Frezija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ova je ponovno procvjetala prije desetak dana
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ajme redivno, a ja svoje stavila u neki mračni kutak misleći da se to nikako ne može dogoditi, baš sam truba.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mimoza ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 31 |
može jedno pitanje
ožujak je dali mogu frezije posaditi u pitar pa kad izniknu presaditi u vrt i dali prezime ako se lukovice ne vade iz zemlje
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
možeš...ja sam ih imala u žardinjerama na terasi u svom stanu i nikad nisam vadila lukovice iz zemlje, a svako proljeće su nicale...jučer sam u Baumaxu kupila vrećicu lukovica fresije ( šarene)i tri sam stavila u zemlju u tegli, a ostale cu odnijeti na otok u vrt i nekoliko svekrvi u vrt...taj mi je vrt ipak ovdje u gradu pa ga češće vidim ( i uzivam u njemu iako nije moj)
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ![]() i jedna dupla ![]() a sutra očekujem da bela otvori prve pupoljke |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Baš lijepe frezijice Voki! Moje su odavno ocvale, a polako im se i listovi suše.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Evo i bele frezije |
|
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
voki prekrasne su ti frezije, a miris mogu samo zamisliti
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Voki super je frezija, ove sam godine i ja imala bijele, ali kao i primorkine, odavno su nestale.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Kod mene ima još dosta pupoljaka, za sada su sve koje cvetaju crvene sa žutim ili bele, i jedna dupla roze šatirana. Nadam se da će biti još i neke druge boje.
|
|
|
|
![]() |
|
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
WOW!!!
voki, frezije su predivne....
puj, puj, puj da ih ne ureknem!!!
Mogu misliti kako mirišu....mmmmmmmmmmmmmm
|
|
http://lorna.mojblog.hr/
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Jel netko probao sijati frezije?
Ja sam pokupila sjeme i sad ne znam kad da ih sijem?Koliko treba da procvatu ove iz sjemenja?
|
|
![]() |
|
floraifauna ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 110 |
moram se pohvaliti da niču moje frezije!
jedva čekam da procvjetaju...na proljeće...
![]() |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Frezije-moje najdraze cvijece koje me direktno u prebaci u djetinjstvo..Kod moje bake na otok,di sam odrasla,pun vrt frezija svih mogucih boja i vrsta koje postoje i cvatu od kad znam za sebe svakog proljeca,oko Uskrsa.Nisam ni znala da spadaju u osjetljivo cvijece,jer nam je vrt prvi red do mora,uvijek na udaru juga,lebicade i soli,al njima je izgleda super kad bez ikakve brige i truda same niknu i prekriju cijeli vrt.. I sad,citajuci vase postove zakljucim da ne moraju bit iskljucivo u vrtu,pa zasto da ih ne posadim u zardinjere na svom balkonu..
Da li mi je sad kasno sadit ih da bi mi cvjetale na proljece??
Stavila bi zardinjeru s njima u haustor,u kojem im nece bit hladno ko na balkonu,pa bi ih prebacila kad prodje zima..
|
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kod mene frezije koje su ostale u zemlji već imaju prilično veliko lišće.
Možeš ih slobodno posaditi u tegle, još je uvijek na vrijeme. Nemoj ih saditi preduboko u zemlju. |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Aha znaci na oko 10ak cm? ili plice? jel moram stavljat razmake kao sto pise na vrecici ili mogu gusce??Ja bi da mi je to maximalno gusto u tegli,da ih bude sto vise..
![]() |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ako želiš da ti budu guste (tako i ja volim) dovoljan ti je razmak od 5 cm. Isto toliko i dubina.
Baš sam provjerila, tako piše i na mojoj vrećici sa lukovicama frezija |
|
![]() |
|
Ok,hvala!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
tisa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
moje fressie ne cvijetaju,,držim ih u teglama na prozorskoj dasci,i sam
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Probaj ih na proljeće presaditi na otvoreno. Često u teglama biljke ne dobivaju dovoljno hranjiva i mikroelemenata koje trebaju, pa onda i slabije rastu i manje cvatu
![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |