Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Felicia ameloides
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Felicia ameloides

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2009 u 21:10
Feliciu imam jako dugo u svom vrtu, a ove godine sam je prvi put pokušala uzgojiti reznicama - i bez problema uspjela. Reznice sam uzela u ljeti, zabola u mješavinu zemlje i pijeska i primile su se bez problema.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 14:07
Otok, baš si me usrećiosmile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 12:29
Feliciu imam niz godina u svom vrtu, u najgorim mogućim uvjetima, loša zemlja, suša, bura, sunce. Pokazala se kao vrlo izdržljiva biljka, cvate više puta na godinu 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 14:31
Baka Bea, pa da znala sam ako neže nitko tu je Baka Bea, dovoljno, kratko i jasno, inače volim margerite, ivančice, ćeškalice ih mi zovemo, pa me felicia asocirala na neku plavu margeritu i čim sam je vidjela, a još smješnih 10 kn naravno da je bila moja.
Presadila sam je u malo veći lonac i tu će ostati, skupiti ću sjeme, pa će ih biti još, sada je puna pupoljaka.

Osim svega tako krasno ime "sreća".
RIJEKA

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 13:38
F. ameloides (syn. Aster ameloides, A. capensis, A. coelestis) porijeklom iz južne Afrike, podnosi tem. minimalno 3 do 5 stupnjeva, pa se uzgaja kao lončanica u umjereno hranjivom suprastu s dodatkom gline, mjesto sunčano uz dobro provjetravanje i nisku zračnu vlagu. U vrijeme rasta umjereno zalijevati, jednom mjesečno prihraniti tekućim mineralnim gnojivom. Može se uzgajati i na otvorenom kao jednoljetnica, stanište sunčano, tlo siromašno hranjivom, propusno - ne podnosi zadržavanje vode oko korijena. Za grmoliki rast prikratiti mlade izboje. Razmnožava se sjemenom (sijati u proljeće na 10 - 18 st. C ili vršnim reznicama u kasno ljeto pod staklom, gdje i prezimljava. Kraljice plavog cvijeća uživaj u njenoj ljepoti.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 19:01
....divna je, nislim da je ima hana ili monna!?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 15:31
Kupila sam danas na Florijani ovu jako lijepu naravno plavo-cvjetajući biljku o kojoj ne znam apsolutno ništa, pa molim nekoga tko zna da napiše nešto o njoj.
Probala sam na netu, ali ima samo nešto na engleskom i naziv j
Felicia amelloides- valjda iz porodice Astreraceae, no kako sam nikakva s engleskim pomozite
Evo moje

RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,211 sekundi.