Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 94> |
Korisnik | |
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prihrana se podrazumijeva, ali ja s njom počnem 2 tjedna nakon što ih presadim
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Super,znaci mogu i ranije da pocnem sa prihranom.Uvijek sam se bojala da je prerano za mladu biljku,ali kad ti mozes mogu i ja.Hvala.
![]() |
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Ines, Maya, cini se da ipak pricate o razlicitim stvarima. Ines govori o presadjivanju proslogodisnjih, a Maya o pelcanju muskatli. I ja sam misljenja da je suvisno prihranjivati biljku koja tek treba da se zakoreni ili se tek zakorenila, isto kao i prihranjivati posejano seme ili klijance.
|
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Moze biti.Sreca pa nemam pelcera,nema ni nedoumice. Ines cekamo tvoj odgovor. |
|
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Da, ja sam govorila o prošlogodišnjim pelargonijama koje sam u proljeće samo presadilau frišku zemlju. Što se tiče pelcanja nisam probala, ali pri presađivanju mi se par odlomilo i ja sam ih samo zapiknula u teglu i sad već puštaju mlado lišće tak da ili sam imala sreću ili je postupak isti. Piknuti u zemlju, zaliti i nakon 2-3 tjedna početi s prihranom
|
|
![]() |
|
Ja ih tako stalno pelcam,ubodem u zemlju i poslije mjesec dana pocinjem sa prihranom.Znaci ipak se nismo razumjele.Nema veze bitno je da one nama rastu i cvjetaju.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pupsy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Ja sam u proljeće pokušala svoje pelargonije razmnožiti reznicama ali sve te nekako sporo napreduje pa sam si kupila 3 nove..jer nikako se ne mogu dočekati da sare procvijetaju.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Zadovoljna sam kako napreduju,na gornjoj terasi imam ih bas dosta,svasta su pretrpele a bas divno cvetaju
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Pupsy, pelargonijama reznice uzimaš u kasno ljeto , da bi ti cvale sljedeće godine
![]() |
|
![]() |
|
Ja reznice uzimam u proljece(3.-4.)mjesec i u 6.mi vec cvjetaju.Ali ih redovno prihranjujem.Cak i sada znam otkinuti grancicu i posaditi i cvjetace za 2 mjeseca.
|
|
|
|
![]() |
|
MARKEZIT ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
JA SE SLAŽEM SA MAYA I JA ZNAM OTKINUTI GRANĆICU I POSADITI I ONA SE PRIMI I PRAVO RASTE
|
|
![]() |
|
amy1 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 9 |
Poštovani forumaši! ove sam godine prvi puta sadila pelargonije i stvarno su mi prekrasno uspjele, na blago jugozapadnoj lođi, bilo je tu još svačega, cijeli parkić.
Muke su nastale kad mi je kaktuse napala vunasta uš-to sam istrijebila, potom mi je prekrasne dalije napao crveni pauk, jednu sam izrezala do kraja, a i drugu cu-žao mi je ali nema pomoci. No to nije sve, neki sam dan primjetila da mi se nešto ubušava u pupove pelargonija, a kad ono grozne zelene gusjenice (po kretanju mi izgledaju kao grbice), pokušala sam ih uništiti s insekticidom, ali ne vidim pomaka, osim puno njihovog izmeta na pločicama. Nekoliko sam ih fizički istrijebila, ali su gadure nevidljive, a taman sam planirala spremiti pelargonije za sljedeću god., neznam dali mi je to uopće preporučljivo s obzirom na ovu gamad. Naime pelergonije su duple, tamnocrvene i pune su cvata i mladih cvijetnih pupova, lisna površina se skoro ne vidi od cvijetova, ima gamad kaj jesti. Lijepo vas molim za pomoć, svojim savjetima oko istrebljenja ove gamadi i dali da ih spremam ili ne?
lijepi pozdrav!
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Kako da uzmem pelcer sa pelargonije kad sve grančice imaju cvjetiće? Pretpostavljam da se pelceri uzimaju bez cvjetova i pupoljaka.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Hm, koliko mi se čini da su se sve gusjenice izlegle kad već tako obilno papaju, pa možeš probati uzeti reznice pelargonija i dobro ih pregledati svaku pojedinačno, te pokušati zakorijeniti negdje odvojeno od ovih napadnutih. Imala sam sličan problem na sobnom bilju, zalutao mi je neki noćni leptir (bar tako mislim) i položio jajašca, i uskoro su se razvile male gusjenice koje su žderale sve pred sobom. Ručno sam ih sve uklonila i poslije se više nisu pojavile, jer po prirodnom ciklusu gusjenice se razvijaju u leptire, pa više nema opasnosti od razvoja novih gusjenica.
|
|
![]() |
|
SULE ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 4 |
Pozdrav svima! Danima vec razmisljam gdje da pocnem sa komentarima. Istrazujem vec duze vrijeme Vas forum i moram reci da sam prosto odusevljena
![]() ![]() Toliko za sada, jos jednom: divni ste ![]() |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Sule, dobro nam došla za početak evo ti link na temu o lantanama:
a možeš koristiti funkciju Pretraži , pa ćeš dobiti i ostale teme u kojima se lantana spominje.
P.S. vidim imaš primjereni avatar
![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
SULE ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 4 |
Hvala Nana na dobrodošlici i na linku!!!!
![]() Treba mi još vremena da istražim sve teme foruma, i stalno se nanovo iznenadim šta se sve može pronaći. Ma, baš sam oduševljena ![]() |
|
![]() |
|
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
dobila sam u subotu reznice duplih pelargonija i piknula sam ih drito u zemlju...sad vidim da su donji lističi počeli žutiti...ima li spasa?
jesam ih trebala prvo u vodi držati dok ne puste korijenčiće?da ih sada izvadim pa stavim u vodu? ![]() |
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Jelena, ja mislim da će ti se primiti, nemoj očajavati, i ja sam ih uvijek stavljala direktno u zemlju, samo ih dobro zalij i bit će sve ok.
|
|
![]() |
|
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
super,hvala ti!.. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |