Komorač - Foeniculum vulgare |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 27 Svibanj 2019 u 11:50 |
Može li se sada posijati komorač? Hvala
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako može u Zagrebu , može i u slavoniji, ljudi ga dosta sade u vrtu, onak pokoju biljku i većini uspijeva i prezimi
|
|
![]() |
|
afrata ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Jel može to rast u slavoniji?
Ima li tko sjeme komorača da je voljan prodati ili pokloniti? |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Potpisujem Ferminu.
Ja kuham juhu od komorača- svi je volimo. One tvrde stapke listova, stavim u mahune ili grah protiv nadimanja. |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Komorač se sam zasijava u mom vrtu, preko svake mjere tako da ga se ne mogu riješit.
Upotrebljavam ga kao začin a sjemenke stavljam u čajne mješavine za iskašljavanje. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
cenarius ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
Mislim da se komorač upotrebljava kao pomoć pri iskašljavanju, a ne protiv kašlja.
|
|
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Komorač (lat. Foeniculum vulgare)je aromatična začinska biljka.
Rasprostranjenost [uredi] Kao vrtlarska kultura posebno je raširen u Južnoj Evropi, posebno u Italiji. Karakteristike [uredi] Biljka naraste od 60 do 120 cm u visinu. Ima duguljaste višestruko izdijeljene igličaste listove koji rastu na stabljici. Na kraju stabljike razvija se cvjetna glavica u obliku obrnutog kišobrana. Hemijski sastav [uredi] Upotreba [uredi] Plod je posebno bogat eteričnim uljem i upotrebljava se kao začin ili čaj protiv nadimanja i kao blago sredstvo protiv kašlja kod djece i kod proljeva i drugih probavnih smetnji kod dojenčadi. U povrtlarstvu je posebno odgojena jedna vrsta koja ima zadebljale početke stabljike koji formiraju oblik sličan glavici luka odmah iznad zemlje. Ta sočna zadebljanja upotrebljavaju se kao povrće u ishrani, bilo termički obrađeno ili u salati. Listovi se također upotreblljavaju kao začin a u tradicionalnoj kuhinji se koristi uz ribu. Narodno vjerovanje [uredi] U narodnoj medicini se koristi kod očnih upala. Danas sam posijao komorač,mada sam zakasnio ove godine , ali valja isprobati!Dajte koji komentar i koje iskustvo |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |