Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 243> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ako je biljka prošla sve testove onda sigurno jegospina trava
iako mislim da je vrijeme njenog cvjetanja početkom ljeta a ne sada, krajem možda je i slikano još u lipnju ili srpnju svejedno ću baciti oko na onu koju sam ja spomenula pa kad stavim sliku možda saznam i njeno ime ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...kako je sve pobrkano tako je i kod biljaka.... zbog poremećene klime...tako da raste i cvate i cvate ali nema onu jačinu koju treba...čudila bih se da ima jako puno soka u pupoljku....
...pred cca 15 dana sam bila na velebitu, isto nabrala hrpu gospine trave...čovjek bi mislo tamo je hladnije pa raste i kasnije, je raste...ali ulje neće biti niti približno od nje i od one puno ranije ubrane.... to 1000 % |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nastavljam o gospinoj travi u začinskom i ljekovitom bilju. Griva puno si mi pomogla, hvala i Tropiju na brzoj identifikaciji.
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Znam da je rijec o sukulentima ali ono sto sam vas htjela pitati jeste,Da li znate njihova imena?!
Hvala Vam unaprijed!!
Slijede slike:
1.
![]() 2.
![]() 3.
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
može li meni netko reći ime ove jednogodišnje ljetnice - tako su mi rekli u trgovini, ali ime ne znaju
![]() ![]() ![]() i ime ove biljke ![]() cvjeta sitnim rozim cvjetićima, zimi se posuši, ali na proljeće opet izbije, svaku godinu je sve gušća a ovo sam vidjela u peveca i da nije u jadnom stanju - sva pokidana, bila bi je kupila ![]() ![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
... ja nažalost ne znam ništa!
![]() |
|
![]() |
|
ajmo ljudi javite se... valjda će netko nešto prepoznati
a gdje su nam tropi? |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
tropi je na godišnjem
![]() |
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Iris ti si uvijek o svemu informirana.......sigurno te svi vole
![]() ![]() |
|
![]() |
|
eto na...
nema veze, proći će i taj godišnji... a možda ga/je/ih put nanese i k meni pa rješi misteriju on the face of the place ![]() |
|
![]() |
|
miškopiško ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 489 |
molim i ja pomoć...ove godine sam na južni balkon posadila ovaj cvijet...krasno je cvao, još i sad cvate...ne znam kako se zove...teta s placa od koje sam kupila pelcere imala ga je u visećoj tegli i fakat je visio.View Raw Image' jQuery1221051643922="15">..moj nije. di sam fulala? i kako se rasađuje? rado bih ga sačuvala za sljedeću godinu..
|
|
![]() |
|
flora ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
@ Natalija ona lijepa biljčica s plavim cvjetićima i dlakavim listićima je streptokapela, neki je zovu i streptokarpus...evo tu je pisano o njoj http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1466. Spremi je preko zime negdje u slabo grijanu prostoriju pa će izdržati i za drugu godinu.
Za ove ostale nisam 100% sigurna pa ne bih htjela izazvati zabunu |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Dali netko zna kako se zove ova šarena biljčica? Dali je trajnica ili nije? Može li se razmnođavati sjemenkama, jer formira neke male bobice na drugoj grančici...
![]() |
|
![]() |
|
hvala ti puno ![]() sad ću odmah na informiranje nisam joj mogla odoliti, baš mi se smilovala u rasadniku, a ljeto je već na izmaku i nadam se da ću je uspjeti sačuvati za iduću sezonu |
|
![]() |
|
mislim da je ovo viseća mini pelargonija ja sam je imala do ovog ljeta uzela sam jednu malu reznicu pretprošlo ljeto i zimus je držala u zatvorenom negrijanom lani i nije bila nešto velika, ali ovo proljeće se krasno raširila pa čak i "visila" onda sam je vidjela na sajmu cvijeća, kako lijepo izgleda u visećoj tegli pa sam je odlučila preseliti... e sad, jesam li što zeznula ili joj je jednostavno istekao rok trajanja ili je patila od visina ... uglavnom propala je, osušila se... ali ja se i dalje nadam - orezala sam je i sad čekam hoće li me iznenaditi nekim znakom života svakim danom nade je sve manje a vidi kako je bila lijepa ![]() mislim da je čuvaš kao ostale pelargonije - u svijetlom, zatvorenom, ali negrijanom prostoru |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
dzomba na 1. slici ti je echeveria setosa,na 2. je sedum palmeri a na 3. echeveria pulvinata.
natalija kod tebe na 4. slici je tradescantia sillamontana.ako grijesim neka me netko ispravi. |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Legenda!!!
Hvala Ti!!!
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
...molim pomoć znalaca.... na ovoj slici je biljčica za koju mi je jedna žena rekla da je vrisak i to satureja spica(ta) za koju ja nikad čula..... no na satureju jako podjsjeća i možda bim i mislila da je neka od njih ali skoro da uopće nema miris ( a s. montana ima jako izražen i karakterističan pa sam zbunjena) .... daklem, biljka raste gusto pokrivajući tlo, podignuta do cca 10 cm u visinu, četverobridna stabiljika, tvrd, sjajan list sa središnjim uzdužnim žljebom, oblk cvatnih formacija vidite na slici a cjetići imaju oblik usnatica....
...evo slika.... tropi, nadam se pomoći.... ..manči, dal je to ono što si ti spominjala? p.s. slikano je danas pa možda biljka nije u punoj snazi.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
... meni je pala asocijacija na izop?.... ali koliko znam nje on...
|
|
![]() |
|
...imam još jedno pitanje.....
..biljka isto raste na suhim livadama ( kao i ona gore) ... grana se nalik na žuti kokotac ( ali nije), listići podsjećajuna vrijesak ( ali nije, callun a vulgaris), meni nema mirisa, četverobridna stabljika, forma cvijeztća nalik usnatici sa jako isturenim jednim prašnikom.... ..nisam ju prije uoćavala.... baš mi zagonetna.. :O) ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |