Koje je ovo drvo? |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo su slike drveta iz Tučepa, u parku kod hotela Jadran ( zapravo, kod onoga što je od njega ostalo ).
Ali, vidio sam to drvo i drugdje.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
to je poincijana ili caesalpinia gilesii (nadam se da sam točno napisala)
iz sjemena niče lako, inače se i sama rasijava uokolo grma ili stabalca |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:suGlE9Rm8wExlM:i128.photobucket.com/albums/p170/nemaga1/KopijaodDSC02618.jpg&t=1
da li tko zna koje je ovo drvo i kako niče iz sjemena? |
|
![]() |
|
palma_freak ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
ja sam se tek uključila na forum ali se nadam da nikad nije kasno,zara ja mislim da je tvoje drvo-gm acer palmatum ili acer rubrum.pokušaj ga naći na sličicama
![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Nisam blizu Banja Luke nego sam kod Doboja.
|
|
![]() |
|
zdravka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 36 |
rado bih ti sakupla i poslala ali neznam dali bi se primilo,jer mlade biljke nicu iz korenja i to u izobilju. ako si blizu Banja Luke snacicemo se
![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Sakupi nam sjeme.
![]() |
|
![]() |
|
zdravka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 36 |
Hvala Zrinka. Ovih dana ponovo cveta i cvet mu je tamno crven sa plavom bobicom u sredini, kad se ubere moze dugo da ulepsava kutak.
![]() |
|
![]() |
|
Zrinka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Clerodendrum trichotomum
![]() |
|
![]() |
|
Zna li iko kako se zove ovo drvo
![]() |
|
![]() |
|
Željko33 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 12 |
Hvala tropi. je to je drvo kod Buzina. Prošvrljat ću malo netom da usporedim, a nadam se i pronaći sadnicu, ako je to to...
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Ak je to drvo kod Buzina rekao bih da je Sophora japonica pendula,listova sličnim bagremu.....
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Deca, pa ja mogu samo gledati u bijeli grah i pogađati o kojem se drvetu radi. Molim malo više krupnog plana, kakav je list? Najjednostavnije je pitati vlasnike, bit će sretni.
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
kaj ne pitate baku beu , mortik ona to zna
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Baš me zanima! Više onuda ne prolazim, ali me fascinira drvce! Ispod njega ili pokraj je bila i pseća kućica. To kad ideš iz Gorice ujutro, dok čekaš u gužvi nemreš ne vidjeti!
|
|
![]() |
|
Željko33 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 12 |
Izgledada ću morati stisnuti zube i pitati vlasnike... Možda ovih dana pođem u jedan rasadnik pa prije pokažem sliku i njima, vjeerujem da će netko znati, ako ne zubeki moji grizite :). Šeflera, ako saznam o čemu je riječ, svakako ću napisati jer očito znaš o čemu se radi, vidim da te drvo zanima kao i mene. Što se sječe jabuke tiče, meni se čini da se ovdje umiješala majka priroda, ali pravu istinu zna samo vlasnik, hehe
|
|
![]() |
|
žarko_đ ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 16 |
A da se nije ljudska ruka umešala i presekla po pola neku ukrasnu jabuku?
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Znam di je to drvo. svaki dan sam kraj njega prolazila kad sam išla na posel i s posla i uvijek sam u prolazu pomišljala kak moram stati i pitati ljude koje je to drvo. Prekrasno je, a kad snjeg na njega padne! ali i dalje neznam koje je drvo!
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
A da ti stisneš zube, skupiš hrabrost i priupitaš vlasnike. Ne boj se bit će sretni i ponosni da ti se stablo sviđa neće se ljutiti. Najgore što može biti je da dobiješ previše savjeta za uzgoj. Ako nije u privatnom vrtu, pitaj u najbližem rasadniku. I oni prolaze kraj njega pa će znati što je. |
|
![]() |
|
Ajde, drago mi je da je na nekog ostavilo i smiješan dojam... Sestrična me pokušava odgovoriti od njega, tvrdi da u dvorištu ne smijem imati ništa žalosno.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |