaze da joj se to pojavilo.istina da je ispod naseg placa suma, ali ove godine se to prvi put pojavilo.gljive su bile svijetlo smedje vise boje pijeska, sad valjda kako su starije dobijaju tamniju boju koja cak ide prema crnoj. nesto se ne razumijem u gljive pa ne bih eksperimentisala da li su jestive ili ne. pozdrav
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da i kod mene su te gljive doselile,u jedan mali travnjak,al sam ja to sve ošišala kosilicom i bacila u smeće ,valjda se neće više pojavljivati.....A to da li su jestive il ne,mogao bih i Vepar da odgonetne,lijepo ćemo mi njemu spakirati jednu turu tih gljiva,i ostaviti u duboko zamrzavanje,pa kada on dođe u Sa.,da malo izgustira snijeg po olimpiskim ljepoticam,može uživo da proba gljive
|
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Redovito si hrani travnjak (ne znam koja je velicina) ali bi se trebao oporaviti.
|
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da i ja pokažem moj travnjak nakon tri mjeseca bez kapi kiše, imamo prskalice, ali kod nas popodne puše maestral, a navečer ljetni burin i kolikogod mi prskali vjetar i sunce sve isuše, ali eto ipak se održava. Kad smo prvi put posijali zapuhala je orkanska bura i svo sjeme i treset nam je odnjelo, pa sve ispočetka, ali eto trud se isplatio.
|
|
život je more
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam također problem sa mahovinom.Ovako, to je sjeverna strana kuće, ako ima sunca (ljeti) to je samo rano ujutro i kasno navečer. Zatim tu prolazi betonska cijev kanalizacije i posađen je atlantski cedar, koji je već dosegao visinu kuće. Sada i u proljeće, taj dio travnjaka je prekriven mahovinom, a po ljetu kada se zemlja isuši, nema trave, ali se širi pirika. neznam što me više ljuti, mahovina ili pirika. Ma pirika, ali ona se mislim i širi zato što nema trave, a to je već zatvoreni krug.
U jesen sam kupila neko stredstvo protiv mahovine, zrnato je kao umjetno gnojivo, sastav 2,5% željeza, ide 5kg/100m2. Toliko o uputama na pakovanju. Ima li tko iskustva sa tim sredstvom?
|
|
Nelina
Novo sjeme Pridružen: 29 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebam izračunati potrebnu kokličinu travnog sjemena za veću površinu, pa me zanima uobičajena gustoća sjetve po m2?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nelina,pogledaj ovdje.Imaš kompletan postupak uređenja travnjaka
|
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi pozdrav svima! Može pomoć jednoj posve neupućenoj osobi što se tiče travnjaka. Imamo zemljište na kojem se sada nalazi stari voćnjak i trava koja raste kao luda. Obzirom da smo stalno u frci s vremenom moramo naći nekog lokalca koji bi bio spreman to kositi. Ima li netko ideju kako se kreću cijene košnje? Radi se o cca 400 chv.
Drugo, molim za savjet. Što da radimo s pokošenom travom? Navodno da ako se ostavi na zemlji da onemogućuje rast novoj travi ( što bi nam i odgovaralo ako je to OK), a kompost nam ne treba.
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema kise, ali ima velikih racuna za vodu, pa se zelenimo i on i ja
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Odgovori | Stranica <1 4567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |