Felicia ameloides |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Feliciu imam jako dugo u svom vrtu, a ove godine sam je prvi put pokušala uzgojiti reznicama - i bez problema uspjela. Reznice sam uzela u ljeti, zabola u mješavinu zemlje i pijeska i primile su se bez problema.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Otok, baš si me usrećio
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Feliciu imam niz godina u svom vrtu, u najgorim mogućim uvjetima, loša zemlja, suša, bura, sunce. Pokazala se kao vrlo izdržljiva biljka, cvate više puta na godinu
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Baka Bea, pa da znala sam ako neže nitko tu je Baka Bea, dovoljno, kratko i jasno, inače volim margerite, ivančice, ćeškalice ih mi zovemo, pa me felicia asocirala na neku plavu margeritu i čim sam je vidjela, a još smješnih 10 kn naravno da je bila moja.
Presadila sam je u malo veći lonac i tu će ostati, skupiti ću sjeme, pa će ih biti još, sada je puna pupoljaka.
Osim svega tako krasno ime "sreća".
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
F. ameloides (syn. Aster ameloides, A. capensis, A. coelestis) porijeklom iz južne Afrike, podnosi tem. minimalno 3 do 5 stupnjeva, pa se uzgaja kao lončanica u umjereno hranjivom suprastu s dodatkom gline, mjesto sunčano uz dobro provjetravanje i nisku zračnu vlagu. U vrijeme rasta umjereno zalijevati, jednom mjesečno prihraniti tekućim mineralnim gnojivom. Može se uzgajati i na otvorenom kao jednoljetnica, stanište sunčano, tlo siromašno hranjivom, propusno - ne podnosi zadržavanje vode oko korijena. Za grmoliki rast prikratiti mlade izboje. Razmnožava se sjemenom (sijati u proljeće na 10 - 18 st. C ili vršnim reznicama u kasno ljeto pod staklom, gdje i prezimljava. Kraljice plavog cvijeća uživaj u njenoj ljepoti.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....divna je, nislim da je ima hana ili monna!?
|
|
![]() |
|
Kupila sam danas na Florijani ovu jako lijepu naravno plavo-cvjetajući biljku o kojoj ne znam apsolutno ništa, pa molim nekoga tko zna da napiše nešto o njoj.
Probala sam na netu, ali ima samo nešto na engleskom i naziv j
Felicia amelloides- valjda iz porodice Astreraceae, no kako sam nikakva s engleskim pomozite
Evo moje
![]() ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |