Kućna radinost-dohrana |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 24 Srpanj 2013 u 06:15 |
iskreno ja bi se bojala ljuskom od jaja namocenim u vodi )zalit kaktuse..ako je netko isprobo to nek nam napise svoje iskustvo..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Admire,misliš da je za kaktuse dobra kava i jaja???Kopriva? |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Uvijek valja nešto novo naučiti!
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ja ne prihranjujem kaktuse ,imala sam u planu ali ne stignem ih ni zalit...svejedno mi rastu brzo i dobri su ,vjerujem da je ovo gore navedeno super,mozda nekad i probam
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Od koprive? Nisam to znala. Hvala
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
jako puno ljudi koristi ljuske od jaja i ostatke od kave.
I naravno ono sto ste zaboravili spomeniti a to je gnojivo od koprive i sredstvo za zastitu od koprive.
|
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Upravo sam ovo pronašla na netu:
USITNJENA KORA BANANE - pomiješana s tlom odnosno kora se može ubaciti i u posudu u kojoj se zalijeva, djeluje kao izvrsno gnojivo jer sadrži velike količine kalija i šećera. Stoga je dobro recimo, kaktuse zalijevati s time početkom kolovoza, kad se smanjuje zalijevanje, a biljke se lagano počinju pripremati za zimovanje ( u današnjim klimatskim uvjetima to zimovanje može biti tek u studenom, ali u pravuilupočetak kolovoza se počinje planirati ). Napominjem da bez obzira na zalijevanje da bi biljke nesmetano zimovale, znači da ne bude negativnih posljedica po biljku, kaktusi i sukulenti se unose potpuno suhi i zanemaruju cijelu zimu ( ako se radi o negrijanim, hladnim prostorima ). LJUSKE JAJETA su također prirodno gnojivo. Trebaju se ostaviti da se nekoliko dana namaču u vodi. OSTACI KAVE u malim količinama mogu biti izvrsno gnojivo za cvijeće, ali i za cvatuće primjerke kaktusa. Napominjem, u malim količinama. naime, u ostacima kave se nalaze velike količine kalije koji će itekako doći bilo kojoj billjci. Dali vi isto prakticirate ovakav način prihrane kaktusa? Ako da, kakva su vaša iskustva i dali imate još kakvih savjeta?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |